@datukhensem | 22,500 followers
Video ALLEGEDLY berkaitan dengan pelaku yang memukul orang tua di padang jawa di pukul kembali oleh penduduk kampung padang jawa.

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 78 replies and 129 quotes found
In reply to @datukhensem
Kahkah kimak pakcik janggut tu pun terus acah gangster eh bila dah ramai. Time 1 by 1 kaput 馃槅 secara konslusinya dua dua bebal 鉁
 
In reply to @datukhensem
tak berbaloi kalau mampuih budak tu semua kena angkut martt
 
 
In reply to @datukhensem
Dah tua pun bodoh, dah la bodoh kurang ajar pulak. Pastu yg muda kene hormat. Tp jgnlah smpi memukul. Terkojol org tua tu dh satu hal plk kau nk hadap. Lenkali dia tunjuk fak satokaley kau bagi dabel fak fire fire kt dia. Anzheyy.
 
In reply to @datukhensem
I do not like the video. But this behavior is the normal thing to do in mostly countries in Asia. It's a shocking experience to see for people not living in the same country where it happens.
 
In reply to @datukhensem
lepas ni ada lagi la repeat belah mamat ni pulak.
 
In reply to @datukhensem
Dah la kena langgar, lepastu kena fuck pulak, lepastu bila dah kena pukul keluar la ayat 鈥渒alau ya tgok la org, dia tunjuk fuck kau tunjuk fuck balik鈥, hah sembang twitter boleh, kalau kena dekat diri sendiri tu aku rasa benda sama jugak jadi.
 
In reply to @datukhensem
Pakcik baju merah pakai cap.. tenang n simple. Dtg terus starlight. This is Padang Jawa 馃槄馃槄馃槄馃槄 #sifu 馃檹馃徏
 
In reply to @datukhensem
asal org tua tu nampak berani bila ramai2? sebab ada backup? aku pernah jugak jumpa org tua yg terpaling kurang ajar. maybe dia rasa dia dah banyak makan garam kut. cuma belum jumpa buku dengan ruas je lagi.
 
In reply to @datukhensem
Sekumpulan manusia bebal yang mengamalkan sikap "dah tua2 pun bodoh" dah la tua, kurang ajar. Orang lain nak kena hornat. Bodoh
 
 
In reply to @datukhensem
Tiba2 pakcik botak tu jadi handal balik
 
Org tua tu ka budak tu ka org kampung ka semua sama ja takleh pakai .. dok kata sgt budak tu salah sbb balun org tua tu ,sbb org tua tu tunjuk fuck kat dia .. yg org kampung dgn org tua tu pon sama naik ja .. masing2 bengap tak pakai otak .. meluat ehh aku
 
Yang tua pukul budak muda boleh. Budak muda pukul orang tua, tak boleh.

Budak muda kena hormat orang tua? Butoh
 
In reply to @datukhensem
Kena beduk terus jadi kurus bangman salim
 
In reply to @datukhensem
pukul berjemaah boleh la..cuba lawan satu sama satu..tgk apa jadi..Xde telur la org padang jawa ni
 
In reply to @datukhensem
ah buto la pakcik yg kena pukul tu,depan org ramai kemain lagi ko ye,aku tak support mamat ni,tapi org tua kalau biadap mmg mintak penampar..so dalam kes ni,dua dua sial..wutohhhh
 
A pukul B, C pukul A. Bila nak habis semua asyik nak pukul2馃ゲ
 
In reply to @datukhensem
Mohon @PDRMsia angkut depa nie semua masuk lokap..masing2 nak jd terpaling hero kan
 
Org kg gini la perangai. Tak puas hati dia ajak 1 kg hentak berjemaah. Hantar wakil sorang p bantai budak tu cukup la.
 
In reply to @datukhensem
ramai2 brani la,kalau 1by1 makan tar jugak geng2 tu
 
Piri reis - The Padang Jawa Virgin Vigilante
 
Two wrongs dont make a right! Serah aje kat @PDRMsia
 
 
Paling butoh pukimak org tua mcm ni, time kau kene bedal kemain bkn muke sedih pkai tiket org tua, bila ramai ko nk tunjuk lagak, mmg patot pon kene lanyak org tua pukimak mcm ni. Ko tua bukan tiket ko nk jadi sial kt bdk muda
 
In reply to @datukhensem
Sabar org ada had bang. Senang la cakap budak muda tu salah sbb pukul dulu. Cuba kalau pakcik tu yg tak angkat fuck dulu? Siapa pun hang, kalau tk pandai nk respect org mmg makan laaa
 
In reply to @datukhensem
Pastu bdk tu pun buat report kena belasah...sudahnya semua kena angkut,duk lah dlm 1 lokap sama虏
 
In reply to @datukhensem
Orang Padang Jawa terlampau back up sangat pak cik tu sampai berani jadi samseng tengah jalan. Lelaki baju kelabu tu boleh buat report kena pukul dgn orang Padang Jawa. Polis tolonglh kutip sekali orang Padang Jawa yg pukul tu.
 
