@ellmart88 | 7,143 followers
Ucapan Presiden Turki.

Seluruh umat Islam di dunia dan di Mekah, Madinah, Istanbul, Diyarbakr, Baghdad, Kaherah, Islamabad, Jakarta, Kuala Lumpur, Baku dan Bosnia adalah senjata kepada serangan ini.

1/2

Sambungan 👇

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 28 replies and 75 quotes found
In reply to @ellmart88
Nak sokong Erdogan kita kena support currency dia Turkish Lira👈 Beli matawang TRY
 
Mcm mana nak harap malaysia woi? Kerajaan pun perangai mcm zalim Israel.
 
In reply to @ellmart88
kalau DSAI yang jadi PM instead of Mahiadin, mungkin Malaysia akan join kalau Turki bertindak. DSAI dengan Erdogan ni kan best friend.
 
Bila disebut ibu kota negara-negara umat Islam, terasa ikatan persaudaraan keimanan.
 
In reply to @ellmart88
Jadi kalau nk sokong turki kita kena buat apa? Beli matawang Lira? Apa produk buatan turki?
 
 
In reply to @ellmart88
Hai saudara muslim dimanapun kalian berada, apakah hati kaliat tersentuh? Jika iya lalu bagaimana kita bisa bangkin sebagai Islam? Cukup kita di adu domba oleh politik yg ada. Jika bersatu para penjajah MUSLIM manapun pasti takut. #menungguseruan
 
“Diam & tidak respons, kita sama saja menjadi teman and mendukung kezaliman Israel”. Mantap 🔥
 
In reply to @Arshavi1n
Aku cuma cuba jawap pertanyaan pasal bantuan dari pihak lain je. 😅 twitter.com/ellmart88/stat…
 
ingatkan melayu je pandai sembang. rakyat turki pun sama
 
 
In reply to @ellmart88
Israel patut tahu syarat2 setiap peperangan pic.twitter.com/ZP8NoDlpHf
 
In reply to @ellmart88
cuma presiden ini yg paling berani🔥
 
 
Mantap Erdogan 👏🏻ni baru betul pemimpin
 
Erdogan: All Muslims in the world and in Mecca, Medina, Istanbul, Diyarbakr, Baghdad, Cairo, Islamabad, Jakarta, Kuala Lumpur, Baku and Bosnia are weapons to this attack. We are united against the tyranny of Israel.
 
 
Meremang bila erdogan ckp kuala lumpur 🇲🇾🇵🇸
 
Diam dan tidak merespon terhadap serangan yang dilakukan oleh Israel, sama sahaja dengan menjadi teman dan mendukung kezaliman yang terjadi #SaveSheikhJarrah #SavePalestine
 
This is how a leader should be, no text needed in the speech.

Moga Allah menangkan kaum Muslimin.
 
 
the kind of leader that we all need
 
Tolong pak @jokowi . Kirim seluruh TNI & POLRI untuk saudara saudara kami ke Israel . Jika kurang memadai anda boleh memilih penduduk Indonesia yg mau berjihad
 
 
 
In reply to @ellmart88
ALLAHUAKBAR😭😭😭😭😭🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸
 
 
He's the nearest embodiment to Sultan Abdul Hamid. Fearless and don't give a shit type a guy.
 
I think everyone aware and tahu.. Bila islam & bani israel dah mula berperang.. and what will happen..
 
 
 
kalau muhyiddin auto goyang lol
 
 
Allah Allah Allah. Dengan jiwa dengan darah kami adalah untukmu ya Aqsa.
 
 
 
meremangnya dengar 😭😭😭😭😭
 
 
 
Tp sayang. Menteri kita pun bingai abadi.
 
 
Erdogan dah mention KL dahh,apalagi muhyiddin jangan sibuk suruh buat roadblock je
 
 
Ini baru leader Islam yang sebenar. cer compare dengan Muhyiddin? LMAO 🤣
 
 
 
 
 
Semoga Allah menjawab semangatmu dengan mengalirkan api itu di dada-dada pemimpin muslim dunia. Allahu akbar. Lawan kedzaliman Israel terkutuk👊
 
Kita patut dapat perdana menteri berani terpaling islam mcm ni. Tpi malang betul dapat taik macam @MuhyiddinYassin
 
 
 
 
 
Teringat abang aku cakap Erdogan ni salah satu pemimpin Islam yang nak mempertahankan Islam seperti Islam terdahulu (macam zaman pemerintahan Sultan Abdul Hamid II).
 
indonesia stand with palestine alwayss😭😭😭😭
wish you guys in palestine always safe!! dont give up!!! we with y'all😭😭😭

#SavePalestine
#PrayForPalestine
#PalestineWillBeFree
#PalestinianLivesMatter
 
 
 
 
 
 
Presiden Turki dah seru Kuala Lumpur. Nak diam je ke tu 👀
 
Bangga sat Erdoğan sebut Kuala Lumpur 🤧

Beraber olmak daha kuvvetli olacağız inşallah
 
Meremang, mun dh nyatok bebunyi
 
Malu dengan Malaysia sekarang :(
 
 
In reply to @ellmart88
Agak susah untuk M'sia buat formal alliance dgn negara timur tgh untuk fight against Israel ni. Sbb israel ni bff AS. Pada mada yg sama M'sia perlulan AS untuk control laut cina selatan dri china, Msia taknak secara direct hentam israel selain pakai 'soft power'. complicated kan?
 
Naik bulu roma. Terasa semangat jihad fisabilillah
 
Saya meletakkan 100% respect pada tuan! Tapi maaf tuan. Menteri malaysia tengah fikir pasal SOP lagi. Fikir berapa banyak roadblock nak pakai. Askar ni nak letak kat RB mana 😅, siapa yang boleh rentas negeri siapa yang tak boleh 🙂. Kih kih kih. @MuhyiddinYassin
 
In reply to @mutiaraiman15
Wake up Muslims, PLEASE🇵🇸🇵🇸
 
In reply to @ellmart88
Goosebumps doo dgr ucapan dia. Semangat Islam tu hebat
 
Terfikir jugak kalau saddam hussin ada,mcm mana la dia react.. iran yg benci gila dgn israel pon senyap ja.. yg berani skrg turki saja.. malaysia?
 
 
 
 
 
 
 
bila negara-negara Islam dah diseru, sesuatu besar yang akan berlaku. Allahuakbar! #SavePalestine
 
 
 
Aku sorang jeke yang meremang
 
 
KL dah kene seru takkan senyap lagi. @MuhyiddinYassin
 
 
Malaysia are with you, Mr. Erdoğan 🇹🇷

#SavePalestine
 
Kaw kaww apa lagi Malaysia! Ayuhhh
 
The only country yg tegas lwn zionis dri dulu smpai skrg
 
Over 15 replies and quotes not shown

Retweeters

14,640 retweeters not shown
Free access is provided to the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Explore subscription provides full access to all available timeframes

Find out more

This account is already logged in to Trendsmap.
Your subscription allows access for one user. If you require access for more users, you can create additional subscriptions.
Please Contact us if you are interested in discussing discounts for 3+ users for your organisation, or have any other queries.