@LagaCawan | 18,144 followers
Bulan Mac lagi Ketua Pembangkang pernah cadangkan perkara ni. Bayangkan kalau Menteri Vaksin ikut cadangan ni, dah berapa ramai yang boleh dapat vaksin ni?
Britain’s vaccination strategy is to get the first dose in quickly to as many as possible and delay second dose, to maximise coverage quickly www-nytimes-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.nytime…

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 15 replies and 27 quotes found
 
In reply to @LagaCawan
Apa khabar @AnnuarMusa? Ramai tgh cari. Akak bazar cari, org kampung baru cari, skrg org2 nk vaksin pun cari hang. Hidup lagi k? Betullah nama sama belum tentu mewarisi kebijakan dan kesempurnaan akhlak
 
 
In reply to @LagaCawan
Mana bole ikut 1 dos dulu. Camna nak jual under table kat industri supaya ekonomi industri besar tetap boleh jalan time PKP. Industri dahulukan, rakyat kemudian. Kan @Khairykj kan?
 
Tapi time tu ada org cakap Anwar bercakap tak ikut ‘Sains’ . Wahai teman2 sekalian, cuba tengok kes di UK yg dari dulu we know as one of the hardest hit country by covid , and now their case is lowest than ours.
 
pEmBaNgKaNgKaNg tAkDa fUnCtIoN

pEmBaNgKaNgKaNg gAgAL

Hakikatnya kalau parlimen bukak benda ni boleh bincang secara kolektif.
 
 
Babi punya Tun taknak bagi Anwar jadi PM sekarang semua rakyat susah.
 
Dengar ni @DrAdhamBaba Jangan sibuk terbit kan buku tapi strategi ke laut
 
Ciri-ciri pemimpin bijak dan critical thinking bagus, tak macam sorang abah benak tu dan konco-konconya 🥵
 
Tapi tu lah. Korang bukan nak dengar dari ex-criminal macam anwar ni. Apa yang kau tau liwat liwat liwat. Pastu pekak kan telinga rasa diri kau betul.
 
Bayangkan kalau Anwar Ibrahim PM
 
Aku okay je yang dah dapat 2nd dose tu upload gambar senyum lebar.
 
 
AstraZeneca yes. Pfizer kena ikut interval. Kalau tak, sia² ambil vaksin.
 
Masa tu kamu kutuk dia kata dia buat2 pandai. Lepas tu tuduh ketua pembangkang x buat kerja.
 
 
In reply to @LagaCawan
dude the thing is, we dont even get enough supply..... yes the strategy is good. its like asking your kids to eat 3 meals per day tapi gaji harian kau mampu beli 1 meal per day je. aku bukan nak backup gov/annuar ke sesapa, tapi fikir logik sikit kalau nak mengata pun.
 
Masa ni anwar kena gelak je dgn walaun kata nya palatao ......
 
In reply to @LagaCawan
Dari 0.42 to 0.49s tu mmg takde sound ke phone aku je yang tak dengar? Ke dsai mencarut so terpaksa cut sound? 😆
 
 
In reply to @LagaCawan
Nasihatkan rakyat supaya usah ambil suntikan vaksin covid-19. Habiskan dulu rakyat? Apa maksud?
 
In reply to @LagaCawan
What is your opinion on this strategy? Any clarifications or rebuttals @JKJAVMY @Ghows @Khairykj @DrAdhamBaba @DGHisham ?
 
 
Dapat menteri dungu know-it-all mana mahu nya dengar cadangan orang lain. Basic science pun mana percaya gak ikut tekak je.
 
In reply to @LagaCawan
even mak tak suka PH, menteri vaksin pun mk tak suka, tp idea ni bagus. menteri vaksin dlo sekolah blajaq apa eh? ke doc doc kat kkm tu apa kejadah nya phd depa dr mana woi?
 
Ini lah penting nya parliament. Supaya ada yang membangkang, adanya perbincangan. Ini dah tutup lama nak buat camna?
 
 
Lain kali cari fakta sebelum nak cakap orang merepek. Lain kali cari pemimpin level tinggi sikit nak lawan DSAI, Anuar Musa level selipar je sebab presiden dia anak murid DSAI 😅
 
Duk ikut bahlul tu memang mcm ni ler jadinya
 
Cadangan yang amat baik dan terbukti... Tu pun dakkk... Pembangkang jugak yang salah...

#KerajaanGagal
 
In reply to @LagaCawan
Nak buat macamana menteri PiEnd rata2 memang lemau, lembab dan tertinggal bertiang2 tapi masih bodoh sombong dan menyusahkan rakyat. Inilah bahana makan gaji haram hasil kerajaan haram
 
In reply to @LagaCawan
Haritu masa bangnon bagi idea ni hampa kata x ikut sains lah apa lah
 
PM tepi jauh lagi bagus drpd PM babi yg ada skrg ni
 
In reply to @LagaCawan
Yang tukang plan pun orang yg suruh minum air suam mula2 dulu. What do you expect? 😂 Janji dia dh suntik, dia kesah ape org lain. 😂
 
Apa boleh buat menteri kita sekarang semua selfish. Vaccine dah sampai second dose tapi parlimen still tak jalan. Memang tak guna betul menteri ni semua 🤷🏻
 
Over 6 replies and quotes not shown

Retweeters

2,971 retweeters not shown
Free access is provided to the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Explore subscription provides full access to all available timeframes

Find out more

This account is already logged in to Trendsmap.
Your subscription allows access for one user. If you require access for more users, you can create additional subscriptions.
Please Contact us if you are interested in discussing discounts for 3+ users for your organisation, or have any other queries.