 
In reply to @datukhensem
Yg tua muda sama bodoh semua.
 
In reply to @ai_azman
Ok jumpa dah bang.. tapi dah halfway, ingat ada yg full twitter.com/datukhensem/st鈥
 
In reply to @datukhensem
Bagi aku ni win win situation. Pakcik tu kena bedal sebab mulut lansi, mamat tu kena riot sebab pukul lebih2 pakcik yang defendless tu
 
In reply to @datukhensem
Betul la tu budak muda tu beduk org tua tu, satu kg pun org tua jahanam perangai masing2. Bingai鈥..
 
"An eye for an eye, will make the people bilnd."

- Mahatma Gandhi -
 
In reply to @datukhensem
Lepas ni masuk Padang Jawa kena beri salam cium hormat la orang orang tua situ
 
Esok budak tu pulak datang padang jawa bawak geng bugis.
 
Bodo dah tua2 perangai tak senonoh, yg sibangang muda ni pon banghal kau dh bedok org tu kau pergi la report dlu, bodo piamg..ni Jenis kecik2 kt skolah kena buli dh beso baru nk jd samseng.kaliamak punya budak..dua2 bangang kuasa dua, bodo tak reti simpan dlm pocket punya..
 
elok la kene beduk
 
In reply to @datukhensem
Buto la ramai2 boleh lah babi. Memang patut org tua tu kena bantai bangsat tua2 kurang ajar dah kena tibai baru kau tahu . Asal tua kena hormat habis kalau org tua tu perangai mcm babi takan nk hormat . Buto la dunia semua nie haha
 
tengok dari vid pun dh tau attitude pakcik tua tu mcm sial,dh kene beduk diam2 dok tepi sudahla nii time budak tu kene pegang sibuk nk balas.. sbb perangai badan binasa pandai2 lah hadap dh tunjuk fuck, yg lain pun ramai2 bole lah
 
 
In reply to @datukhensem
Tengok video ni rasa mcm hilang pulak simpati dkt pakcik botak janggut tu. Rasa mcm layak kena beduk
 
In reply to @datukhensem
Padanlah muka kene kutip. Ingat samseng sangat, rupanya lemah. Lain kali pick your own size. Dengan jari pun nak triggered. Yg enabler pukul orang tua ni mesti bapak sendiri pun dipukul sbb lemah
 
So pengajaran dia :
Yang Tua janganlah probok2 dapat greencard senior you will never get beaten by youngs
Youngs pulak janganlah selalu sangat ringan tangan nak hayun, ketahuilah banyak tangan lagi sanggup datang nak hayun kau.
 
Sana beduk sini, sini beduk situ, situ beduk sana. Apa beza? Tiada beza, tuan tuan dan puan puan.
 
In reply to @datukhensem
Abang tu suara dia macam Jep Sepahtu laa 馃槅
 
Waaaa terus berani pacik tua tu. He ain鈥檛 playing the age card no more
 
Nak bergaduh pegi rakam. Bodo bnda ni pun nk kena ajar 馃槀馃槀馃槀
 
Sial la bawak geng, melayu sampah gini la. One on one la cb. Tua ke muda ke fair fight la, dah rude tu kau patut tahu consequences dia. Dia bantai pak janggut sorang2, kau x puas hati kau try bantai dia sorang2.
 
In reply to @datukhensem
Habislah semua kena angkut.
 
 
Benda boleh gaduh,buat apa bincang
 
In reply to @datukhensem
Mantapppp! Pukul sama rata sama rasa hahaha. Masa pukui tak beringat. 馃ぃ
 
 
 
ada lu dalam video ni. lu bantai itu budak ke lu bantai itu orang tua? @try_kaki
 
TW: violence.

Violence will never end will another violence. Mark my words
 
Pakcik janggut tu kemain taiko lain macam bila ada geng. Haha.

Orang tua pun tak semua nya betul, bila muda dah musibat nanti tua pun sama je musibat. Cuma tua je lah. Musibat maybe masih sama. Huhuhu.

Dengar citer dia provoke budak tu jugak awal awal.
 
 
Kan dh kena, awal2 dh buat unfair fight muda vs tua, last2 dpt unfair fight balik, 1 vs sekampung.. kalau org tunjuk jari tengah pun, balas lh dgn jari tengah balik, kn mudah dan cepat馃挴 where is your 鈥渁ku pun melayu鈥 card now??
 
Bende dah viral, comment dah banyak, dua dua dah kene pukul, so, siapa betul siapa salah ni ?
 
