Tweet unavailable : Deleted

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 52 replies and 270 quotes found
“Nowadays, HIV is a manageable long-term condition.”

Many did not know this, still. Spread this video to combat stigma and get more and more people to get tested for HIV.

Early detection -> successful treatment -> undetectable = untransmittable
 
 
In reply to @AbdullahAHamid
Since this blow out. Nak tambah info sikit. People who live with HIV yang ambik ubat HAART dan berjaya suppress HIV sampai jadi undetectable boleh hidup macam orang biasa. Sebab tu pentingnya rawatan awal. undetectable = untransmittable
 
 
In reply to @AbdullahAHamid
Itu yg merah-merah kan backgroundnya darah, kukira neraka u,u
 
Menarik penerangan dia...
HIV attack CD4.
HAART bekap CD4.
HIV kalah padan muke
 
In reply to @AbdullahAHamid
so... virus hiv tu masih ada, tapi dia tak kacau yg baymax tu la ae? sorry tu yg aku faham
 
In reply to @AbdullahAHamid
Woahh ni macam Hataraku Saibou! ✨
 
nice and easier to understand...
 
 
Kalau sains f3 blaja cemni , mesti best doo
 
How i miss biology, HIV cells will attacked our T lymphocytes that control our immune system sebab tu pentingnya pencegahan awal . Glad to know there are still a way to avoid this BAD CELLS merebak . Stay save everyone❤️🥰
 
This is the cutest thing I’ve seen so far in 2020.

Knowledge is power.
 
Macam mana rawatan HAART boleh membantu mereka yg ada HIV??? Tengok video ni... Comel2 CD4 dia ❤️🎀
 
So once the HIV undetectable, the patient still need to continue consume HAART ke tak?

Aku ada sorang kawan yang kena HIV ambik ubat setiap hari.
 
Sini kita belajar farmakologi sama-sama
 
 
 
Kalau semua subjek gini kan best
 
Knowledge is power
 
INDONESIA NEED SOMETHING LIKE THIS.
 
Lucu sih, juga informatif
 
Where is this video when i had my immunology exam!!!!
 
comelnya cell cell dlm badan aku
 
I always dream of to take biology things in animation so everyone will more understand on how our body works. 😅 and people would not buy minyak sapu boleh jadi kurus? Idk 😌
 
Kalau dulu belajar biology ade video mcm ni kan best hahaha
 
Animasi yg menarik😊
 
so mn yv xde ilmu tu.. n x tahu.. or suka seberono.. sila hadam kartun ni ttg HIV..btw sgt cute
 
The effect of HAART drugs combination in prevention the HIV to develop AIDS 👍
 
 
yg tak ambil bio tu ketahuilah HIV ni berasal drpd spesies monyet ye rakan2
 
Bagus videonya 🔥🔥

Tapi bagian pas diserang HIV, sel-sel leukosit malah lari ketakutan itu tidak benar. They will fight.

Juga akhir di video soal virus HIV di 'penjara' bukannya dihancurkan cukup akurat. Sekali virus HIV masuk ke tubuh, mereka ga bisa dimusnahkan sepenuhnya.
 
 
bayangkan masa bio dapat tgk mcm ni. bayangkan. bayangkan adik adik pejam mata adik adik
 
For you idiots who think all gay people have HIV
 
Banyakkan la video mcmni hahaha aku yg tak suka membaca pon bole tambah ilmu hahahaa
 
so means...dah ada cure for HIV lah ni?
 
Knp skrg baru nak jumpa vid ni?? Hmmm nasib tak keluar td.
 
best do cartoon ni
 
mesti best nak belaja kedak tok lam kelas sik juak dengar orang tetak segal benda bodo merapu out of topic ey bencik na -,-
 
mungkin tertarik dengan bentuk animasi dan lebih mudah memahami , hiyahhh biar kaleannn paham tentang ginian sob .. ngga melulu tentang scroll in twett terus like dan retweet-in mulu, kapan pinternya sih ~hiyaa²
 
So.. There's a cure for HIV.. Am i mistaken all this time?
 
Mcm cereta kartun dh
 
Thank u...
Nak buat media belajar bab sistem imun 😂👍
 
informasi yang sangat easy untuk diserap...
 
