Pernahkah anda mengalami mimpi aneh ketika demam seperti dihempap batu besar? Atau siling rumah menjadi tinggi dan ruang rumah semakin membesar?

Ya, anda tidak keseorangan.

Mimpi demam adalah situasi yang berlaku apabila suhu badan anda meningkat. Individu yang..

Thread.

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 11 replies and 73 quotes found
There is actually a quantum explanation to this but I'm taking a break from threads now haha.
 
In reply to @health_malaysia
Bab meracau ni mmg selalu sngt. Masa kecik dulu siap lari keliling rumah lah meracau dia. Lari sebab nampak bumi terbelah keluar api, Last2 masuk rumah amik sayur mak aku nak masak tomyam nk letak dlm mesin basuh baju. Hahahaha. Dia mcm separuh sedar waktu tu.
 
When house getting bigger, me getting smaller then kena hempap dengan batu, I know my fever coming.
 
In reply to @health_malaysia
Masa kecik lulu, rasa dah tidur lama sampai tiba siang. Buka je mata, baru seminit lena. Demam tak rebah lagi 馃槀馃槀馃槀
 
In reply to @health_malaysia
pernah demam. pastu mimpi kene hempap dengan beribu ekor ikan fresh dari laut馃槀 tersedar bagitahu ummi. betul. suhu dah 40 darjah celcius. hahahahah
 
When its me, mimpi yang bertukar-tukar antara ruang yang paling kotor dan ruang yang paling putih.
 
Patutlah tiap kali demam je mesti dapat mimpi sama and scary skskskskskkska
 
So I'm not the only one??!!
 
guess what? i had mimpi ngeri ketika demam semalam not because i demam cuz i ate ramen with empty stomach idk whether its related but i could feel that my body temperature rose. i mimpi someone scolded me with loudest possible sound. it's my childhood trauma 馃ゲ
 
 
I thought this only in my mind.....
 
Pernah mimpi labah2 sekeliling masa kecik2 dulu... pastu demam
 
waktu kecik dulu setiap kali demam memang akan mimpi pelik2 and mengigau..
 
Seeee i have the same hypothesis also
 
 
Hm macam pernah..馃
 
Yesss masa kecik selalu rasa yang ceiling tu
 
Weyh my meracau if demam teruk
 
 
Weh, kecil2 dulu, kalau demam, mesti takut nak tido sbb mimpi2 macam ni. Bukan aku sorang ye macam ni 馃槄
 
Pernah jugak kena, tapi dalam mimpi tu semua benda jalan reverse.. 馃槀
 
Aku kalau tengah demam memang akan mimpi perang je takda mimpi lain 馃ぃ
 
Mine yang rasa semua benda jadi besar.
 
 
Waktu kecik je mimpi sampai meracau kalau demam. Rasa mcm benda hitam tiba2 membesar sampai kita jadi kecik. Baru ni anak sedara meracau katanya rasa bumi bergegar, nak lari selamatkan diri. Kita peluk kuatt, pegang2 badan panas
 
mimpi benda jadi besar then berulang ulang
 
In reply to @health_malaysia
Aah semua tu. Siap meracau 馃
 
Semalam demam panas, masuk mimpi jadi Maverick 馃槶 Dah lah kepala tengah berat, boleh pulak nak pergi G10. Ehhh lahh.
 
Betul, masa kecik2 dulu kalau demam je mesti meracau2 sebab nampak benda2 gini lah 馃槳
 
Zmn sekolah dulu pernah demam panas sampai berhalusinasi nmpak timbunan kain tak berlipat smpai siling. Aku duk tunjuk cakap "banyak..banyakk". Mcm rasa stress nya knape byk. Adik ngn ibu aku dh pelik apa yang ditunjuk. Adik aku tego lah. Pstu aku pandang dia aku jelir lidah.
 
Omg! There鈥檚 an explanation for the weird dreams I had?? Tp tak ingat if I had fever masa tgh mimpi tu. However I did have repeated dreams of space of a room getting bigger or something swell so much it鈥檚 occupying my space.
 
patut la demam masa covid aritu mimpi kena kejar dengan kepala. tp masa x demam pun ada gak mimpi sama. Oukay..
 
Masa kecik selalu jadi camni. Kalau jadi je mesti abah cepat cepat siramkan air supaya badan turun suhu.
 
Selalu mimpi gini kalau demam masa kecik sampai tido kena mak teman.
 