In reply to @datukhensem
Balon org tua ko tak agak agak ..sekali ko kena balon ape ko rase...sedap kan .
 
In reply to @datukhensem
Masing2 nk jd hero. Pahlawan bani melayu. Mati budak tu, semua org kat situ masuk lokap kena soal siasat
 
In reply to @datukhensem
Ramai2 aku pun berani 馃ぃ pundek
 
In reply to @datukhensem
adoi dia pukul pakcik tu ye salah..korang pukul ramai pun salah juga .patut bagi jela pakcik tu pukul balik .. kalau pakcik tu tag barula tukar orang pula .tengok wwe tak?
 
In reply to @datukhensem
YG Komen in sapot Tu semua Babi belaan kot... Aku sokong Aku sokong di videokan krn APA korang Komen begitu mm bkn bpk korang atuk korang .. jika atok Tu bersalah kl town kau blh tunjuk Samsung Babi .. Padang jawa sial kpg... Mendapatkan... Cheerio bang gd job
 
NI MACAM KES DEKAT KAMPUNG PADANG B****G LAH.AJAK GADUH TETIBA PANGGIL SEGALA ANAK BUAH ANAK JIRAN ANAK TOK KEPALA BUTOH MAI SERANG.YANG PASTI ORANG LAIN LAH PALING SELOK NOK BERTUMBOK 馃珷
 
Ni auto royal rumble bih AHAHAHAH
 
Lmao, try la 1by1
 
Kahkahkah org tua dgn budak sekolah takda beza! Dua2 telur goyang bawak geng kahkahkah
 
Ini la bangsa Melayu wahai dunia
 
Angkut sekali melayu2 ni. Sama naik je semua. Pakcik kena pkul tu pon elok lg tu ha. Angkut semua masuk balai
 
In reply to @datukhensem
 
In reply to @datukhensem
Amboi pakcik tua yg baju merah tu. 'KITA MAIN!' Member pakcik kena sebab perangai mcm pakcik lah! Ajak main nnti bila kena 'oH aKu OrAnG tUa,AkU x SaLah PeRlU kE pUkUl AkU?'
 
In reply to @datukhensem
Yg bekcup bdk taik tu pun sama mcm taik gak!!!!org tua tu atuk ko pun mcm tu jugak...mcm pondang sotong celup tepung...dgn org tua blh nk tunjuk hero...klu kene dgn bapak aku bdk ni mau jilat jalan raya dah kut.....
 
 
Suap dorang pecel lele ataupun nasi bukit okaylah tu nanti
 
wkkakakaka kena kopok mat
 
In reply to @SinarOnline
鈥淎ku ni orang Melayu bukan Bangla鈥 *kena belasah* twitter.com/datukhensem/st鈥
 
Jibaok ni kena kopok ramai ramai ciel. Kahkahkah
 
hahahah kena tibai balik mat
 
padang jawa memang jenis keras gini馃槶
 
Si @AzminAli datang padang jawa pun orang padang jawa halau tau馃槀馃槀.Betul betul another level orang padang jawa ni
 
Haha sama jelah perangai 2x5
 
kejap je matt dapattt 馃槀
 
Steady. Kes macam ni la dulu kalau kat kampung-kampung org tua duk pesan jangan pergi kampung sebelah merayau sorang2.
 
Dari sepatutnya pakcik tu mmg salah tp sebab emosi kau pi pukul dia tak pasal2 kau kena balik huhu
 
benda patutnya dah boleh settle kalau bawak mamat ni pergi balai. tapi tu la masing-masing nak jugak ikut sekali tidur lokap. hehe
 
okay kalau mcm nie ada sesi pukul2..geng2 pakcik botak pulak kena angkut...
 
Tapi orang tua memang banyak berperangai celaka sekarang ni
 
In reply to @datukhensem
 
In reply to @danieljmldn
 
alah pakcik tu pon dah ramai lah beria
 
 
Apekebenda perangai low class mentaliti ni?xpaham org lain kena pukul org lain yg beria nak btumbuk
 
 
Apa citer ni. Aku terlepas bas ni.
 
Terpaling tua susah gak. Kalau terjumpa aku buat bodo je.
 
Haa baguih. Dua kali lama. Satu kampung samseng
 
semangat macam ni pukul penyamun yang makan duit rakyat berjuta takpe jugak #tibe

@PDRMsia
 
Over 107 replies and quotes not shown

Retweeters

1,819 retweeters not shown
Free access is provided to the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Explore subscription provides full access to all available timeframes

Find out more

This account is already logged in to Trendsmap.
Your subscription allows access for one user. If you require access for more users, you can create additional subscriptions.
Please Contact us if you are interested in discussing discounts for 3+ users for your organisation, or have any other queries.