Comelnye animation ni, senang nk paham... Tp meolls sedih kt cd4 yg kne bunuh dgn hiv tu.... Too cute to be killed 😭😭😭😭
 
hm BIO 270 👏🏽🙀
 
Aku rasa lah. Virus2 yg wujud semua ni sengaja di created. mereka juga akan buat antivirus and jual dgn harga yg 'yg mampu je mampu'
Haha jk. Terpengaruh dgn movie. Lol
 
Kalau HIV menyerang sel darah putih dan kanker darah (leukimia) kelebihan sel datah putih..... Apa itu artinya kita bisa menyembuhkan leukimia dengan virus HIV??? 🤔🤔🤔

#SeriusNanya
 
kenapa gw dulu ga masukin video ini ke ppt gw😭
 
 
HAART ..bgus explaination dia 😱
 
In reply to @AbdullahAHamid
Comel je, suara pun sedap HAHHAHA
 
This is the type of video that I love to watch!!!
 
 
Ni la yang tak keluar dalam paper antimicrob haritu 🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
 
Best gila cara dia explain pasal HIV. Senang faham 😍
 
the video i never knew i needed to explain about hiv to the kids
 
takde movie pasal hiv ke?
 
Kalau kelas bio tunjuk bendalah ni
Skrg aq maseh xphm
 
ni klu big hero 6 klr kan movie baru aku confem akan tgk
 
pelajaran kuliah akuu, lucu deh keren🤟
appreciate for this video
 
 
Moga hataraku saibao ada episod pasal hiv. Lawan kanser dah menang dua kali.
 
now i realised that all HAART yang aku belajar doesn't act directly on the HIV
 
Bila kata video penerangan, video macam ni kita nak. Bukan muka kau saja pstu cakap berjam2
 
Knowledge is power ...
 
Seronoknya kalau masuk class Dr tunjuk video macam ni nak explain. Sebab ada benda boleh faham dengan lecture note and ada benda senang faham dengan video 💯
 
 
 
Astaga ini penting banget buat dishare ke semua orang
 
It reminds me to the PBL session tragedy..😪
 
In reply to @AbdullahAHamid
Terbaik mudah faham mohon kongsi ya
 
 
In reply to @AbdullahAHamid
Kalau pelajaran kyk gini jd mudah mengerti
 
In reply to @AbdullahAHamid
Ubat apa tu.dan mana boleh dapat tu
 
 
 
 
In reply to @AbdullahAHamid
Tengok video ni teringat anime cells at work 😂
 
Kesian bodoe CD4 yang mati tu 😭😭
 
Ok guys sesiapa yang masih tak faham berkenaan virus HIV dan CD4 bolehlah tgk video ni ya.. at least korang faham kenapa perlu rawatan awal ya..
 
Macam Anime Hataraku saibou , anone anone~
 
Can i be CD4 CELLS 🥺🥺🥺
 
Very good explanation! Easy to understand.
 
 
 
Really a new knowledge for me!!! Omg!! Teknologi perubatan memang semakin maju!!! So glad to know!!!
 
Myyy baymaxxxx! 😭😭😭😭
 
Saya sangat bersetuju dengan cara dia explain so that budak bahasa ni senang faham apa yang budak sains cuba utarakan kepada kami 😂
 
Animasi yang menakjubkan
 
Comel eeeee aku bayang kan cells dalam badan comel macam ni😤
 
Good explanation. Easy to understand.
 
Kalau dari dulu pembelajaran dekat sekolah macam ni kan best, mesti ramai jadi doktor sebab senang faham dan menarik
 
Jauhilah apa yang patut agar tidak perlu hidup bergantung dengan ubat.
 
 
Bestnya kalau masa belajar bilogy dulu ada explanation cenni 🤣
 
 
nak tolak the baymax looking thing jatuh
 
Fahami tentang HIV.. good info and explanation
 
Over 222 replies and quotes not shown
Register for Trendsmap Access
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

* Analytics, alert and visualisation tools require additional authorisation
Existing users can login

Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Plus subscription provides full access to all available timeframes

Signup Now