User Overview

Followers and Following

Followers
Following
Trendsmap

History

Total Followers - Last Year
Daily Follower Change - Last Year
Daily Tweets - Last Year

Tweet Stats

Analysed 42,000 tweets, tweets from the last 62 weeks.
Tweets Day of Week (UTC)
Tweets Hour of Day (UTC)
Key:
Tweets
Retweets
Quotes
Replies
Tweets Day and Hour Heatmap (UTC)

Tweets

Last 50 tweets from @Celcom
In reply to @najihahmzlan
Ok last last beli sim baru Hi @Celcom bye @digitelco 😘
 
Hello @Celcom, kenapa ek telco coverage dekat area Kg. Sg. Kertas, Gombak ni teruk nau?

Internet coverage tak yah cite la. Every month, payment auto deduct macam biasa but why your service macam 🐌
Replying to @BellaSharif
Hi @BellaSharif. Maaf untuk isu ini, cik boleh DM kami details cik untuk semakan lanjut -Qis-
 
In reply to @Celcom
They did their best🇲🇾🔥
Replying to @Anaktiger1
Indeed @Anaktiger1. Good luck to our athletes 🥰 -Qis-
 
Badminton is one of Malaysia’s all-time favourite sports and we’ll always be proud of our national players. All of you did well yesterday, so good luck for today's matches; we know you’ll do great! 🇲🇾🏸

#SatukanSemangatmu #FrenchOpen2021 #DemiMalaysia #BadmintonMalaysia
 
In reply to @Celcom
@Celcom cheras alam damai ada issue network ke? No signal
Replying to @ShahMcCoy
Hi @ShahMcCoy. Maaf untuk isu ini, cik boleh DM kami details cik untuk semakan lanjut. -Qis-
 
Win cool devices every month from October to December 2021 with Celcom Internet GO! Here’s how to do it:

1. Sign up for Celcom Internet GO™.
2. Key in the promo code upon checkout.
3. Answer three questions.

Learn more here: bit.ly/3BY7URb
 
Line celcom kenapa yea..dah sebulan lebih..@Celcom @CelcomBlueCube
Replying to @khairulyo2
Hi @khairulyo2. Maaf untuk isu ini, cik boleh DM kami details cik untuk semakan lanjut -Qis-
 
Replying to @adalaps2
Hi @adalaps2, maaf atas segala kesulitan. Sila DM kami untuk semakan lanjut. - Nana
 
In reply to @Celcom
@Celcom ape ni. Celcom life pon stuck. Data nak abis xkeluar noti
Replying to @adalaps2
Hi @adalaps2. Cik boleh cuba untuk reinstall semula aplikasi Celcom Life Apps tersebut yea. Segala kesulitan amatlah dikesali. -Qis-
 
Ape ni @Celcom semalam tak boleh make or receive call harini jadi emergency call only
Replying to @faizal_shaffie
Hi @faizal_shaffie, maaf untuk segala kesulitan. Sila DM kami untuk semakan lanjut ya. Terima kasih. - Nana
 
In reply to @Celcom
Bukan itu isunya, sepatutnya celcom lebih jelas dalam menawarkan pelan internet. Tunjukkan pengguna berapa banyak penggunaan data kalau pelan yang ditawarkan ada had. Bukannya namakan pelan internet tanpa had tapi rupanya ada had. Ini mengelirukan pengguna. Isunya ketelusan.
Replying to @gyuatg
Terima kasih atas maklum balas encik dan kami hargainya penambahbaikan dari semasa ke semasa.
 
In reply to @Celcom
@Celcom kalau report skmm for false advertising boleh kan ? Unlimited internet plan tapi ada limit ? Kenapa tak tunjuk internet usage supaya senang pengguna budget penggunaan data ? I'm one click away from sending report to skmm.
Replying to @gyuatg
Hai @gyuatg. Mana-mana telco mudah alih tidak dapat berikan kuota tanpa had, tetapi apa yang telah dilakukan oleh Celcom adalah kami telah memperuntukkan sejumlah besar data untuk kegunaan peribadi. -Shofi
 
Sakit kepala aku dengan celcom denga gdex semua ni 🤷🏻‍♀️. Apakah ini petanda kita tukar plan lain 👀
Replying to @qistinaraidahh
Kami cuba request refund untuk cik, tapi kami tak jamin boleh dapat ke tak, nanti kami akan DM cik semula dengan nombor rujukan.
 
