@sunfloweraidil | 28,576 followers
more common than plastic straws. maybe kita boleh ban rokok sekali?

or at least pls jgn buang puntung rokok dlm longkang sbb eventually, they go into our natural waterways like the ocean. ✨

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 10 replies and 81 quotes found
This weekend alone we picked up 800+cigarette butts in the ocean and these were just the ones we found. Even as a smoker, I hate it! Always put ur butts in your pocket and throw it away in a bin.

Maybe let’s get cig companies to use biodegradable filters to add to the effort ?
 
Exactly my thoughts!

It would be very, VERY interesting to see governments of the world banning cigarettes.

(Though I don't think that's going to happen. Cigarettes bring in too much money to be sacrificed.)
 
Dear smokers, we understand that u are too dumb to realise that smoking is not good for yr health and others but for f sake, throw cigarette butts properly. If u don't give a f about human, at least care about the earth we all live in. Pandai hisap pandai buang la..😠
 
Bila lah nak jadi macam singapore bersepah cctv, kau buang je puntung get ready lah bayar saman harga yahudi. Kalau beri alasan negara kita besar dan susah kawal, nescaya sampai kesudah lah tercemar.
 
In reply to @sunfloweraidil
 
ban cigarettes butt, start sucking an all organic butt instead!
 
Buang dalam portable ashtray gais. Kat daiso murah. Or at least kesat kat tapak kasut, buang dlm tong sampah. Jom start together
 
 
In reply to @sunfloweraidil
Ban puntung. All rokok must be without puntung. Biar mampus cepat sikit and friendlier to environment.
 
Kawan saya hisap rokok kalau takde tong sampah dia buang dlm plastik letak dlm beg yg dia bawak bagus sgt
 
Maybe smokers should like buy tiny lil tins from daiso or anywhere and keep it in their bags. If yall want to hang anywhere that has no ashtray around, instead of flicking it everywhere, throw it in your lil tin.
 
yass! lps hisap rokok please buang dlm tong sampah! jgn nak ketik je jari buang sana sini. tak jumpa tong sampah telan puntung tu sekali pun bagus jgk!
 
Hahahahahahahhahahaha interesting...any thoughts, smokers out there? Lol
 
Nak ban straw pun ramai melatah, ban rokok lagi lah 😂
 
 
The fact that people are just gonna smuggle in cigarettes makes me wonder if people are gonna start smuggling straws. 🤔
 
Tak ckup membahayakan kesihatan org lain, alam sekitar pon tercemar
 
In reply to @sunfloweraidil
Selaku perokok tegar, saya sanggup carry satu beg kecik, just to keep my cig butts after I smoke them. But, please don't totally ban cigarettes. Else, I would even be willing to vote any other party in next GE... IF current govt put a TOTAL BAN on cigarettes. No pun intended.
 
 
I support an outright ban on cigarettes
 
Even banning plastic straw ramai yg dh bising2 nak minum guna ape and so on.
Banning cigarette butt? It gonna takes more time to actually make ppl to understand the harm those things to our nature and wildlife
 
cigarette is not common compare to straw but the I agree with the idea on banning cigarette.

Please jangan buang puntung rokok in longkang.
 
Straws don’t generate as much tax money as cigarette.
That’s why!
 
Say no more. Kita buat petition ban rokok demi mother nature.
 
In reply to @sunfloweraidil
Then we must ban non-biodegradable cigarette filters!!!
 
 
Every smokers has it own story. Saya tak sokong ban ciggarette
 
If you want to smoke, smoke ethically.
 
Katakan tidak pada rokok!
 
Yes please yeeeeessssss
 
Marilah kita hisap vape!!
 
Ya tuhan thisss exactly what i think. Is it possible guys after korg smoking dah pijak pastu kutip balik pi buang kat tong sampah?
 
I honestly didn't think of this. Idk how longkangs work, I thought there was a filter somewhere and someone would pick the trash out from the filter. Now that I know, I won't throw cigarettes (or anything) in longkangs anymore no matter how small.
 
Saya cadangkan puntung rokok tu buat yg berperisa, mcm biskut2 gitu..

