@tristupe | 5,700 followers
What used to be RM4…

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 58 replies and 221 quotes found
In reply to @tristupe
Pagi td pergi pasar beli cencaru 8 ekor, selar 9 ekor, merah sekor, tenggiri sekor, tongkol sekor, ayam wholeleg 8 ketul, daging 1kg, mee 1.5kg, kuewteaw 1kg, cauliflower, daun sup, carrot, belacan, tauhu, bawang, telur, gula melaka dan ada benda kecik2 lg dkt rm400 tau 😂
 
In reply to @tristupe
Want to go back a bit further? 😂😂😂 pic.twitter.com/eHJAsb52po
 
In reply to @tristupe
Syukur harga tinggi, petani semakin tinggi pendapatan mereka
 
In reply to @tristupe
Trust me, pasar pagi lagi mahal dari harga ni 🥲
 
Ya allah. Macam mana agenda nasional sihat kita ni YB kalau macamni gamaknya? Can you help us? Please? @Khairykj
 
In reply to @tristupe
Yes. I just bought a head of cauliflower for RM 18 today. Used to cost RM4-5 only.
 
In reply to @tristupe
Omg..I thought RM10.50 was high...horrible to us..the NORMAL people.
 
In reply to @tristupe
Segala macam makanan nak import, lepas tu bila shipping cost naik mula la menggelupur. #foodsecurity
 
Weh i baca california love bukan cauliflower 😩
 
Gila babi, sumpah satu kerajaan masuk neraka 😭😭🔥
 
In reply to @tristupe
siapa yg control org tengah ni eh? org tengah ni kenapa tiba2 naik harga? apa faktornya? supply rendah ke? petani ada masalah tanaman ke skrang?
 
In reply to @tristupe
I guess it may flew from jerussalem
 
In reply to @tristupe
Gila lah. Yang imported from China pun mahal.
 
 
astaga eat grass ja la
 
In reply to @tristupe
Harga ayam sekor dah ni 😆
 
this is genuinely so sad >:((
 
In reply to @tristupe
Look at the price from Australia, probably get half of China cauliflower. 😇
 
In reply to @tristupe
Tukar dengan sayur ni..pucuk ubi baru harga RM 2 ada vitamin jugak🤗 pic.twitter.com/hwePeX7tbd
 
Yes. My mom is a pengusaha kantin for 20+ years, she's stumped at the groceries price right now. Dia kata sepanjang meniaga dia tak pernah masak lauk taugeh untuk cikgu, now terpaksa sebab barang naik dekat 300% price. Amende sial
 
 
 
 
I'm so scared to go grocery shopping later 😖
 
 
“Something in the way she moves/ Attracts me like a cauliflower..”
 
sekarang sayur dah tak display harga per kg dah, dia display harga per 100g :')
 
Ape laa anak bini aku nak makan nanti kalau gini oi
 
According to @kpdnhep minister.. it’s a normal increase🙄🙄😑😑
 
Wow. Harga 1 slice salmon dah.
 
Baik belo nasi goreng kedai tomyam. Baru RM5-8. Darab 3x breakfast lunch dinner baru ± RM24. Tak bazir tenaga masak. Tu kalau bujang la, berfamily mampos gak sekepala RM24 sehari. Tapi dalam sehari takdela 3x nak bantai nasi goreng. Pagi takyah breakfast la. Macam tak biasa.
 
Siapa yang control harga sayur sekarang ni? Kesian pekebun 😞 pic.twitter.com/SWTnSaTokL
 
In reply to @dayahsn2809
@dayahsn2809 nasib x masuk dalam tomyam hari tu.. Nanti jadi tomyam T20
 
 
 
Yes sekarang tak logik langsung harga sayuq. Aku tapau kedai nasi lauk td. Dkt tray sayuq campur goreng mention rm3 per senduk. Aku mcm wtf baik aku cedok ayam tambah seketoi lg rm1 jaaa. Mainly mcm org tmbh sayuq as side dish yg mcm cheaper dr lauk, kes lani baik kaut daging
 
 
yes baru pergi stockup barang rumah dengan abah, 1kg cauliflower sampai rm17, amik yang kecik pun dah rm10 💆💆💆 sayur lain pun kemain lagi harga nya tatittt paleee kita
 
 
In reply to @tristupe
could be from import vege?
 
 
Jangan cakap rakyat tak sihat kalau kami opt mcd dan kfc for makanan harian.
 
In reply to @tristupe
Suggesting to buy pre-cut ones. They’re cheaper.
 
18???????!!!!!!!!!!!!
 
 
Weh oh my god that’s too much
 
Baik gi makan mcd
 
 
No wonder lah paprik ayam semalam ada carrot ja😅 biasa ada jugak cauliflower ni. Banyak apa kalau order paprik. Semalam ada ayam dengan carrot ja😂
 
 
 
 
 
Lagi mahal harga dari seekor ayam hmm Malaysia ape nak jadi lah🤦🏼‍♀️
 
Kepala otak dia laaaaaa
 
Ni cauliflower nak import yg frozen jgk ke cane. #kerajaangagallagi
 
Eh mahalnya

X pe la nyah kena belajaq sungguh2. Nak kawin nanti ptptn nk bayar,bunga kobis pon rm20

Weh sedihnya rasa 😭😭😭
 
Harga barang naik tak ada siapa2 kaji.. Kalau kaji pun laju je bagi alasan. Gaji minimum dah lebih 10 tahun masih kaji.. aku sendiri kerja dah 13 tahun.. harga barang2 keperluan ni naik suka2 je ke?
 
Dah tak beli cauliflower dengan brokoli dah harga memang mencucuk dada kalau tengok 🥲
 
How tf is cauliflower more expensive than marlboro?
 
 
 
Mak uiiiii mahalnya 😬😮‍💨
 
WEH RIDICULOUS NYA!!!!!!!! STRESS NYA TGK
 
 
Like seriously la? So expensive Cauliflower nowadays 😳😱😅
 
Patutlah mak aku dah jarang masak. Harga kacukan Melayu-Yahudi. Biawak betul
 
Oh patutlah dekat econsave, dia dah siap repack kekecik, so harga dalam rm 3-7 untuk setiap pack kubis bunga.
Kacang buncis dan bendi pun dia repack. 🤔
 
bapak mahal nak mampos osieksjsmsjamak
 
Freaking insane😑
 
 
Yesss ni yang aku maksudkan. Cauliflower da lebih mahai dari brokoli
 
Balik loq staq la lagu ni.
 
 
 
 
 
hm baru ingat nak buat cauliflower fried rice
 
 
antara yang aku suka tanam tapi selalu di ganggu oleh ulat ulatan..
last last aku beli je.. skrg takklan nak kene tanam balik.. huihhhhhhh
 
So contoh kalau sayur local depa beli dari petani rm3... depa jual rm12 kat orang pasar. Orang pasar kena jual rm18. If they try to sell any lower than price floor they get kicked out of business or so i heard
 
 
Over 197 replies and quotes not shown

Retweeters

4,980 retweeters not shown
For access to this functionality a Trendsmap Explore subscription is required.

A Trendsmap Explore subscription provides full access to all available timeframes

Find out more

Thanks for trying our Trendsmap Pro demo.

For continued access, and to utliise the full functionality available, you'll need to subscribe to a Trendsmap Pro subscription.

Find out more

This account is already logged in to Trendsmap.
Your subscription allows access for one user. If you require access for more users, you can create additional subscriptions.
Please Contact us if you are interested in discussing discounts for 3+ users for your organisation, or have any other queries.