Semalam i tengok highlights ig Zahirah Macwilson & then i terjumpa ni.

Kelebihan membaca Surah Al-Insyiraah โœจ

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 9 replies and 36 quotes found
 
In reply to @sh4qqiraaa_
Baca bukan sekadar baca ye guys,kalau boleh faham dan hadam apa maksud ayat ayat suci tew,thank me later ๐Ÿ‘‹๐Ÿป pic.twitter.com/KA77xX1fKH
 
In reply to @sh4qqiraaa_
Nenek aku selalu pesan, kalau nak jalan jauh2, baca surah insyirah ni 11 kali, jangan nak duduk dengar lagu rap je ๐Ÿ˜‚
 
In reply to @sh4qqiraaa_
Pernah sekali baca sebelum jawab exam pastu niat moga datangkan ilham masa menjawab and it turns out it was the most happiest time ever jawab examโœจ
 
Rahsia dpt straigh A dari tadika. Baba selalu suruh baca surah al-insyirah sebelum buka buku. Baca 7 kali.
 
Yup agree, i selalu amal kan after solat. You guys should try & tengok sendiri ๐Ÿคฒ๐Ÿป
 
this is what Ahmad Danial said yesterday time meeting pengawas. Amalkan surah Al-Insyirah lepas solat. Letak tangan kat dada and baca surah ni. InshaAllah semua akan jadi mudah โค๏ธ
 
My bestfriend prnah cte knapa dia pilih nama ank dia Aaira Insyirah..

Sbb sepanjang pregnant dugaan dia macam2 dan dia pegang betul dgan surah Al-Insyiraah..Baca surah tu dia rasa tenang.

Surah ni mmg power
 
Baca before exam
 
Alhamdulillah , My lect sebelum nk mengajar selalu ingatkan kami sekelas baca surah ni โœจ
 
Yess i selalu amalkan surah ni lepas solat n hasilnya sangat sangat memuaskan ๐Ÿคฒ๐Ÿป Alhamdulillah syukur. Semoga kita semua boleh amalkan nya selalu aaminn
 
Ibu selalu pesan suruh baca surah ni. Haritu masa nervous tunggu lecturer anounce 'you can start now' tu memang baca ni non stop. supaya dilapangkan hati tenang, dimudahkan urusan. Alhamdulillah i tenang sepanjang jawap exam. Betul tak betul belakang kira. Janji ketenangan.
 
Surah al insyiraah, ayat 1000 dinar memang amazing ๐Ÿ˜ญโœจ
 
This is the best surah ever. Kita ikhtiar selainnya Allah uruskn. Tapi pengalaman mak aku sendiri. Dia pernah cerita masa mengajar dekat sekolah cikgu2 suka fitnah dia. Tapi berkat dia amalkan surah ni walupun kena fitnah tp dia rasa tenang plus benda difitnah tu sndri terungkai
 
Pernah baca surah tu time jawab exam alhamdulillah tetiba terdetik jawapan ๐Ÿ˜Š๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป
 
โ€œSesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.โ€ - verse 6
โ€œdan hanya kepada Tuhanmu kamu berharap.โ€ - verse 8.
favourite surah ever โœจ
 
God sent hidayah in a modern kind of method ๐Ÿ’•๐Ÿ˜”
 
Remember when we susah sangat nak masuk apa yang belajar kita dengar ni, @__ikaa ๐Ÿฅบ
 
patutla before masuk dewan haritu ustaz suruh baca surah ni
 
Dah lama aku amalkan lepas solat and aku nampak keberkatan yang aku amalkan Surah al-Insyirah ni
 
In reply to @sh4qqiraaa_
Kebanyakkan tentang kelebihan baca ayat/surah dapat itu ini adalah tidak sahih. Inikan lagi pulak ayat macam gitu je. Hati-hati nak sebar.
 
Hm aku tap tap takleh. Aku lupa ni twitter
 
Dulu arwah tok selalu pesan, selalu baca surah al insyirah in no matter what situation.. ahh i miss you tok.. i miss your nasihat..
 
 
I did to my student. She always cry kalau datang kindergarten for the whole day. So i baca surah al fatihah and surah al insyiraah. Tiup dekat ubun2 dia and niat la. Alhamdulillah datang sekarang dah tak nangis. Happy je โค
 
suka gila surah ni โคโคโค
 
 
In reply to @sh4qqiraaa_
i pernah, saja try contest . sambil tu baca surah al insyiraah . then , bila dia umum kan tu . i dapat .
 
kat muslim pro asal nama surah ni lain eh? memang ada 2 nama ke cane? pic.twitter.com/muS6f7CEUA
 
All my friends selalu label i cepat dapat parking, sekejap je cari terus dapat. This is the surah i always practice everytime cari parking and it works ๐Ÿ’ฏ
 
Cuba kalau artist tu swap role jdi ustaz/zah hahaha takde makna nya nk nengoknyer
 
 
Okayyy perli baca.
 
This surah reminds me to @syahirrahanis thank you kakak baby ๐Ÿฅฐ yttj ๐Ÿ˜‡
 
 
โคโคโค
 
 
Over 8 replies and quotes not shown

Retweeters

18,576 retweeters not shown
Register for Trendsmap Access
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

* Analytics, alert and visualisation tools require additional authorisation
Existing users can login

Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Plus subscription provides full access to all available timeframes

Signup Now