@twitervirall | 11,570 followers
Dua kali saya menangis dengan asbab yang berlaku. Luluh hati.

Sekitar waktu maghrib semalam, tengah laju bawa motor dekat Highway Guthrie, perasan ada satu motor ni menunggang macam tak stabil. Dalam hati apa ke halnya ni. Bahaya betul.

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 65 replies and 367 quotes found
In reply to @twitervirall
Jangan ada sesiapa bitter cakap knp tak family planning ke...tunggu beli kete dulu ke..aku hempuk hang sat gi kang!😠
 
In reply to @twitervirall
Bibi Qairina. Listen here. Lelaki yg bantu family macam ni, baru limited edition. Bukan kisah follower kau yg nk di "limited edition" kan. Maaf kalau aku bitter. Aku marah sebb dia kate semua lelaki guna pic dia tuk dp.
 
In reply to @twitervirall
Sepintas lalu, saya toleh ke sebelah kiri. Sepasang suami isteri dengan seorang kanak-kanak di depan penunggang dan ada sepasang kaki terjulur di antara pembonceng belakang. "Allahu, ada baby".
 
In reply to @twitervirall
Semoga mendapat segala kebaikan dunia dan akhirat. Allah loves you. Barakallahu fiik ❤️
 
In reply to @twitervirall
rakyat malaysia masih ada yang baik hati, semoga Allah permudahkan segala urusan kalian 😭
 
I don't want to pay for someone else's piano class at British Council. What I want to do is help a family more in need like this one. Let's donate. Jangan lupa doakan sekali!
 
In reply to @twitervirall
Syabas kepada saudara yg diberi peluang utk membantu. Semoga hidup awak dan seluruh ahli keluarga awak diberkati-Nya. Gugur air mata perempuan aku baca thread ni 😌
 
In reply to @twitervirall
Baby girl ke? Boleh saya dapatkan alamat atau contact number family tersebut? Ada banyak baju baby girl yg saya nak bagi. Baju2 masih elok sbb jarang pakai😇
 
In reply to @twitervirall
muka baby tu macam ainul mardhiah anak syahmi sazli la 😭
 
In reply to @twitervirall
You should just RT the original tweets, or tagged the owner (@ZairulEizam) of the story properly, not just copypaste the whole story yourself. Ethics. twitter.com/ZairulEizam/st…
 
Kalau kau rasa kau susah tapi bila kau tgk org lain, kau akan rasa kau sangat bertuah.
 
My aunt 💙 i know them very well. Thankyou yang tolong masa mereka dalam masalah di atas jalan raya. Moga Allah balas jasa baik anda
 
semoga sekeluarga ini dipermudahkan segala urusan. amin
 
Dear Mr Zairul,

May Allah reward you with all your good deeds
 
Tak dapat bantu dari segi kewangan pun xpe. Bantulah dgn berdoa atau retweet this post guys !!!
 
Sebab tu selalu pesan pada diri sendiri... Kalau kita rasa saat dan ketika ini kita susah, ingatlah ramai lagi golongan yang susah ...sebak tengok keluarga ini... Semoga keluarga ini dipermudahkan segalanya, dilimpahkan rezeki ... Terima kasih kepada encik yang membantu ...
 
To the guy & uncle who help this family, whoever you are, I pray May Allah always protect & bless you dunya & hereafter. Semoga rezeki murah & berlipat ganda. Ameen
 
Kalau kita rasa kita ni susah, ada lagi yang lebih susah. Syukur la dgn apa yang kita ada. Bila kita ada lebih, hulur la bantuan. Jiwa pun akan rasa tenang.
 
 
In reply to @twitervirall
yaAllah kesiannya 😔😕
 
 
don’t let liberals or feminists see this nanti diorang kata reti buat anak je jaga tak pandai lol
 
God bless you brother 😢
 
In reply to @twitervirall
saya pun macam tu ada parent bisu dan pekak. Macam tu jugak keadaan saya dan abang, hanya mampu naik motor.. Teringat dulu dulu waktu kecik dalam pangkuan mak dibelakang. Bagi anak speech delay, biasanya kawan kawan mak abah saya pun akan hantar samada ke saudara atau nenek atuk
 
Semoga Allah permudahkan urusan sesiapa pun di muka bumi yg sentiasa membantu org lain dlm kesusahan. Amin.
 
sesusah mana pun kita, ada yang lagi susah
 
Aku nak nanges baca ni 😭
 
Allahu , Walaupun macam ni diuji diorg tetap bersyukur dgn apa yg ada , Semoga dipermudahkan segala urusannya 😔🤲🏻
 
Kau rasa kau susah sebab tak ada iphone 11 pro?? Nah kasi hadam! Sorry mata saya berpasir sambil typing!!!
 