In reply to @digitelco
@digitelco terpaksa ganti ke @Celcom (´°̥̥̥̥̥̥̥̥ω°̥̥̥̥̥̥̥̥`) sbb chat tak dpat masuk ◟(눈_눈)◞
Terima kasih kerana memilih kami, @Arika_artz! 😍 - Amar
 
In reply to @Celcom
@Celcom saya langgan Unlimited Call Internet RM35 XPAX, setiap kali saya buat panggilan mesti dapat SMS ni "Your account balance is getting low. Please recharge your account soon." Macam mana nak off SMS ni? Sebab maklumat baki akaun ni bagi saya sebahagian daripada data peribadi
Replying to @Apis8787
Hi @Apis8787 Yang tu tak boleh off cik, memang sms notification yang normal kami hantar kepada pelanggan berkenaan status kredit 🙏 -Nora
 
We’d like to wish the best of luck to our mixed doubles team; Hoo Pang Ron and Cheah Yee See, for today's match. Here’s to powering through the French Open and bringing home that sweet trophy. Let's go! 🏸🇲🇾

#SatukanSemangatmu #FrenchOpen2021 #DemiMalaysia #BadmintonMalaysia
 
Give your home a modern touch with Aqara smart home devices! Sleek, simple to use and easy to install. Add-on yours to any Celcom Home plans or Celcom MAX™! Own it in a breeze with Easy Payment Plan. Exclusively at Celcom bluecube nationwide. More info: bit.ly/3B9y8iw
 
In reply to @Celcom
@Celcom Nak tanya kalau utk Existing Customer celcom ni x de package menarik ke? skrg package 1st platinum 2.0 RET.. dah mcm mahal je compare ngan package baru skrg? apa idea? kontrak pun dah habis ni? maintain atau migrate ja? kalau migrate dapat free phone
Replying to @adynan4
Hi @adynan4. Cik boleh tukar kepada plan Mega, plan baru kami. Plan yang cik pakai sekarang ni adalah plan lama, so saya suggest cik boleh tukar ke new plan which is Mega 😊 Untuk mengetahui more about Mega plan cik boleh DM kami -Qis-
 
Tak guna langsung CS @Celcom kat dm ni. Dia suruh aku call pula, call pula takde yang attend
Replying to @Hanathesith
Hi @Hanathesith, maaf atas segala kesulitan. Sila DM kami untuk semakan lanjut. - Nana
 
Celcom meletakkan keutamaan bagi inklusiviti seluruh lapisan masyarakat dalam usaha kami memenuhi keperluan kesalinghubungan dan digital rakyat Malaysia, melalui rangkaian kami dan juga pakej yang mampu dimiliki.
#keluargaMalaysia #CelcomuntukMalaysia pic.twitter.com/X8WleOaJkS
Replying to @Celcom
Kami juga komited untuk memainkan peranan dalam membangunkan masyarakat dan memacu sebuah ekosistem digital yang lebih mampan, berpandu sebuah semangat Keluarga Malaysia.
 
Celcom meletakkan keutamaan bagi inklusiviti seluruh lapisan masyarakat dalam usaha kami memenuhi keperluan kesalinghubungan dan digital rakyat Malaysia, melalui rangkaian kami dan juga pakej yang mampu dimiliki.
#keluargaMalaysia #CelcomuntukMalaysia
 
In reply to @Celcom
@Celcom. Apa citer. Nasib ada dkt hostel. Bole pakai wifi. Kalau tak mmg tk bole masuk kelas lah. Wutoh lu. pic.twitter.com/hu1N0ZsdvV
Replying to @muhdhanifffff
Hi @muhdhanifffff. Maaf untuk isu ini, cik boleh DM kami details cik untuk semakan lanjut -Qis-
 