Bila demam panas & mimpi pelik虏 aku selalu terfikir ada tak alat yg boleh siarkan apa yg aku mimpi 馃槓 Susah nak explain sbb mimpi tu aneh, menakutkan & menyakitkan.
 
pernah mimpi kena kejar dgn batu besar sampai mengigau, terkejut mak kat sebelah 馃槀
 
Kena hempap batu besar 鉁
Siling rumah tinggi 鉁
Kena kejar tapi bila lari perlahan 鉁
Tumbuk orang psycho banyak kali tapi tetap senyum 鉁
Terbang ke siling & nampak diri sendiri tengah tidur 鉁
 
Mimpi bola besar kejar 馃ス
 
 
Semalam aku mimpi aku tangkap arapaima guna tangan,kemudian aku siang dan jadikan hirisan setebal 1 inci

Letak serbuk roti jadi fish and chippo
 
Mimpi benda sekeliling membesaq馃ぃ
 
the reason i meracau 鈥渁da hantu鈥 when i had my demam panas and scared the shit of my mama and siblings
 
 
Kecik虏 dulu, kalau demam panas akan mimpi jadi sgt kecik. Semua bende dalam rumah besar虏 馃槅
 
Masa kecil selalu jadi. Masa dah besar jadi bila demam teruk sangat.
 
Hm tak suka kalau mimpi macam ni
 
lego besar tu teringat video sorg adik tu.. lego besar hempap faris ngekek ketawa tgk video tu 馃槄馃槄馃槄
 
In reply to @health_malaysia
Dulu masa kecik selalu demam panas mesti mmpi mcm rumah jadi usang buruk馃槱馃槱馃槱 rasa tknk tdo sbb takut
 
Takde. Mimpi aku kalau compile boleh jadi sitcom sinetron 馃槍
 
aku selalu jadi gini. dah besar pun meracau2. pernah waktu mak solat subuh, aku menangis2 masuk bilik mak pastu peluk mak. ckp ada batu besar dtg bergolek and ada org nak makan daging aku sbb aku nk sampan. mak aku tepuk2 je aku. kelakar wehhh
 
Baru je mlm td 馃
 
Mase dulu2 pernah laa mimpi2 cegini.

Its cant be explained cause it seems like impossible.
 
Yull tiap kali demam panas. Mimpi yang sama mesti berulang虏 dari kecik sampai ke sekarang..

Mimpi ada kat tempat yang ruangannya besar gila tapi semua warna putih. Pastu terjaga虏 banyak kali dalam mimpi tiap kali bukak pintu虏 yang ada dalam tu 馃槕
 
Paling teruk mimpi ni looping
 
 
Benda2 besar tu damn right aku kalau demam mesti mimpi masuk tempat semua nya besar macam batu2 bapak besar.
 
Baca replies rupanya ramai jugak kena. Time kecik selalu dpt benda ni. Tpi cepat2 baca Al-Fatihah sbb takut betul. 馃槀
 
 
 
Patutlah masa kena covid haritu duk mimpi bukan2, pelik2 馃
 
Pernah la mimpi dinding makin lama makin dekat n besar tinggi pastu smua nmpk wrna kuning. Tahu2 meracau 馃槄
 
Masa kecil bgni lah tiap kali demam.
 
In reply to @health_malaysia
pernah mimpi bawa ke realiti,sedar虏 dah bersepah rumah.
 
Masa kecik selalu kena.
 
 
Patut la anak kata ada dinosaur depan almari 馃う馃徎鈥嶁檪锔
 
Aku ingat kena kacau dgn jin 馃槶 punya la takut nak demam time bocil dulu
 
In reply to @health_malaysia
Aku masa kecik mimpi tayar kereta besar kejar aku. Setiap kali demam panas mesti mimpi tayar kereta gergasi besar. Sakit kepala oii
 
 
Haritu demam mimpi menangis pastu tersedar memang tengah menangis betul2, cane pulak tuuu
 
Lego besar 馃槶馃槶
 
Fr pernh rasa, dlm mimpi tu aq naik kereta ngan sorg lect ni, time tu tiba byk gila batu2 besar jatuh x tau dri mana, pastu ada org brperang lah. Sumpah scary 馃檪
 
 
Kalau aku stress, i will have

Sleep paralysis
Auditory hallucinations
 
In reply to @health_malaysia
Tanda nak demam bila nampak benda halus jadi besar dan terus membesar seterusnya terasa tenggelam di dalamnya. Tanda nak baik demam bila barang besar mengecil dan terus mengecil hingga hilang. Ia berlaku sehingga kini walaupun telah bercucu..
 
Selalu sangat 馃槶馃槶
 
Over 8 replies and quotes not shown

Retweeters

3,304 retweeters not shown
For access to this functionality a Trendsmap Explore subscription is required.

A Trendsmap Explore subscription provides full access to all available timeframes

Find out more

Thanks for trying our Trendsmap Pro demo.

For continued access, and to utliise the full functionality available, you'll need to subscribe to a Trendsmap Pro subscription.

Find out more

This account is already logged in to Trendsmap.
Your subscription allows access for one user. If you require access for more users, you can create additional subscriptions.
Please Contact us if you are interested in discussing discounts for 3+ users for your organisation, or have any other queries.