Ni lah salah satu sebab kenapa Allah cakap jadi manusia jangan pernah mengeluh dan tak bersyukur. Mak bapak bagi duit sikit mengeluh. Harini dapat makan nasi campur lauk penuh satu pinggan pun mengeluh sebab tak dapat makan kfc. Kau bersyukur je. Sebab ada yang lagi susah
 
May Allah ease this family 😔
 
Mungkin rezeki kita tak luas. Kadang² kita lah pembawa rezeki untuk orang lain.
 
Bila dah ada anak ni, tengok anak org lain dalam keadaan mcm ni rasa hiba. Satu perasaan yg tak boleh nk jelaskan. Semoga urusan keluarga ni dipermudahkan.
 
😭😭😭 semoga allah lindungi mereka dan dipermudahkan segala urusan.. aminn
 
Tolong kredit asal twitter ka asal fb
 
dekat thread ni ada no acc family ni kalau nak hulur. kesian tengok baby tu 😭
 
 
Selama ni kalau kita rasa susah, ingatlah ada orang yang lagi susah dari kita. Sedihnya 😭
 
bantuan sememangnya hakiki drpd allah swt, tpi kite yg perfect ni seharusnya ingat, di situlah peluang kite berada di dalam taqdir bantuan allah tersebut, allahu musta'an.
 
Korang dah ucap syukur belum hari ni? Semoga Allah pelihara dan murahkan rezeki keluarga mulia ini. Amin.
 
Kita rasa ujian hidup kita ni susah sangat . Tapi sebenaqnyaa ada orang ujian dia lagi dan lebih susah 😔
 
😢 selalu nampak parent bawa anak 2 3 orang naik moto, hmm setiap manusia cabaran hidup lain lain. Bersyukur la kita yang ada kereta, tak kisah la kereta apapun, stop complaining. Practice gratitude and make gratitude a part of everyday in life. Sentiasa syukur apa yang kita ada.
 
Semoga Allah balas jasamu bang
 
Ada masa kita senang, ada masa kita susah. Aku pernah rasa susah sampai satu tahap aku buntu x tahu nk buat apa. Alhamdulillah rmai yg bantu aku. X salah kita bantu org yg sdg kesusahn janji niat kita ikhlas. Harini kita tlg org, mana tahu waktu kita susah org lain bantu kita 😁
 
MY ARMY, help RT for these people in need.
 
高速道路でバイクのタイヤ故障怖いな。
この夫婦はろう者で
どうにかスマホ駆使して助けたよう。

てか公道でも高速道路でも
3、4人乗りめっちゃおるよな〜
子どもノーヘル、赤ちゃん抱いてる、
っていうのマレーシアあるあるやけど
やっぱり理解できへんなあ〜
事故ったら高確率で死んじゃうよ〜
 
sayu hati dan sebak baca..semoga dipermudahkan segala urusan kalian berdua, diberikan kesihatan dan kudrat yg baik dlm menjaga amanah Allah itu dan dilimpahkan rezeki seluas lautan milik Allah..❤️
 
Terjumpa org nie dekat mcd denai alam.. Bila jumpa posting nie.. Sedih ya amat.. Klau x blh tlg ape yg patut..
 
Allah. Sayu hati tengok muka baby ni. Semoga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan mereka sekeluarga 😢
 
 
teringatlah dekat irsyad bila ada part yg anak sulung tu speech delayed, logik sangat sebab parents tak boleh nak berkomunikasi dengan baik,
 
Sedihnya cerita ni😭
 
Ya Allah kesiannya. Aku susah hati, tapi ade orang lagi susah hati dari aku 😭
 
Kalau nak guna ewallet tngo tu mcm mana nak transfer eh, boleh ke,sebab rasa macam tak guna pun duit tu
 
“ kalau kita rasa kita susah, ingat, ada orang lagi susah dari kita” 😢
 
Dont worry jannah bila awak besar awak akan jadi seorang wanita yang sangat tabah :)
 
Perkara macam ni jadi pada dia, dan dia membalas dan cuba berhubung dengan family tu menggunakan telefon. Alhamdulillah syukur ada telefon masih boleh lagi berhubung dengan mereka. Mengalir air mata saya baca kisah ni. Haritu saya ada pergi talk mengenai perkara begini.
 
