7 day tweet volume :
Jangan apply jadi cikgu sebab kau takda kerja. Apply sebab kau minat dan cinta mengajar. Being a teacher is not easy. Kita perlukan guru-guru yang berkualiti untuk mencorak masa depan anak bangsa. Bukan guru yang suka suka nak jadi cikgu. Pls.
Assalamualaikum.

✅ Ini gambar di Masjid Darul Hana, Kuching, Sarawak
✅ Selipar & kasut dimasukkan dalam plastik & penerima vaksin bawa bersama ke dalam masjid
✅ Selipar/kasut dalam plastik & dibawa bersama dlm masjid adalah suasana biasa di Masjidil Haram & Masjid al-Nabawi
In reply to @drzul_albakri
Apa benda ni tok @drzul_albakri ..siap bawa kasut masuk masjid???tok rasa hidup lama lagi ke tok???makin dh melampau puak2 tok yer... pic.twitter.com/jiW0v45SAz
Malam tadi telah diadakan satu perarakan obor oleh warga Palestin di Nablus. Perarakan ini sebagai bantahan ke atas pencerobohan dan pembinaan penempatan haram warga Yahudi di atas tanah-tanah pertanian warga Palestin di kawasan sekitar. pic.twitter.com/G63oWaJ2qO
+1
“Jom la cuba apply, mana tau boleh jadi cikgu. Lama sangat menganggur”

If you’re gonna apply sebab nak cuba-cuba, fikirla. Nak jadi cikgu sebab nak mendidik atau nak jadi cikgu sebab bosan menganggur?

Check balik niat, nanti dah bosan tanak mengajar, siapa jadi mangsa? Pelajar
  • Malam tadi telah diadakan satu perarakan obor oleh warga Palestin di Nablus. Perarakan ini sebagai bantahan ke atas pencerobohan dan pembinaan penempatan haram warga Yahudi di atas tanah-tanah pertanian warga Palestin di kawasan sekitar.
    @JatIkhwan
  • Urut isteri pms.
    @ulat_bulu_bulu
  • Pecahan kes baharu (4,743) #COVID19, 22 Jun 2021.
    @KKMPutrajaya
  • PJJ bukan perhubungan jarak jauh… Tetapi juga…
    @fedtriyahya
  • Doctor john kini membawa watak seorang hakim yang mengubah mahkamah menjadi seperti rancangan realiti dengan menghukum orang yang bersalah tanpa belas kasihan... disebabkan oleh itu dia digelarkan "devil judge". Title : The Devil Judge Upcoming 3july
    @adyppp
  • Serangan ganas Tentera Z10n1s ke atas penduduk Hayy Sheikh Jarrah semalam. Tembakan peluru getah & gas pemedih mata, kekasaran ke atas penduduk, balingan batu oleh penjajah & simbahan air kumbahan. Semua jenis keganasan dilakukan. Dilaporkan 10 orang cedera. #SaveSheikhJarrah
    @fakhrifadzli
  • Pihak Tentera Z10n1s semalam melakukan operasi penculikan besar besaran ke atas rakyat Palestin di Tebing Barat. Dilaporkan 30 orang telah ditahan. Gambar menunjukkan SOP penahanan; mata orang yang ditangkap akan ditutup supaya dia tidak tahu ke mana akan dibawa. #SavePalestine
    @fakhrifadzli
  • 👀
    @zhafvlog
  • ‼️AMARAN‼️ Datang ke klinik mengadu gusi sakit, mulut berbau dan keadaan gigi yang kuning. Sekali pandang saja sudah tahu ini veneer palsu (fake veneer)! Ditanya macam mana boleh pasang? Katanya 'doktor' tu sanggup datang rumah pasang. Ya Salam! 🤦
    @ArepJawa
  • I’m not sure what I was expecting but DEFINITELY not this.
    @pineabul
  • Penjajah Zionis di #SaveSheikhJarrah amat kejam & melampau. Kanak kanak ini antara salah seorang daripada 4 orang kanak kanak yang telah disembur dengan SEMBURAN LADA oleh mereka. Polis tidak menahan mereka tetapi telah menahan dua orang kanak kanak di sana. #SavePalestine
    @fakhrifadzli
  • Apakah komponen/elemen yang perlu ada di label produk makanan anda jika anda nak pasarkan produk anda di outlet/pasaraya? Ini adalah thread.
    @HaridzRosli
  • Jangan terasa penat dalam mengikuti dan bersuara untuk Palestin. Rejim Zionis tidak pernah penat membunuh dan menindas saudara kita di sana.
    @numanmazlan
  • Teringat video nie bila @AdDien90 cakap lelaki sampah. Selalu mmg my own brother & uncle yg selalu remind benda nie. twitter.com/AdDien90/statu…
    @athirahmaridan
  • Solidariti jangan mati. Biar perlahan tetapi tidak berhenti. Revolution will continue until victory. From river to the sea, Palestine will be free. #SavePalestine
    @fakhrifadzli
  • Every damn day 😭😭
    @stfustar
  • aku melihat effort pemerintah menangani pandemi
    @gendissw
  • Ambik lah budak ni berlakon,kelako lah budak kecik ni. Kembali lagi bersama kami gaisssssssss padahal tepi dia longkang 🤣🤣🤣🤣🤣
    @cazzrah