@mingheyo | 136 followers
3 days ago, a bully stabbed my little cousin in the eye at their school with a green coloured pencil. The bully has been bullying my cousin since they were in the kindergarten. I don't think there's no reason for my aunt to not to sue the bully's family.

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 264 replies and 950 quotes found
In reply to @mingheyo
We were told that the bully is staying with his nanny because his family is busy with handling their business everyday. But that's not the reason for them to neglect their child until he became a bully. Check on your child, parents! A child is every parent's responsibility!
 
In reply to @mingheyo
Seriously pergi saman family budak tu. My cousin kena buli masa dekat asrama, and kesan dia, dia sakit sawan lepas kena buli tu. Dari kecik dia sihat, masuk asrama kena buli terus sakit. Hingga sekarang tak sembuh.
 
Actually, ni anak buah mak 馃槩 yang tweet ni pun anak buah mak
 
In reply to @mingheyo
Even my sister got bullied and had her skin cut into two by a scissor.Kids nowadays馃う pic.twitter.com/Rb2YDc0jtX
 
In reply to @mingheyo
Sis anak buah saya pun kena buli jugak. Dia baru nak merasa masuk sekolah darjha satu. Minggu first kena ugut bagi duit kalau tak kena pukul. Minggu first jugak poket kena seluk, tinggal rm1 je buat belanja. Minggu second, dia kena tolak dekat lumpur. Beg habis kotor.
 
Pastikan anakmu tidak menjadi seorang pembully
 
In reply to @mingheyo
My lil brother kena buli dengan senior dia, kena iron panas kat bahu. My dad sued 20k from his parents. For this, sis. Please demand more, for surgery, for lost sight. Jangan bagi muka!! Memang sial betul la budak zaman sekarang. Naik lemak pulak nak tikam2 mata orang!
 
Cant help it but to retweet it.
Looks like pict were taken after florescent staining.Maybe.i dont know.
Corneal abrasion >50% .Not sure regarding penetration.Looks like globular still intact.No hyphema.
minimal conjuctival injection.

Anyway bully should be punish.
 
In reply to @mingheyo
Looks like pict were taken after florescent staining.Maybe.i dont know Corneal abrasion >50% .Not sure regarding penetration.Looks like globular still intact.No hyphema. minimal conjuctival injection. Anyway bullies should be punish.Proceed legal action please.
 
In reply to @mingheyo
Kesiannyaaaaa. Siapa buli anak buah aku nanti kau tahu laa nasib kau. Mak mak pun aku kerjakan!!!! Ughhhh
 
anak sedara aku kena buli dekat sekolah,dah lapor kat cikgu,tapi takde tindakan apa apa pun,anak sedara aku baru darjah 3,tapi dia ni istimewa,terpaksa sekolah biasa sebab sekolah khas tak terima dia,dekat sekolah kena tolak,curi bekal,kena sepak,kena cubit,satu tindakan pun tkde
 
 
ni dah borderline criminal case pls report to police
 
In reply to @mingheyo
send my well wishes to him and his fam, tgk gmbar bole trus rasa ngilu kat mata
 
In reply to @mingheyo
ya allah kesian do hm aku dulu paling teruk pun kawan aku crayon bibir aku guna crayon warna merah 馃様
 
In reply to @mingheyo
 
really upsetting to grasp the fact that even if they did successfully sue the bully's family, damage has been done and it might be permanent to the poor kid's eye
 
In reply to @mingheyo
Kena kat adik aku, budak tak budak semua aku rembat sekali dengan mak bapak aku maki
 
this is what happens when parents are too busy to educate their own kids not to bully other kid. please dont breed if youre stupid.
 
i hope none of my children/anak buah of mine growing up as a bully in the future.
 
In reply to @mingheyo
Sila saman. Adik ipar dulu masa tadika ke sekolah rendah, husband cerita kawan dia usik sampai terjatuh. Tangan retak/patah till now tak baik langsung. Kesian dia kadang2 dh besar dok teringat nak jadi bomba tapi tak boleh. Padahal tu cita2 dari kecik.
 
aku ingat dia save contact dia as anjing hmm 馃様馃様
 
Kimak this one if my anak tak ckp banyak ah I think everyone would do the same......fucking beat the shit out of that bully
 
In reply to @mingheyo
keep on updating! People need to know what happened to the bully. He deserves rightful punishment. 馃槨
 
AKU TAHU ANAK AKU KENA BULI, SIAP DIA MATI AKU KERJAKAN.

Kurangajar. Penat penat mak dia beranakkan dia!
 
Saman sis. Fuck kids who bully and parents who allow their kids to be bullies.

Bleed them dry!
 
In reply to @mingheyo
I ada sentuh pipi srg ank customer mak I ni. Parents both cikgu. Tau tkpa apa ank dia bt lps I sentuh pipi dia smbil tnya nma apa? Dia sepak I dgn kaki dia. Budak 4-5y je I rsa umur dia. Prngaiiiiii ishhh. Rsa mcm nk sepak ja blik 馃檮.
 
In reply to @mingheyo
Sedih. Semoga your little cousin dpermudahkn segala urusan dia n kembali sihat. N enjoy his remaining childhood life. Be strong and send my regards to him. Hug n kisses.
 