Wehh baik nyo abe ni 😭 aku pun nok jadi baik gini 😭
 
semoga urusan mereka sentiasa dipermudahkan ❤️
 
In reply to @twitervirall
Tahniah saudara. Semoga pengalaman saudara akan jadi panduan kepada yang lain insyaallah.
 
Semoga dipermudahkan urusan dan dalam lindungan-Nya selalu.
 
😭😭😭 weiii sedih .. kalau aku kaya aku hadiah kan sebijik kereta kancil utk depa.. moga Allah meluaskan lg rezki mereka..
 
Ada orang lagi susah dari aku 😭
 
Bila Allah kirim hambanya pada hamba yg memerlukan😔
 
Even kita rasa susah sekarang ade yg lebih susah dri kita. Allah 😭
 
 
 
Ya Allah... kalau kita rasa kita ni susah, ada orang yg lagi susah dari kita 😭
 
Ini baru betul. membantu. bukan tetau je nak condemn kenapa tak family planning la apa la. ujian dia ujian kita. ujian utk semua.
 
 
 
Saya sudah. Jom bantu sama2? Try bank islam sbb maybank punya mcm dah tak boleh trf! 💋😘
 
In reply to @twitervirall
bantuan sepatutnya diberi kepada orang seperti mereka dan bukan kepada menteri 😔 sedih dunia sekarang 😔
 
In reply to @twitervirall
Pampers ank da hbes,api air blum byr.dlm poket tgal 50 ngam2 tggu gaji.ak rasa mcm ak la ibu pling ssah dlm dunia.rupanya tak,ad yg lbih ssah dari ak😢😢😢
 
Moga² Allah murahkan rezeki mereka
 
😭😭😭😭😭😭
 
 
 
In reply to @twitervirall
terima kasih pada yg membantu. semoga Allah gandakan dengan kebaikan
 
In reply to @twitervirall
Untuk memudahkan kami berkomunikasi.. Tapi tak lupa juga untuk belajar bahasa insyarat ni supaya senang nak berkomunikasi dengan mak ayah nanti.. Maaflah menyibuk, bagi cadangan and share cerita je 😅😊
 
jika kita merasa diri kita susah..sedarlah bahawa ada orang yang lebih susah daripada kita
 
Semoga Allah permudahkan 😌❤
 
Semoga keluarga ni baik2 saja dan sentiasa dlm lindungan Allah amin~
 
Salam rakan Twitter, sila viralkan kisah ini. Mohon sangat2🙇🏻‍♂️
 
Sesungguhnya aku amat bersyukur dengan apa yang aku miliki sekarang Ya Allah
 
Jom kawan² ringankan beban keluarga ni. انشا الله
 
Allahu , moga dipermudahkan urusan keluarga ini . Aamiin 😢
 
Moga semuanya dipermudahkannn amennn
 
“Doktor” Mesir korang laju je hulur ratus ribu...yang ini depan mata apa lagi - takkan nak tengok sahaja.
 
 
 
Semua ahli politik menteri kerajaan babi.
 
Nanti ada yg bitter kata kenapa tak family planning, kau hempuk je pala dia
 
semoga berjaya satu hari nanti
 
Semoga dipermudahkan urusan mereka sekeluarga di hari2 yang mendatang. Tahniah kepada yang menolong. Anda adalah wira!
 
 
Sedarilah dgn nikmat2 yg kita perolehi sedangkn sekeliling bergelut hanya utk jalani kehidupan ‘normal’ 😢
 
 
 
 
Over 286 replies and quotes not shown

Retweeters

19,573 retweeters not shown
Register for Trendsmap Access
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

* Analytics, alert and visualisation tools require additional authorisation
Existing users can login

Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Plus subscription provides full access to all available timeframes

Signup Now