@hajardiyana | 1,939 followers
Semalam buat Burnt Cheesecake guna air fryer. Betul lah bak kata @Danish_Harraz, resepi Burnt Cheesecake ni memang fool proof. Tetiba aku jadi macam mahir gila mem-baking padahalnya sebelum ni setiap kali baking mesti adaaaa jer tak jadikkk

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 33 replies and 198 quotes found
In reply to @hajardiyana
Jangan dinilai hanya melihat rupanya, kerana rasanya ya Allah ya Tuhan ku sekarang jugak nak bukak kedai kek!!
 
In reply to @hajardiyana
I banyak buat kek guna air fryer tp burnt cheesecake belum try. Boleh la buat ni bahan semua da ada! Thanksss share
 
Hehe baru buat tadi sedap weh.. Senang pulak tu nk buat! Thank you for the recipe 馃榿. You guys should try! pic.twitter.com/v1N5DcTdsh
 
 
Weh betul. Aku buat BCC pun mcm boleh bukak kedai. Takkan tak jadi!!
 
 
okay nak try buat ni esok !!!
 
For future reference 馃槆
 
In reply to @hajardiyana
kalau whipping cream diganti dgn cooking cream boleh tak?
 
 
 
Save dulu sebab nak try lepas dapat hadiah kawin nanti 馃榿
 
I nak burnt cheesecake ain boleh tak
 
 
 
 
Next project 馃憞馃徎
 
 
Nak tengok fool proof ke tak kita cuba bagi @luqmanhazri try sekali
 
Siapa ada air fryer kat rumah saya nak pinjam
 
Wow nak try! Klw jadi abislaa makin membesar la jdinya
 
 
 
In reply to @hajardiyana
Thank you! I xde oven. Air fryer ada. I nak try lah ni Nanti.
 
 
ok boleh try ni kat rumah 馃槶
 
In reply to @amihahahadi
@amihahahadi kalau migha buat jadi,misai masuk list!
 
Ok next week nak buat !
 
Kalau aku tahu boleh guna air fryer, takpayah aku nak membazir elektrik guna oven haritu 鈽癸笍馃槱
 
Yeahhh cuti Chinese New Year ni boleh try dekat rumah
 
Gaji bulan ni aku nak beli air fryer,windbreaker Timberland tu nanti2 air fryer lagi penting
 
In reply to @ansamalnaa
@ansamalnaa buatkan sayanggg. 馃い馃槝馃挄
 
Tolong buatkan tau. Taukey hoodie Ku sayanggg @NasrinnAwliyaa 鈾ワ笍
 
Tolong buat @_xyzni pleaseeee
 
Keep this here so maybe i can ask my mom to bake it
 
Ok gonna do it this monday
 
nk buat ni nanti bila dah sihat sikit!!
 
Bole cube ni hahhhaa
 
Ya Allah boleh dah ni slow2 :鈥)
 
 
Ok nak try nanti馃き pakai air fryer..btw nama kita sama la Hajar馃尭
 
 
 
In reply to @zulzorro95
 
Omg, adik sila ambik air fryer akak dan buat ye 馃ぃ @nrrdyh__
 
In reply to @hajardiyana
Wow pakai airfryer je . Nk try laa esok 馃ぃ
 
 
In reply to @hajardiyana
nanti aku ambil kt Puchong. Thanks
 
In reply to @hajardiyana
 
In reply to @hajardiyana
Hi sis. You rasa if guna rice cooker ok tak?
 
 
 
 
In reply to @nrfrhani__
@nrfrhani__ nanti try buat kat rumah guna air fryer
 
More reason aku nak beli air fryer!
 
 
Mmg senang ada air fryer . Aku nk kalau nk buat bekal danish , sambil goreng nasi . Sosej nugget sumbat je dlm tu . Siap . Blh la guna walaupun aku punya yg murah je 馃槀
 
In reply to @aidahusnatho2
@aidahusnatho2 tolong buatkannnn!!! Thanks 馃槝
 
 
 
I will do it next week, nantikan review ye teman虏
 
Nak try buat tapi takut kena marah dengan mama je sebab masukkan loyang dalam air fryer 馃ぇ
 
Okay dah start kena guna air fryer sebaik mungkin. Asyik buat goreng nugget je 馃ぃ
 
 
ok nak try sebab dah ada air fryer 馃槍
 
In reply to @ikmalhadi_nidzz
@ikmalhadi_nidzz who says air fryer tak sedap 馃槒
 
 
 
 
#TIL that one can bake a burnt cheesecake with an air fryer & it reminds me of this episode on Tasty - the chef 馃懇鈥嶐煃 cooked a 3-course meal using a clothing iron
youtu.be/fjCinn-sjzk
Well, one is legit while the other one is just for fun. But both are defo interesting 馃
 
Aku nak belikan air fryer utk mak aku satu hari nanti 馃槅馃槅馃槅
 
Nah buat guna air fryer baru mak ! @_ainapikah
 
 
Tak sabar nak try buat bagi kesayangan makan 馃挐馃挐
 
boleh lah @shazacaje try guna air fryer hehe
 
 
In reply to @Rarerayy
@Rarerayy Rumah sis ade air fryer kannnn...buatlahhhhh buatlahhhhhh馃槅
 
tambah meringue mesti sedap
 
 
Adiqqoe can use air fryer @AmyRhim
 
Ok Lah. Nanti nak cuba.
 
In reply to @yatiisyati
@yatiisyati dah like tu apa lagi try ah kalau jadi roger hehehehe
 
Nak try buat guna air fryer mak mentua hikhikhik
 
GUNA AIRFRY PUN BOLEH LAH OMG
 
Boleh pinjam @PaanJr punya ni 馃
 
 
 
menariknya! nak try buat lah馃構馃槏
 
Dia guna air fryer. Hahaha nak kena tryyy. Boleh eh @kakti64 ?
 
 
 
Nk buat tapi i got no air fryer 馃槶馃槶馃槶
 
Epun jd beli air fryer @allys_ann hahahahahhahaha nak resepi tambah kalori
 
mcm senang jee ni.. nak try buat laaahhh
 
 
Ya fool proof. Nak buat cheesecake biasa pun kadang jadi burnt cheesecake
 
 
 
 
Jap tunggu rajin jap
 
Over 131 replies and quotes not shown

Retweeters

6,559 retweeters not shown
Register for Trendsmap Access
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

* Analytics, alert and visualisation tools require additional authorisation
Existing users can login

Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Plus subscription provides full access to all available timeframes

Signup Now