@aneesf_ | followers
Tweet unavailable : Deleted

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 264 replies and 2,786 quotes found
I don't see "proud" face, what i see is "anak gue dah lewat belum" face..
 
In reply to @aneesf_
stiap kali rasa nk give up, i will remember this saying, "Kau kena ingat, there's two people who will be waiting for u on your graduation day, your parents."
 
In reply to @aneesf_
iya do. bapak aku semangat berdiri nk rakam. parents yang lain tengok dia buat dek je kahkah pic.twitter.com/M4a4wFN3PW
 
In reply to @aneesf_
Tak mintak banyak..cukup lah mak ayah sempat tgk aku graduate one day nnti..amin
 
In reply to @aneesf_
Just use this style. If u gonna quit or give up, just think belajar je and akan graduate. Belajar je. Tak dekan ke tak ape ke, takpe, belajar je. Asalkan kau graduate
 
In reply to @aneesf_
I was lucky to have graduated 'twice'. One right after I completed my degree and another when I was called to the Malaysian Bar. I swear those will always be the best memories, to see my parents were smiling from ear to ear.
 
In reply to @aneesf_
Masa aku last year diploma, last phone call sebelum mak aku kena strok dan meninggal dunia seminggu lepas tu ialah "mak nak sgt gi tgk adik konvo, naik kerusi roda pun xpe" n thats my memories sampai bila2 aku takkan lupa, alhamdulillah Allah bukakkan jln utk aku sambung degree.
 
In reply to @aneesf_
ya allah sebak pulak tengok video macam ni 🥺
 
i wish my parents would be proud and excited for my academic achievements 🙂🙂
 
You guys are so lucky, your parents can attend your graduation. My dad warded masa majlis graduasi diploma aku, I took care of him kat ward. Aku ingat grad degree nanti dia boleh come and celebrate with me. He’s a good fighter. I miss him. 😔 pic.twitter.com/di3zttEFJp
 
things like this makes me cry
 
Semoga Allah permudahkan urusan kita & bagi kesempatan utk banggakan kedua ibu bapa, dunia akhirat
 
In reply to @aneesf_
Arwah abah tak sempat nk tengok i convo
 
I literally crying bila perarakan masuk graduan. Masa tu masuk tengok ibu bapa bangga tengok anak dia masuk dewan. Aku cari mak aku, dan secara automatik air mata jatuh.

Mom, i make you proud right?
 
Menitis air mata teringat my papa, he is now 75 years old, and i have 3 years more to graduate. Sempat ke tidak dia tgk aku naik pentas. Mama Papa, i will do my best. Daus doakan mama papa sihat and panjang umur. Daus nk bawak mama papa pergi buat haji one day
 
For those yang dah tak ada parents, don't be sad. Do it for yourself! Your future. Don't give up easily. Kita penat lelah sekarang, Allah dah siapkan ganjarannya 😊💞
 
Ya allah, i hope my Parent will be able to look me receiving my spm with flying colour ,diploma, ijazah, master and phd proudly.
 
Majlis konvokesyen sepatutnya diraikan bersama ibu bapa yang dah banyak berjasa bukannya bf/gf yang takda sumbangan pun terhadap kejayaan kau.
 
In reply to @aneesf_
Then lepas habis majlis, tolong lah sangat2 spent time ngan family korang. Pegi makan ker photoshoot ker. Nak photoshot ngan member2 boleh, lepas settle dgn keluarga. Which petang ker.
 
In reply to @aneesf_
Tengok ni teringat kawan merangkap lecturer dekat tempat belajar aku. Dia terima Anugerah Canselor & Ibu dia kata tak dapat datang sebab adik dia ada exam stpm last last ibu dia datang & universiti tanggung semua kos untuk datang sana (sebab dia dari sabah)
 
Look how theyre searching :')
 
In reply to @aneesf_
aduh aku tengok orang convo je mesti nak nangis.
 
i wish i could graduate on time ;)
 
During my mrsm years , my dad have to wait long for my name to be called cause of my low cgpa , later next year he won't need to anymore ayy 🎉
 
dear Allah, please ease my journey ❤️
 
God please keep my parents healthy until this day comes, give me chance to make them proud
 
imagine this is ruined by one stupid fuck screaming on stage
 
My parents didn't even want to enter the ceremony hall so yep um, can't relate 😂
 
still remember how my aunty pid was so excited seeing me grab my certificate until she snap this shot beside my mummy.. 28th april 2018 was unforgettable :)

okay, i won't give up.. i wanna see their smile again during next one insya-Allah :) pic.twitter.com/9RfZJJsArw
 
Ya Allah ease my journey till the graduation day
 
One day mak ayah, wait nah :')
 
Remember getting one of the anugerah dewa2 at konvo UiTM because back then getting the flats was a matter of life and death for me ...

And when i met my dad outside the hall after the konvo... he was like...

“Bukan main panas lah kat dalam... dah lapar ni... jom makan” 😆😂
 
Eventhough my parents doesn't look that excited on my convocation day, im always grateful that they are still with me
 
sumpah video ni bagi aku semangat nak study dooo
 
I feel like crying
 
In reply to @aneesf_
Kedua orangtuaku gak datang pas wisudaku karna Alm papaku di icu. tapi semenjak keluar dari kampus hingga detik ini gak pernah ada kata menyerah. Jadi buat teman teman apalagi yg bisa tertawa bareng orgtuanya hingga detik ini semngat ya lakukan versi terbaikmu
 
I really want to fly to germany.
 
 
look at all those proud parents, i wish my parents will be as proud as them when they watch me graduate one day
 
Tapi ayah tak sempat pun tgk yong convo time diploma, lagi 21 hari nak final sem 1 ajal dah panggil dulu...