Lps isap, kunyah
 
Itu pasal.. Ban straw aku terpikir gak, mcm mne yg peniaga tepi jalan, ABC ke. Nk minum mcm biase ke. Pelik do.. Bgus ban kan arak ke, rokok ke lagi berfaedah. Kalau nk ban plastik, ban kan skali plastik beg, plastik sampah. 🙄
 
In reply to @sunfloweraidil
This is just my opinion. Smoker susah nak ajar dorang sbb mereka dah terbiasa buang puntung rokok merata2. So kalau ban pun mcm x de pape
 
In reply to @sunfloweraidil
I think plastic straws are way more common than puntung rokok. Straws are used by almost everyone. While puntung rokok only comes from smokers.
 
 
Susah nak sekat rokok sebab tu sumber pendapatan negara jugakkkk.

Tapi benda boleh settle. Harap rokok cpt dinyahkan dari Msia.
 
If you're going to smoke then smoke responsibly!!
 
Ini aku sokong. Truth is, rokok ni bukan beri keburukan pada laut jee. Korang ada otak fikir lah sendiri haha.
 
Sounds like it can go down well with the haramkan rokok crowd.
 
YES. SIMPAN DLU AND FIND A TRASHCAN U FUKS
 
Ban juga merokok in public areas, inside outside restaurant/mamak/cafes and LRT!
 
Think on the bright side, atleast Malaysia ada initiative nak ban plastic straws and plays a role to protect the ocean. Take a small step first and then the next. 😊
 
Rokok bring in taxes. They will NEVER be banned.
 
 
Takkan ban pnya, government kutip cukai maaa 🤯
 
klau Malaysia ban..terpaksa ke UK
 
2 in 1. Air and water pollution 👏🏼👏🏼👏🏼
 
Yes ban rokok huhu tp nnti xmna kerajaan nk jana pendapatan huhu
 
Im a smoker and I support this. I always bring a small empty water bottle in my bag to throw out my cigarette.
 
 
 
Most orang hisap rokok memang jenis buang puntung rokok merata. Lepas hisap jentik atas lantai. Try tengok kat kedai makan. Takpun tepi jalan. Bersepah puntung rokok.
 
Jangan buang ciggie butt dalam longkang, sungai, atas jalan, tepi meja makan mamak etc. Dah la bawak pencemaran udara, lagi nak kotorkan air dgn atas jalan. Kalau tak boleh ban rokok sbb cukai, naikkan lagi cukai rokok ni pls.
 
JANGAN HISAP ROKOK KAT PUBLIC PLEASE. That's the simplest thing you can do to safe other people health. Takkan nak semua orang sakit sebab kau hisap je ? #commonsense
 
What if we start with those who smoke, bring your own trash can. There a lot portable trash can for cigg butts in Daiso. You guys should try that. Instead of randomly throw the butts out or on the floor, throw it in there and dispose it in the right place.
 
dah dah lah tu smoking,kan bahaya pastu buat kotor alam sekitar lak tuh
 
Mmg cigarette butts selalu bersepah sana sini, anggapan benda tu kecik dan tak bawak impak pada alam sekitar memang salah.. sebab last2 dia berkumpul kt laut
 
Ini saya sokong
 
Bukan kat laut je, kat tangga rumah ni pun bersepah hah.
 
Lagi, antara sbb saya benci perokok
 
 
kahh so ni lah pointnya yg aku dok karut, benda memudahkan sesuatu pi banned, benda yg terang rosak ,byk plak tu

1) Perokok
2) org sekeliling perokok
3) keadaan sekeliling
4) alam semula jadi
5) duit
6) dan lain lain lagi

sbb tk banned? sbb rokok tax tinggi .. simple
 
Stop the cigarette. Start cigar 😂
 
Ban rokok. Aku sebagai bekas penghisap rokok mencadang kan perkara ini harus di lakukan. Hahaha
 
Betul! Saya memang benci perokok2 ni semua pentingkan diri!
 
Bertambah ler nanti kena sakit kencing tikus... Ingat kepala tin tu semua bersih ker?
 
Over 22 replies and quotes not shown

Retweeters

2,555 retweeters not shown
Get Full Access Now
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

Existing users can login

Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Plus subscription provides full access to all available timeframes

Signup Now