@saifulnizam769 | 3,065 followers
Kami telah menerima writ saman fitnah dan pernyataan tuntutan dari Khairul Nizam bin Sanuddin (guru PJPK SMK Puncak Alam) yang telah difailkan di Mahkamah Shah Alam pada 26hb November 2021.

#SaifulNizam #AinHusniza #MakeSchoolASaferPlace

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 85 replies and 226 quotes found
Dari tak kenal jadi kenal. Ain Husniza tak pernah sebut pun nama cikgu dalam kes ni, sekali dia serah tengkuk.

Eloklah dilempang terus cikgu ni.
 
Ain鈥檚 dad is amazing. He went through all the challenges with Ain. Salute & support !
 
Remember the name that filed a defamation suit against a 17-year-old who now has to sit for her SPM AND go to court. #makeschoolasaferplace #ainhusniza
 
Tak boleh bayang semua kecaman, kepayahan proses dan kekurangan undang-undang yang seorang kanak-kanak kena lalui hanya kerana bersuara menentang budaya rogol yang dilakukan oleh seorang guru 馃う馃徏鈥嶁檧锔

As a mom myself, this worrying me.
 
In reply to @saifulnizam769
You have my support, Sir. Saman cikgu tu sampai dia tinggal spender body glove je
 
Disgusting -- a teacher suing a teenage girl who exposed rape culture in public schools.

What are Women's Minister Rina Harun and Education Minister @RadziJidin doing about this?

And don't say it's a private lawsuit. Onus is on govt to protect schoolkids from rape culture.
 
In reply to @saifulnizam769
Daripada orang tak tahu mana 1 cikgu yg suka buat lawak seks , skarang 1 malaya dah tau. Nak publicity ke apa ni
 
En Saiful finally dropped the name
 
 
In reply to @saifulnizam769
You are an amazing dad 馃槶 you鈥檙e her hero first and foremost and a lot of girls hero
 
Saya bersama2 dengan adik ain dan en. Saiful nizam. Kita perlu lakukan yang terbaik untuk pastikan anak2 kita dapat belajar dalam persekitaran yang selamat.

Kalau en @saifulnizam769 perlukan bantuan guaman, team sy sedia utk sediakan khidmat pro bono!
 
Amazing young girl (not yet a woman) and her equally Amazing father. All they want is to #MakeSchoolaSaferPlace and they WILL
 
In reply to @saifulnizam769
Saya akan sokong Encik Saiful dan Ain.
 
In reply to @saifulnizam769
now we know his name...my oh my
 
In reply to @saifulnizam769
kebanyakan nya lelaki yg komen, mesti dekat rumah layan bini macam tayik, tengok anak sendiri boleh selera. sejenis ikut nafsu sampai tak dapat beza salah atau tidak. yg perempuan pula mesti sakai, asal dpt komen nak nampak bijak. semoga ain dan pejuangannya "menang".
 
In reply to @saifulnizam769
I am so sorry that you and your family have to deal with this nonsense. I support you all the way. Many of us do.
 
In reply to @saifulnizam769
I wish the Dad start "Crowdfunding/GoFundMe" so that Malaysians can contribute to help an innocent teenager fight her case against a sexist creature. Sad to see, a family having to traverse perilous journey to defend their daughter's dignity. I wish Dad and Ain, all the best.
 
In reply to @saifulnizam769
Saya sokong apa yang encik saiful lakukan. Sebab saya pernah melalui kejadian yang sama. Mendengar sendiri kata2 lucah yang dikeluarkan dari mulut seorang guru. Gurauan berkaitan bahagian sensitive amat memalukan. Tapi apa kan seorang pelajar pada waktu itu. Hanya ditertawakan.
 
In reply to @saifulnizam769
Here to support. Fight him to the end.
 
In reply to @saifulnizam769
 
Khairul Nizam Sanuddin ni bangang. Baik orang tak kenal, kan dah glamer.
 
In reply to @saifulnizam769
Khairul Nizam Sanuddin. Nama yg akan viral tak lama lagi. 馃槀
 
 
what kind of grown-up man pull out a lawsuit against a harmless minor ?

yes, a shitty one. and this Khairul Nizam guys is putting nail on his own coffin.
 
