@khairulaming | 836,967 followers
Puasa Hari 29 - Lemang (cara instant)

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 44 replies and 120 quotes found
Just imagine how many people are able to have lemang this year because of this video.
 
 
In reply to @khairulaming
yang mana takde daun pisang tu boleh la jemput tengok je video ni
 
 
I think sebab recipe ni keluar tadi then semua kedai jual daun pisang instantly sold out! Sampai happyfresh kena call bagi tau daun pisang yang I order tu dah habis, terpaksa cancel order. 😢
 
In reply to @khairulaming
Maaf tumpang tweet Hi guys! Musim submission taxation dah kembali so siapa yang masih tak submit taxation saya ade sediakan service untuk submit tax on your behalf ☺️ Mohon RT supaya boleh bantu saya tambah income musim covid ni🥺🙏🏻 Thank you yg RT semoga dimurahkan rezeki ✨ pic.twitter.com/jrkSgLP614
 
It won’t be the same without the smokiness. Imma try this but will smoke the lemang afterwards. 😎

Now, to the shop for wood chips.
 
Fuhhhh lain macam lemang weyyyy hariniiii
 
 
Nak try to taktau mana nak cari daun pisang tu haha
 
Aku punya malas masak guna Air Fryer baru ada garing sikit tepi tepi 😅
 
In reply to @khairulaming
Mesti ramai buat ni. Selamat hari raya semua.. I dah beli ketupat express ok bye
 
ok nanti boleh try esk. 🤣😂
 
santan Kara dihati ☝🏻😤
 
In reply to @khairulaming
Hi maaf ya tumpang iklan utk rezeki saya 🥺🙏 Korang tengah cari something hadiah utk partner korang happy ? @supriseboxFL boleh bantu korang tauu 🤩 ! Harga kami super duper murah tauuu ❤️ tolong RT rezeki saya ✨ thank youu everyone! pic.twitter.com/LlCAOmKb9v
 
 
 
Paper cup ada plastic waterproof lining kat dalam. Selamat tak untuk masak?
 
Uwoohhhh 😍😍😍
 
In reply to @khairulaming
 
boleh buat cmni jgk alang2 raya di perantauan tu @Krlanwarr
 
 
 
 
 
Mak i dah pernah buat last year
 
siapa bole buat auto saya datang rumah
 
😭 OMGGG YASSSS

Lemang is one of the best creations in the world

The only thing better is Lemang + my neighbour's homemade rendang
 
Menu menu Khairulaming ni semua nya simple, orang tak reti masak macam aku ni takde la give up nak masak 🥰
 
 
In reply to @khairulaming
 
Cari buluh dalam ladang kelapa sawit, korang adoo ? HAHAHA🤣
 
In reply to @khairulaming
Akak paling nantikan part selamat mencuba tu....sejuk hati dengar🤭
 
ibu baru buat semalam huhu
 
Airfryernation tak dapat la buat ni. Takkan nak kukus dalam air fryer pulak kan
 
In reply to @khairulaming
you sound happy and excited again.maybe coz it day 29 already..thank you for your videos
 
Mak selalu buat. Aaaa rindu mak
 
In reply to @khairulaming
Japlagi mesti habis daun pisang 🙂
 
 
 
kalau nak reheat best guna air fryer
 
 
Aku nak buattt!! Tengokla cmne aku da ws akak aku suh beli bahannya akakaka
 
daun pisang kat KL mana nak cari...hmmm
 
 
 
In reply to @khairulaming
Pakai daun betik pun boleh tapi batang jangan dibuang
 
Bakar lemang 2 hari hujan 😭
 
In reply to @khairulaming
Lapor lemang la plak. Min nanti cek DM ek.
 
 
Sukaa sangat kalau aming pakai lagu ni lagu fav
 
okay cawan ketas ni pulak abis
 
me: maklang
maklang: kakak

*talking at the same time tiap kali khairul aming keluar resepi baru sebab nak buat hahhaha
 
In reply to @sauffeshock10
@sauffeshock10 raya buat rendang daging sambal nak?
 
Rendang daging tu mmg aku aim tu, yg moist berkuah sikit, ok nakkkkk buattt (kot)
 
hmm dapur pun takde rumah ni.
 
 
In reply to @khairulaming
 
 
Nasib takleh rentas daerah/negeri. Kalau dak, kakak aku konfem ajak aku buat benda ni hm
 
Haihh bila la aku nak rajin masak mcm dia ni
 
Nak lemang ayah 😭😭😭😭 nak balikkk kampunggggg .
 
 
In reply to @LEENjerrr
 
 
 
 
Habislah papercup, pokok pisang dengan santan instant lepas ni penangan @khairulaming ... Padu! Mengubat keinginan lemang yg banyak habis dijual sebab
terpaksa #RayaDiRumah sebab #PilihUntukSelamat
 
 
 
alaaa tahun ni baru nak belajar bakar lemang aaa
 
 
Tahun lepas dah buat. Sedap wehhhh
 
Dah lah favorite 🤧🤤
 
In reply to @khairulaming
Cina ni tak dapat makan lemang ngan rendang raya ni 😭
 
 
Tht tak boleh balik malaysia tu hit different. Duduk malaysia pun takleh balik gak ni
 
In reply to @khairulaming
 
DARI SEMALAM CRAVING TAU! HA NAK BELI LEMANG JUGAK EM
 
 
Tahun ni buat ni laaaa
 
Hehwe duduk tgh2 bndr, cari daunn pisang pn ssh ahah 🤣
 
 
 
Since tak boleh rentas daerah macam boleh je cuba. Tapi rendang mak kata nak hantar guna grab
 
Hmmmm dah order lemang. Tapi takpela aku malas gak buat😂
 
Aduhhhhhhhh dapnye dap dap dap dapppppppp
 
Aku dulu buat guna cawan kaca kat rumah🤣🤣 beberapa tahun yang lepas
 
In reply to @khairulaming
kne try ni walaupun tak berapa nk raya😭
 
Over 75 replies and quotes not shown

Retweeters

15,233 retweeters not shown
Free access is provided to the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Explore subscription provides full access to all available timeframes

Find out more

This account is already logged in to Trendsmap.
Your subscription allows access for one user. If you require access for more users, you can create additional subscriptions.
Please Contact us if you are interested in discussing discounts for 3+ users for your organisation, or have any other queries.