@Ashril_92 | 136,454 followers
Martabak Manis yang famous di Indonesia now ada di Malaysia !!

Macam2 jenis perisa ada di sini tapi yang aku tertarik ialah this Martabak Telor Samyang siap ada Mozarella Cheese 👍🏻😋

📌 Tetangga Kita, Paradigm Mall, PJ
📽️ Pixel 4 XL

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 138 replies and 470 quotes found
Kat kedai mamak bukan main minta kurang manis la tanak gula la mengada macam macam. This murtabak is literally deep fried in oil and you fuckers will actually eat it.
 
In reply to @Ashril_92
Untuk Martabak Manis korang boleh pilih dari Milo, Oreo, Nutella, Ovomaltine, Kit Kat dan banyak lagi !! Aku lebih suka yang tebal sebab isi lagi padat dan puas hati dengan portion ! Kalau suka yang crispy boleh try yg nipis 💴 Rm15 - Rm28 ( Tebal ) 💴 Rm10 - Rm17 ( Nipis ) pic.twitter.com/gyOHO8BSjz
 
Anyone wanna come here w me??? Oh right no one. I don’t care I go alone I eat alone puas hati hahahahaha
 
Finally ada gak yg pandai eja MARTABAK
 
Makan benda bukan bukan. Patut la makin hari makin benak.
 
that soundtrack... i used to listen to it all the time but i don’t remember where its from 😩
 
My fav is martabak dendeng (add cheese) sedap gila
 
In reply to @Ashril_92
Martabak sapi the best, daging dia padu 😍 pic.twitter.com/ktn79HaxJU
 
I am fan of tetangga kita. Sedap. ❤️
 
Hi no ataru basho ni dete kono te wo tsuyoku nigitte mita
Ano basho ano toki wo kowashiteeee I CAN CHANGE MY LIFE
 
In reply to @Ashril_92
Dah try. Murtabak telur Sapi add on Mozarella around RM26 RM28 SEDAP WEHHH tak sangka tapi since pekerja dia 3 orang je kena tunggu 20 minit but worth ittt ❤️❤️❤️ pic.twitter.com/Q7hfEGvnWi
 
Was waiting yui to start singing but disappointed
 
 
Macam kenal je background lagu ni. Yui kan 😂
 
In reply to @Ashril_92
Tengok sampai habis sbb lagu bleach je haha
 
In reply to @Ashril_92
Produk Indonesia terutamanya makanan da bnyak masuk Malaysia. Produk Malaysia bila lagi?😊😊
 
Bende dah viral. Kita bila boleh repeat sini @annisyak @syazanabilla @eggynfishy
 
Awal geng
Tapi aku nak cheese asing
 
Oh nooooo why am i seeing this torture hmm kat mana lagi jual 😔
 
 
In reply to @Ashril_92
 
インドネシアで有名なムルタバ店が
マレーシアでもオープン。
paradigm mallってどこー!
いってみたいー!!

てかムルタバ食べたら
お好み焼き思い出すよねー。
食べきれないよねー笑
 
Fuh.. dia tabur minyak macam orang malaysia 90% tak obes 😂😂
 
Dah buka dkt paradigm 😋🤤🤤 selalu tengok story tokti je benda ni hhshshs
 
In reply to @Ashril_92
oh they were originally in hartamas quite a while dah btw. now dekat paradigm mall tu their new branch.
 
In reply to @Ashril_92
Murtabak manis? Bukan nama apam balik indon ke? Dulu dekat Hartamas Shopping Centre memang famous. Memang sedap!
 
 
ok this is a NEED
 
 
 
Adoi minyak dia Allahurabbi mengucap 😂
 
dekat hartamas dah lama bukak kot 😂
 
In reply to @amiramansor2
@amiramansor2 amirrrrrrrrr!!!!!!! 😂😂😂😂😂
 
tapi ni bukan ke apam balik 🤔
 
In reply to @faarriihhaahh
@faarriihhaahh turun hostel skang, kita gi makan
 
Martabak jawa is the greatest martabak ever.
 
This shit is actually really good
 
In reply to @Ashril_92
I LOVE THE MARTABAK TIPIS OVOMALTINE PLEASE TRY IT GUYS SUMPAH SEDAP
 
In reply to @Ashril_92
Tertarik dengan video ni sbb lagu Yui. Hahahaha
 
 
In reply to @Ashril_92
im a sweet tooth so i have quite high tolerance in sweetness but when i say its sweet, percaya lah memang manis nak mampos 🤣 cukup la sekali try pic.twitter.com/dQAYP6bbAb
 
In reply to @Ashril_92
My fav here is Martabak Samyang and Biscoff 🤤 Pedas2 samyang tu potong sikit muak and not too spicy since ada cheese. Biscoff tu nak kudap2 pun sedap sebab texture dia ringan.
 
In reply to @Ashril_92
Tapi dah lama juga selalu tengok tokti order tetangga kita ni..
 
Damnn... Kne try buat ni
 
 
Kalau Saz kaya memang duit tu habis dengan makanan jelah 😤😭
 
 
The original martabak manis indo is apam balik tebal
 
dulu sering ke paradigm sendirian
 
I REALLY NEED TO GET MY LICENSE 😭🥺🥺🥺
 
But then the minyak dalam kuali hmmm wow banyaknya...
 
 
In reply to @Ashril_92
boleh try ni, asyik cendol jee
 
rasa sama tak dgn yg kat indo sebab i craving gilaaaaa yg kat indo 😭
 
 
Wahh lagu yuii..😍😍
 
 
 
 
In reply to @Ashril_92
dah try yang daging dendeng? tu fav aku hahaha.
 
In reply to @Ashril_92
Baru bukak ke weh
 
In reply to @Ashril_92
next makan trip
 
In reply to @Ashril_92
martabak manis bukan yg mcm apam balik tu ke?
 
 
In reply to @Ashril_92
wehhhh sumpah cam sedap
 
 
 
In reply to @Ashril_92
Tiba2 teringat lagu Yui sbb video ni. Hahaha
 
 
In reply to @Ashril_92
Gunalah indomie kari ayam, komfem busuk
 
 
 
 
 
In reply to @Ashril_92
 
 
 
In reply to @Ashril_92
They first opened at Plaza Damas Sri Hartamas. My fave is definitely Murtabak Daging!
 
In reply to @Ashril_92
 
In reply to @Ashril_92
 
 
Dekat je ni, nak kena pergi laaaa
 
 
 
LEPASNI PRGI TMPT LELA KENA PI SINIII HDBDBWJDNANDNANDNANDN
 
 
pergh dah dekat dah ni HAHAHA
 
ya allah sedapnyaa brp ringgit la ni hm
 
MAOKKK 😭😭😭 ria sik sempat mkn tok di sinun hm
 
ey aku dah ah lapar
 
 
 
 
Dari dulu lagi craving martabak samyang dia ni,nak kene rasa time balik ni 😂
 
menarik ni😋😋😋😋😋
 
 
Ramai gila cust masa aku lalu haritu
 
 
 
Ok harini balik nak singgah
 
Over 359 replies and quotes not shown

Retweeters

6,768 retweeters not shown
Register for Trendsmap Access
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

* Analytics, alert and visualisation tools require additional authorisation
Existing users can login

Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Plus subscription provides full access to all available timeframes

Signup Now