7 day tweet volume :
I actually think “orang rumah” is a beautiful name for your wife. It’s like calling her your home. The one that warms your heart and keeps you coming back.
Bini = Offensive
Orang rumah = Offensive
Perempuan = Offensive
Awek = Offensive

Wife = Not offensive
Gf = Not offensive
Baby = Not offensive
Boo = Not offensive

Just say you prefer English labels and literally go.... 😔✊🏼
Secara umumnya, marilah kita undi bakal pemimpin masyarakat yang sihat bertenaga dan bersemangat untuk berkhidmat kepada negara.

Kasihanilah mereka yang lebih berusia dan benarkan mereka berehat di rumah sahaja. Tanpa jawatan.
Kenapa kejutkan tuan Timbalan Menteri.. terganggu sleep cycle dan REM sleep dia 😴

pic.twitter.com/TmV64eFrtT
Expectations. Reality pic.twitter.com/LKmJx0W1YL
+1
  • Expectations. Reality
    @AdibahOj
  • Bertubi-tubi patient covid deteriorate ni. Restoran, kedai makin penuh, indoor areas makin sesak, travel macam tak ada apa-apa, orang ada yang dah tak kisah. Umum tahu kan COVID-19 ni merebak melalui udara. Kes makin naik ni. Kita ni nak apa sebenarnya?
    @azmanrocks
  • Ramadhan is coming soon.
    @twt_bajet
  • @kuasasiswa
  • me in public: my headphones:
    @picamochi
  • Power Aunty ni oi! 😂
    @amer_aljeffrey
  • I wuv u 💕
    @ulat_bulu_bulu
  • Kenapa kejutkan tuan Timbalan Menteri.. terganggu sleep cycle dan REM sleep dia 😴
    @pelhambluefund
  • everyone need this person in his/her life.
    @theisyraf
  • ✨ @missfazura appreciation post ✨ a thread....
    @howareyouallif
  • At the parliament demanding to end child marriage 😁 twitter.com/hazwanu/status…
    @ieralee
  • Share gambar kucing korang tidur.
    @ulat_bulu_bulu
  • Daripada production kat rumah isi botol sos pakai jug plastik satu per satu ke production menggunakan semi auto machinary production line bernilai RM100k lebih. Ini adalah cerita tentang journey produk yang berjaya merubah hidup aku dan team aku.
    @HaridzRosli
  • Nak buat kebajikan? Mudah je guna maybank2u dan pilih badan-badan ini untuk salurkan sumbangan. Anda siap boleh dapat tax rebate. twitter.com/501Awani/statu…
    @faizwahab
  • Riadah ini sepatutnya mudah. Pakai baju dan lari. Kalau sentiasa ada alasan memang takkan bermula. Nak kena ada kasut selesa mahal berjenama, baju breathable aircool, basikal ringan, jam Garmin yada yada. Akhirnya, miskin sebab belanja berlebihan untuk tools, tapi masih obese.
    @acaiijawe
  • @arivinraj_turu
  • Mintak tolong sesiapa kenal hamba allah ni mintak DM. Tersalah transfer duit
    @Aizffir
  • @MHaffizJ
  • Apa masalah warga Facebook romanticise gaji RM1200? Kita mahu semua pekerja dibayar gaji yang munasabah, bermaruah dan liveable. Yang jadi parah, bila ada yang bersuara mereka ini lah yang kuat kecam. Kononnya tak bersyukur. Memang sampai kiamatlah dibuli kapitalis.
    @SyedAkramin
Free access is provided to the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Explore subscription provides full access to all available timeframes

Find out more