In reply to @saifulnizam769
Let us know if you need to crowdfund the defense! #WeStandWithAin
 
In reply to @saifulnizam769
This is out of topic tapi everytime i see ain dalam gambar, selalu fikir guna filter sebab dia comel macam filter kat apps馃槀
 
 
the way i scrolled thru internet just to find how this mr khairul nizam bin sanuddin looks like鈽狅笍鈽狅笍鈽狅笍
 
#Twitterjaya bersedia bantu.

This is wrong on so many levels.
 
KHAIRUL NIZAM BIN SANUDDIN
 
 
In reply to @saifulnizam769
Congrats for standing up for your daughter and choose not sweep this under the carpet. Hopefully, more parent will voice out on the same issue after this
 
This teacher is in his 40s yet still his unrepentant ass has the audacity to sue a child for the lewd rape jokes he made. I say fight and teach him & the others who on took his filthy side a lesson.
 
OOOOOOO KHAIRUL NIZAM BIN SANUDDIN KEEEEE ORANG NYAAAAAAAAAA
 
In reply to @saifulnizam769
En Saiful, buat crowdfund. Ramai nak membantu.
 
Cuba baca reply ada yang ss komen fb tu. Geram je baca comment satu satu
 
In reply to @saifulnizam769
 
In reply to @saifulnizam769
I hope she'll have time to grow stronger, it's a harsh world against a single girl.
 
"We are truly living in a decadent age of abject moral decay, one that is exacerbated by the toxicity of racial and religious polarisation, and where integrity has been so corrupted that it has lost its intrinsic value."

twitter.com/immikhailhafiz鈥
 
Hey it鈥檚 JFK, let me know how I can help fam. 馃敟
 
In reply to @saifulnizam769
dalam facebook ramai yg sokong cikgu tu鈥erutama org melayu鈥.termasuklah para ibubapa , so tak hairan lah najib masih dapat sokongan siap panggil boss lg鈥..walau secara terang menyamun bagai nak gila鈥.oh malaysiaku..
 
Remember his name: Khairul Nizam Sanuddin.
#WeStandWithAin
 
Hahaha he played himself. Sekarang semua dah tahu its Khairul Nizam bin Sanuddin
 
No one knows his name for a whole year and now we know..
 
 
Fucker suing a child for calling out rape jokes.
 
In reply to @saifulnizam769
See? Kalau takde saman tu, 1 Malaysia tak tahu siapa dalang di sebalik kes ni
 
dapat tahu nama 鉁
dapat tahu nombor guaman sivil 鉁
 
Sendiri buat lawak lucah dekat sekolah, sendiri pergi saman whistle blower.

What a clown show, Khairul Nizam bin Sanuddin.
 
Khairul Nizam bin Sanuddin 馃枙馃徑馃枙馃徑馃枙馃徑
 
Can鈥檛 believe a teacher is suing his student for exposing rape culture in school. I rarely say this - but this teacher is really an embarrassment to the country. #MakeSchoolASaferPlace
 
In reply to @saifulnizam769
Semoga dipermudahkan segala urusan uncle and adik ain. 馃挋馃げ馃徎
 
In reply to @saifulnizam769
Khairul Nizam bin Sanuddin. Remember this bastardz name. Dari xde siapa tau skrg smua org tau 馃ぃ馃ぃ馃ぃ gatai nk buat saman fitnah sgt hahahahahaha
 
In reply to @saifulnizam769
dah lama kes ni. baru tau nama cikgu ero sennin tu.
 
Now we know the teacher鈥檚 name.

Netizens do your thing.
 
May Ain's fight against this KHAIRUL NIZAM and the Patriarchy be successful 馃檶馃徏 Rape jokes have no place in ANY educational institution!
 
 
Khairul Nizam Bin Sanuddin yang buat porn joke aritu,sila kalah and kau berenti jela.
 
In reply to @saifulnizam769
LAWAN dgn cikgu bangsat tu
 
In reply to @saifulnizam769
cikgu durjana ni mesti ada facebook/ig kan...
 