What kind of a sick psycho would do that to begin with? I get that you're a child but..where would you have learnt to that from?? What the fuck??
 
KECIL KECIL SUDA JADI PUKIMA. SEDAR LA WAHAI PARENTS ANAK INI JUGA LA YANG AKAN PUKUL KAMU NANTI.
 
Kalau buat adik aku macam ni, memang dengan rumoh rumoh ko aku bakor. Wassalam semua
 
In reply to @mingheyo
Ohmy. Better buat report polis kalau gini. Kids nowadays makin menjadi jadi
 
kau buat anak aku macam ni, aku tibai kau. tak kesah la kau budak ke apa. mak bapak kau pun aku tibai.
 
Saman tetap saman! Say no to bully!
 
touch my siblings, u'll never see the world anymore
 
In reply to @mingheyo
tu bukan pembuli...tu PEMBUNUH
 
In reply to @mingheyo
wait wait anak buah u retina dia koyak ke? seriusly bwak ke court this is attempted assault and assault kot serius bwak ke court
 
In reply to @mingheyo
Wth is wrong with kids nowadays oh my god im soo mad 馃が
 
Fucking sue that family
 
In reply to @mingheyo
adik pompuan sy pun kena bully kat sekolah, tapi sy jumpa dgn bdk pompuan yg bully dia tu & minta kawan elok虏, jgn gaduh虏. tp bdk pompuan tu anak org have虏. so dia tetap bully adik sy. so, i teach my little sis few martial arts move & that little bitch dh tak kacau dia. 馃槣
 
In reply to @mingheyo
If ni adik I, I dah pergi sound dah budak2 ni. Adik aku selipar dia kena rampas dgn budak taman pun aku pergi serang je budak tu kat rumah. Peduli pulak aku mak dia. Kecoh weh benda tu. elok budak tu sis bagi penampar sedas. Pstu saman. Bodoh punya parents tak ada otak.
 
Go & sue everyone involved. If i'm not mistaken, there was boy who got around RM600k or more due to the bully case. So you kinda have precedent case for a reference.

It's not about money. It's about setting the example.
 
In reply to @mingheyo
Jadi inget kutipan "saat anak saya menjadi korban bully, yg harus saya lakukan adalah memindahkan dia ke lingkungan yg lebih baik, dan menjauhkannya dr pembully. Tapi saat anak saya yg jadi pembully, saya tidak tahu apa yg harus saya lakukan"
 
Siapa buli adik aku memang kena eh 馃槫馃槧馃槧馃槧
 
In reply to @mingheyo
What's with the kids nowadays? Why are they so violent, at such young age? Doesn't it shows something about the parents didikan n lack of time spent n attention on these kids?
 
 
In reply to @mingheyo
Ya Allah hopefully nothing will happen to him 馃槶
 
touch any of my fam mmg teruk aku kerja kan
 
Budak tadika memang kena selalu dipantau. Dulu adik pernah kena pusing tangan kanan dia sampai tangan dia patah and kena simen.
 
In reply to @mingheyo
Saman sis. Pantang betul lah buli2 ni, budak tak budak. Elok2 pergi sekolah balik macam ni pulak. Kita kecik dulu takut nak usik anak orang nnti dia report mak ayah dia lah apa lah kann
 
In reply to @mingheyo
Sue the bully鈥檚 family and sue the school for not checking on bullies
 
reading the comments too, what are the kids doing at school actually???
 
In reply to @mingheyo
Saman je ! My cousin once was bullied dekat asrama sebab tak tolong ambil kan air and effect dia setahun lepas tu dia ade ketumbuhan dekat hati then dia skip one year of school sebab nak dapatkan treatment and he tak ambil spm pun sebab nak tunggu recovery
 
In reply to @mingheyo
Jangan biar terlepas budak tu. Aku ni pon baru ni dpt tahu adik aku kena buli. Balik skolah trus aku train dia taekwondo. Mak aku x bg dia ganas2 tp lantak ah drpd kena buli better dia bljr utk protect diri dia. Klau dia kacau lg skali mmg aku cari la budak tu
 
Idk..that colour look cool but yeaa..actually for bad reason so get well soon kid..馃槉
 
IF ANYONES KID EVER DO THIS TO MY KID BRO IMMA STAB ALL COLOUR OF COLOUR PENCILS TO YOUR EYES
 
Death penalty for the bullies 馃槨
 
If a kid does this to my kid, mf gon hve rainbow colored retinas on GOD
 
this is why educating your kids about what鈥檚 right and what鈥檚 wrong at an early age is SO important. the excuse 鈥渂udak lagi鈥 is irrelevant now PLEASE.
 
i ain't sending my kids to public school
 
In reply to @mingheyo
File a report, sue the Family, School and put that bully on jail (juvana).
 
Saman! Report polis sekali!
 
I heard a story that before this there was a case involving two students (friends) who played in class and suddenly one of them threw a mechanical pencil at his friend鈥檚 eye. Both of them panicked and the victim was sent to the hospital after the incident.
 