Tapi takpe ibu ada, soon nnti nak convo for degree pulak! 👩🏻‍🎓✨

Hehe all those hardwork is for her ¬ to forget to arwah ayah jugak. Yong akan selalu doakan ayah 🥰
 
Entah kenapa aku sebak tgk vid ni
 
i....🥺🥺🥺
 
Tak semua ibu bapa merasa majlis graduasi pada zaman muda mereka. Sbbtu mereka bangga dan teruja tengok anak-anak mereka.
 
 
Sorry mom, and dad. 😣
 
Kalau belajar pun dah rasa susah, kerja lagi susah.
 
soon mom & dad! can’t wait ya Allah.
 
Dapat bawak mama ayah naik pentas time spm is the best thing ever :)
 
This is so emotional 😭
 
In reply to @aneesf_
The worst part of studying oversea is when you can’t afford to bring your family to your once in a lifetime graduation ceremony. You can only watch your friends whose parents were able to make it having a good time with their families while you just cry inside. pic.twitter.com/Ag8yO6eOOK
 
how i wish to fast forward my degree life and enjoy this soundtrack during my graduation 🤘😔
 
Betul2..my mum punya excited smpai nk beli baju baru pakai time convo i nnti😢😢
 
This has come through the right time, thank u
 
I still rmember the moment graduan dh start masuk dewan, my parents tercari2 mana ank dia. Pastu bila dh nmpk aku, my mom pun cpt2 ambik phone dia & tgkap gmbr aku. Masa tu mata aku dh berair sambil jalan masuk. Those happy faces 🥺So in shaa Allah degree pulak buat dorg happy😭
 
I will make u proud ma pa.
 
I want to make my parents proud of me 😔
 
look at their faces😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😉😉😉😉♥️♥️♥️♥️♥️♥️
 
Ya Allah semoga mak aku sempat tengok aku berjaya sampai habis😣🤲🏻
 
masa aku masuk dewan tu abah panggil “na na sini sini!” sambil gerak gerak kan phone.
aku apa lagi, dengan pelbagai aksi aku buat, peace, lambai2, bagi love korea semua lah. ingatkan abah record 😂 sekali tengok balik gallery ada satu gambar je bergegar hahahaha
 
prolly won’t come lol
 
Purest love we could ever get ❤️
 
 
one day!!!! cant wait to make my parents proud!!!
 
Aku baru ingat nak quit pastu hmz banjir sia
 
In reply to @aneesf_
Got the video of mom crying during my sis' grad bcs dad werent there, but we knew that he watched us from heaven, though... Graduation is important guys please make your parents happy!!!!! pic.twitter.com/LKd8CjKEwF
 
One day inshallah 🎓
 
the reason i loooovvveee this event is because of i love watching the faces of proud parents. especially when they see their children in robes.
 
I don’t know if my parents feeling proud of my degree 🥴
 
 
Ya Allah ya tuhan ku, semoga aku dapat grad on time. Amin.
 
I ain't giving up... I'm gonna make my parents proud
 
ya allah tetibe rasa sebak pulak tengok video ni 😥 I'm wanna make my parents proud of me 😥😭❤️
 
Yes, and I didn’t have any chance to have them in my Convocation Day.
 
Next year, ibu. Cant wait to bring you to Shah Alam 😭❤️
 
OK JOM STUDY HUSNA JOM JOM 🤟🏻🤟🏻🤟🏻😝
 
In reply to @aneesf_
Kalo ingat ini jadi terharu. Bangganya luar biasaaaa. 🖤🖤 pic.twitter.com/SMDQ9jxBdU
 
Mine will not even attend bahahahaha yall lucky as fuck
 
 
okay im gonna study harder 🥺
 
time masuk dewan pandang bawah je sebab perasaan time tu macam happy ada sebak pun ada 🥺
 
Mak tunggu okay walaupon lama lagi :’)
 
I almost give up during semester 1 cause I need to take 3rd language, sbb I lambat catch up and I always get the lowest mark & need to reseat speaking test 😭😭 I am hell scared sbb takut next sem perlu repeat 😭 I cry tepi bus stop ~~~~~~~~~~~
 
and hopefully xdelah idiot mana² protest yg akan hilangkan senyuman di muka parents tu.
 
Aaa nak nangis 🥺
 
😭😭😭😭😭😭😭😭
 
Maaf umi abah. Adik tak dpt buat umi abah bangga. Adik tak dpt tgk wajah umi abah macamni. Adik tak merasa macamana gembiranya bila dpt grad. Adik nak rasa. Adik cuba. Tapi adik tetap tersungkur.
 
6 years of med school and finally nailed it. Eventhough i don’t know what future will bring but atleast for once, i’ve made my parents proud of me 😊
 
sumpah rase nak nangis 😭 hope mak ngn abah dapat tengok aku grad dengan purata kelas atas😭❤️
 
Okay nak nanges🥺😔
 
 
 
🥺😭😭😭
 
Tetiba masuk habuk bila teringat time zaman konvo dulu.
 
Sebab nak bagi mak bapak banggalah, aku sambung PhD. Biarlah orang kata industri tak nak ke apa ke!!
 
asal aku sedih tengok ni 😭
 
Bapak aku mesti bangga masa aku amek scroll atas pentas. Penat dia hantar aku ulang alik sekolah dkt Kuala Selangor dulu. Jauh bai 1 jam lebih pergi shj. Dah cari duit sendiri baru aku tahu susahnya nak cari duit tapi tula dulu masa skolah main main je

Sebak pulak sial la jai 😭
 
Honestly i felt this super amazing tingling and proud feeling when I walked into the hall this morning!
 
 
Okey sebak teruk 😢😭
 
One day ill make my parents and family proud of me.
 
Over 485 replies and quotes not shown
Get Full Access Now
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

Existing users can login