The filing = public record

So, aku percaya

Tak lama lagi

Askar2 Internet akan datang ucap salam kat cikgu sekolah ni

馃嵖
 
 
In reply to @saifulnizam769
Saya tunggu fundraiser tuan. Sumbangan saya menanti.
 
 
The muhfucka outed himself, that dumb bitch 馃ぃ we know his name now AHSVABVS
 
In reply to @saifulnizam769
I too am sorry that you & Ain & family have to go through this. Here to support what I can. Take care. Ain, keep up the fight 鉁婐煆
 
In reply to @saifulnizam769
Oh cikgu Khairul Nizam? You coward馃憖
 
In reply to @saifulnizam769
Lawan terus tuan. 馃グ
 
ok internet we got the name already 馃槏馃槏馃槏 pic.twitter.com/kyL8PqWKZ0
 
In reply to @saifulnizam769
Tak pernah tahu nama selama ni. Sekarang dah tahu. Semoga pihak yang benar akan menang. Jaga diri Ain, semoga Allah sentiasa lindungi dan Ain berjaya dunia akhirah
 
In reply to @saifulnizam769
for both of you and for my kids and the future generation. i鈥檓 here to support! #MakeSchoolaSaferPlace
 
Speechless. From us not knowing the teacher's name, now it's there for all to see 馃ぃ

We are with you, Ain!
 
Khairul Nizam bin Sanuddin,

Guru di SMK Puncak Alam.
 
Nama cikgu tu Khairul Nizam. Dia nak lawan sangat kan
 
In reply to @harriszainul
 
Okay, kita dah tahu siapa pelaku sebenarnya.
 
In reply to @saifulnizam769
Start a fund. I鈥檒l contribute.
 
my friend and i just wrote an essay about this for our tasks. pls continue spreed awareness and #MakeSchoolASaferPlace
 
 
Noob punya cikgu , dengan murid pun nak saman kahkahkah. Dah takda akal nak lawan benda tetap salah , kau cikgu ke ustaz ke , benda salah tetap salah.
 
There used to be a time when the wrongful will be shamed what they did. Nowadays the wrongful will sue in order to look right. Pray for justice served. #beranikeranabenar
 
Check sekolah anak korang in future kot kot ada cikgu nama Khairul Nizam bin Sanuddin mengajar kat situ.
 
 
Khairul Nizam Bin Sanuddin, I repeat, KHAIRUL NIZAM BIN SANUDDIN.
 
Lawan balik bang!
 
All he needed to say was 鈥淵es, I fucked up鈥 but noooooooo
 
 
Okay lah ada no kes. Jom buat file search!
 
In reply to @saifulnizam769
Both u & ain hv our prayers & support鈥 fighting!!!!! 馃枻馃グ
 
did someone just expose himself....
 
In reply to @saifulnizam769
Buat malu nama nizam je
 
In reply to @saifulnizam769
Kalau perlu sumbangan. Cakap! I'm in! pic.twitter.com/kXtpqh6FBj
 
 
In reply to @saifulnizam769
Go ain change the world I knew you can do this. Fighting!
 
Khairul Nizam Sanuddin ni pendek akal. Dulu orang tak tahu nama. Boleh je mintak transfer sekolah lain, lay low. Lama lama orang lupa. Sekarang orang dah tahu nama, tak boleh lari dah.
 
 
how petty you can be when you sue a fcking kid for the things that YOU YOURSELF did.

bodoh punya cikgu.
 
An ADULT suing a little girl for standing up to bullies. This can't get any stupid than this right? RIGHT?
 
Together we will fight them hard!
 
In reply to @saifulnizam769
X pasal2 dah tahu dah namanya. Sekali bin sekali. May Allah bless your journey to fight this case, Ain and Saiful!
 
Over 211 replies and quotes not shown

Retweeters

2,850 retweeters not shown
Free access is provided to the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Explore subscription provides full access to all available timeframes

Find out more

This account is already logged in to Trendsmap.
Your subscription allows access for one user. If you require access for more users, you can create additional subscriptions.
Please Contact us if you are interested in discussing discounts for 3+ users for your organisation, or have any other queries.