Kids can be so freaking evil , can鈥檛 deny that fact
 
In reply to @mingheyo
sue him. be it a kid or not, he aint paying. his parents are. who ask yall to teach your kid on how to be a douche.
 
ttbe je rasa risau my lil bro which is the youngest one ni nak masuk school 馃槶 selalu kes kena buli ni budak budak lelaki haih my babyyyy 馃ズ馃槶
 
masa aku tadika dulu selalu sia kena buli, kena cubit semua tuu eee geramnyaaaa kalau aku dah jadi cikgu nanti aku ajar anak kau haaa aku cubit anak kau 馃ぃ馃ぃ
 
In reply to @mingheyo
budak tak budak, kalau dah sampai mcmni, tolong saman. biar ada rasa menyesal. kalau ada lah rasa menyesal tu
 
In reply to @mingheyo
aku sorang jeke boleh rasa sakit dia tapi dalam masa yang sama rasa mata dia lawaa馃槶馃槶馃槶
 
If my son ever gets home with a green coloured eye, thats it bullies, imma turn GREEN and smack your whole fam down
 
Kimak betul kecik kecik dah buli anak orang
 
Bak kata sir adlan;

鈥渟aman. jangan tak saman鈥
 
weeeehhhh kesiaaan dooo nak nanges siaaa
 
i was blessed enough to grow up all throughout primary and secondary school without bullies... i hope my future children gets that privilege too
 
if this happen to akbar or ayra or anak aku sendiri,i will kill that person
 
In reply to @mingheyo
Kesiannyaa 馃槶 kot anak buah aku kena ni,aku sepak seko seko sape yg sentuh dia
 
In reply to @mingheyo
saman jgn tak saman budak tu hantar sini Henry Gurney banyak kosong
 
In reply to @mingheyo
Tngk pun dh sakit weii. I feel u boy 馃槶
 
In reply to @mingheyo
eeeiii ya allah , kesiannya 馃槶
 
Mintak jauh anak aku kena macamni. Nok keno katok laa kalu wak ko anok aku gak eeeeeee!
 
 
Tanggungjawab ibu bapa menjadikan anak-anak soleh solehah.

Didik lah anak memudahkan urusan orang lain, bukan menyukarkan.
 
Jika kes bully berlaku. Langkah

1. Dptkan rawatan segera dengan dr ( ambil surat dari doktor sebagai evidence)

2. Maklum segera dengan guru kelas

3. Maklum dengan pentadbir sekolah

4. Perbincgn penyelesaian dengan ibubapa pembuli bersama pentadbir sekolah.

5. Selesai/saman
 
if someone would do this to my lil bro,swear to god ill do the worst
 
My heart 馃挃 pity you little boy. Anak sedara aku kena buli pun aku tak semamg duduk
 
I hope there is a special hell for bullies
 
tolonglah mak bapak sekalian jaga lah anak anak anda yang jenis perangai mcm anjing nk bully anak org mcm ni. babi tol
 
Sumpah kalau adik aku kena buli mmg tak kira budak tu darjah 1 mmg aku pukul.
 
so kesian man 馃ズ stop bullying that sh*t won't make you look strong
 
 
In reply to @mingheyo
kalau aku aku cucuk mata budak yang buli color hitam haaaaaaaaaa mata kena bayar dengan mata
 
In reply to @mingheyo
Anak aku kena buli masa darjah 2. Ada senior mintak dia duit, ugut pakai pisau potong kertas lagi. Esoknya aku tunggu budak tu lepas balik sekolah. Lari pulak, tak berani nak jumpa. Lepas2 tu dah tak berani ugut nak duit lagi, dia pulak bagi duit yang dia pau sebelum tu
 
In reply to @mingheyo
Seriously, kalau aku la memang gi sekolah aku sound je budak tu, kalau mak bapak nak bergaduh dengan aku, lai, kalau dengan budak yang buli tu nak tumbuk kang jadi kes lain lak. Moga cepat sembuh adik ni, aku pantang betul la kalau kes buli2 ni, rasa berasap je.
 
Siapa buli anak aku nanti aku celup muka pembuli tu dalam taik babi campur taik makbapak kau !!
 
The replies omg makin menjadi jadinya budak sekarang.
 
Mak bapak skang sibuk kerja sana sini cari duit nak mewah , reti buat anak pastu x reti nak bentuk pastu anak perangai terikut org or media n terdedah ngan violence. Hanya mengharapkan skolah utk bentuk anak padahal didikan awal bermula dari ibubapa. Parent should be blame !
 
Kalau aku jadi mak budak ni, aku akan mintak mata orang yang membuli tu. Saman tetap saman.
 
Tak payah tunggu anak, aku tau ada yang buli adik aku pun jangan harap korang hidup senang.
 
If my kids been bullied like this, God knows what's gonna happen to them next.
 
Saman je. Parent tok cakna anok gini nyusohkan org lain.
 
Over 485 replies and quotes not shown

Retweeters

21,060 retweeters not shown
Register for Trendsmap Access
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

* Analytics, alert and visualisation tools require additional authorisation
Existing users can login

Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Plus subscription provides full access to all available timeframes

Signup Now