@salsashantik | 20 followers
KALAU TAK DENGKI BUKAN “MELAYU” NAMANYA ☺️

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 37 replies and 52 quotes found
 
Laki tu bukan biasa biasa setakat 2k tk heran ah dia
 
 
Hmm nasib baik aku omputeh
 
Busuknya hati dia.
 
Haihhh benda camni pun tak boleh sangka baik. Pebenda la haihhhh.

Mujur aku korean.
 
maybe dia tak tahu.bersangka la baik
 
Dia ambik bodoh kat mana ye banyak2?
 
 
Bangsa lain pun dengki jugak sebenarnya.. Tapi takda sampai viralkan untuk dapatkan rt pun..
 
X melayu lah kalau benda mcm ni tak ss then post kt twitter
 
Jgn ckp mcm tu maybe dia pernah donate something in the end dia kena tipu mana tau? Kita bersangka baik je, ubah sikit melayu zaman sekarang please be a positive minded
 
 
Nasib baik kacukan, dengki pun ala kadar. Separuh dengki separuh tak hahahaha
 
 
Hmm resell 400 je tbh, but damn out of charity, this is what malaysian came up with 👏
 
Bagi aku kalau kau tak boleh bantu dengan sumbangan RM1.00 pon tidak apa, kau ckp dlm hati kau “ Ya Allah Permudahkan Urusan Adik Ini & Keluarganya”. Settle. Tak perlu nak kata itu ini. Sebab manusia penghujung zaman ni sifat ihsan nya semakin hilang malah haiwan lebih memahami.
 
Ya ku moak jd iban 😂
 
Lagi dgn melayu toxic
 
Entah lah..bagi saya dia tanya je, tapi sebb ada sangka buruk tu yang tak elok.
 
KALAU TAK “MELAYU” BUKAN DENGKI NAMANYA ☺️
 
Sebab tu jangan bawAk benda benda macam ni ke facebook. Rakyat fb tak chill lngsung
 
Takkan melayu hilang di dunia🍃
 
Hmm nasib baik aku banjar
 
Hahaah kalau x bitter bukan twitter namanya..😂😆😆
 
kuat dengki gak eh kau ni😂
 
Sampah nya orang macam tuh . Cuba la bersih sikit hati tu . 🤦🏻‍♀️
 
Tenangnya tengok mak ayah dia
 
Dah famous pon cakap tipu lagi🤦🏻‍♂️
 
Org tu dh post gmbr kat ig kot as bukti dia dah bank in....tu la, yg dengki tu main fb je reti...bodoh betul la 😂
 
Laki ni kalau setakat 2K tu pocket money dia jelah aduuuu
 
Dasar bawang MURAHAN. Patutla tak ada siapa yang nak. MURAHAN + DENGKI + CELUPAR. NANTI KALAU KENA BALIK PADAN MUKA JANGAN MENYESAL PULAK TIME TU CAKAP ORANG MACAM MACAM.
 
yes! Hidup MELAYU kuat dengki 😝
 
lain kali nak main socmed, main semua! jgn duk hadap fesbuk je, kan dah jd bengap mcm menteri tu
 
 
Why we need to focus on this toxic thing ??? Why dont we talk abt what asyraff mazlan did ? Spread love not hate. Peace ✌🏼
 
Aku tak rasa dia 100% 'dengki'. Kes mcm ni byk sgt. Mgkin sbb tu dia rasa mcm tu. Cuma ayat dia kasar aku boleh ckp😉
 
Betul . Tp bangsa lain pon ada je sikap dengki, cuma kau tak faham bahasa diorang 🙄 so takyah la highlight melayu sgt. Cakap je la sikap dengki berada di mana mana.
 
Hati dia emmm susahlah
 
 
 
Tapi dia mmg ada kes tipu duit org pun...yg tau je tau
 
Bukan melayu tapi warga pesbuk😐
 
Tenang je air muka mak ayah baby ni, mesti dah redha dan tawakal sehabisnya dengan ujian mereka
 
Bukan dengki tu tapi insecurity sbb banyak kes dh kat fb orang ambik kesempatan kononnya nk tolong orang tapi guna acc sendiri...tapi takleh gak dia tiba2 fitnah kaki kencing tu hmmm
 
 
Dengki kau simpan la sikit tuk tahun depan . Orang nak bantu kau sebok fitnah dia . Bangang . Mohoncptmati
 
can someone please tell me what happened to the baby?
 
Mungkin orang tu cuma kurang penjelasan tentang perkara tersebut. Maaf kan saya terpanggil utk membalas tweet ini kerana saya juga seorang melayu.
 
Alhamdulillah. Semoga dipermudahkan segala urusan ☺️
 
 
MEMANG BUKAN PUN SEBAB NAMA DIA VIVY BAWAL. SIKIT-SIKIT MELAYU PALABANA APA sekian
 
 
Tell me 10 valid good things about malays
 
facebooker kan
 
Sedar tak tu marketing dia dengan condemn orang..... ahahaks
 
Tak melayu lah kalau tak dengki
 
Apa kaitan bangsa dalam isu ni?
 
But I don't blame her 100%. Too many frauds out there asking for donation, buat crowdfunding guna last skali lesap
 
Salah tu..semua manusia ada sifat hasad dengki..
 
Dia tak kenai sapa Acap Lan Tu sapa
 
Biasa ah tu sebab dy tk mampu nk sumbang apa apa tu yg dengki lebih
 
tk melayu la klau tk dengki. yedok
 
Bodoh kambing punya melayu
 
Barang dia ja beribu harga, xknlah nk scam benda mcm ni, jenis komen x reti pikir.
 
nice,, anda sudah cukup melayu👍
 
Tu bukan dengki. Tapi was-was. Husnudzon. Mgkin dia xknal siapa asyraff tu
 
 
Nasib baik nama aku athirah
 
Bodoh budak tu. Dia jual kapak dia. Pantek
 
 
Dia punya bingai, tak boleh bawak bincang..🤬
 
This is an example of inferiority complex.
I fucking hate this kind of ppl.
If you're one, don't fucking be my friend.
Thank you, next.
 
Mana makcik bawang yang kata acap penipu tu ? Acap ni dah bertahun lah weh jual barang supreme, rm2,700 takde makna dia nak ambik lah. Noob
 
 
Sebab tu kalau tak percaya berita macam ni simpan dalam hati. SIMPAN! Dalam HATI! Nak komen nanti jatuh fitnah, tapi tu lah masyarakat skg.
 
Dlm sume hal lh nk dengki dr start lahir smpai level study smpai keje smpai bila2
 
 
 
Over 10 replies and quotes not shown

Retweeters

8,620 retweeters not shown
Get Full Access Now
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

Existing users can login

Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Plus subscription provides full access to all available timeframes

Signup Now