In reply to @Celcom
@Celcom is lifehub website ok? after key in IC number, the page goes blank, it's suppose to show page to key in OTP number, even OTP SMS doesn't arrive, this happened since yesterday
Replying to @ihkarost
We truly apologize for the difficulties that you're experiencing dear @ihkarost Kindly retry it from time to time ya. Because there's no issue for Celcom life hub currently . -Ika
 
dah dua hari line no service, whatsapp apa semua tak masuk 🥺
Replying to @nrsuhadaaa_
Hi @nrsuhadaaa_. Maaf yea untuk isu ini 😞 Awak boleh DM kami details seperti nama, no telefon dan alamat lengkap untuk bantuan lanjut yea. -Qis-
 
ape teruk sangat ni line @Celcom 😭
Replying to @nrsuhadaaa_
Maaf untuk isu yang awak alami ya cik @nrsuhadaaa_ Kami akan cuba yang terbaik untuk atasi isu rangkaian ini menjelang tahun 2022. -Ika
 
In reply to @Celcom
@Celcom hi celcom. Why i can’t subscribe mobile data? My credit all enough. Yr apps keep saying this. Pls help. Thanks pic.twitter.com/JW3WXZV4sJ
Replying to @azizi_123321
Hi @azizi_123321. Truly sorry for this issue 🙏. Do DM us for further assistance. -Qis-
 
Explore unique artwork from @oohbeatrice and learn to craft your own colourful creations right alongside her 🐯🌸 Just follow @celcom on Instagram to check out her upcoming content and stand a chance to win an iPhone 12, Apple Airpods Pro and more!

#UOKTak #OKJomWithCelcom
 
In reply to @Celcom
ok terima kasih
 
In reply to @Celcom
tapi masalahnya yg reply bot .i nak cakap dgn orang bukan auto reply
Replying to @Hpaparazi
Cik boleh cuba type "Live Agent", maaf atas kesulitan.
 
In reply to @Celcom
@Celcom ni babilah ,aku nak chat dgn live agent tp yg keluar live option .dahtu cemana aku nak bgtau mslh aku waknat
Replying to @Hpaparazi
Hai @Hpaparazi. Maaf sekiranya ada kesulitan. Jom contact kami kat WhatsApp bit.ly/CelcomWelcome untuk dapatkan info lanjut mengenai isu ni. Kami sedia membantu 😊 -Shofi
In WhatsApp teilen
api.whatsapp.com
 
In reply to @Celcom
@Celcom I hav expired sim, no active yet, still can active the sim?
Replying to @cl123478
Hi @cl123478. Kindly DM us -wawa
 
Replying to @rectumradio
Hi, @rectumradio boleh saya dapatkan error screenshot tu?-Jivi
 
In reply to @Celcom
Replying to @rectumradio
Hi, @rectumradio kindly dm us for further assistance.-Jivi
 
In reply to @Celcom
@Celcom kenapa sekarang tak boleh buat one tap payment untuk google play? Ada policy change ka masalah maintenance saja
Replying to @rectumradio
Hi @rectumradio. Maaf untuk isu ini, cik boleh cuba untuk remove nombor celcom cik, kemudian add semula sebagai payment method untuk google play. -Qis-
 
celcom ni kan, kalau hujan memang E terus ek 😾🔪 @Celcom
Replying to @hybecleaner_
Hi @hybecleaner_. Maaf untuk isu ini, cik boleh DM kami details cik untuk bantuan lanjut. -Qis-
 
You won’t have to play Red Light, Green Light to win these bonuses. Check out just4ME™ by Celcom Xpax today for a chance to get up to 10GB free internet or an extra day of validity. This offer is almost over, so don’t miss out!

More info: bit.ly/just4ME
 
In reply to @Celcom
@Celcom hi how do i lodge a network coverage inquiry and complaint through an operator? Been calling 1111 and none of the options would direct me to that? The internet speed has been ridiculously slow for the past 2 weeks despite showing a 4g signal. pic.twitter.com/YwcBN16JGt
Replying to @frhrzln12
Hi @frhrzln12. We are truly sorry for this network issue, you may DM us your details for further assistance. -Qis-
 
Pepagi line @celcom dah minta orang marah
Replying to @nrlatqhhh_
Hi @nrlatqhhh_. Maaf untuk isu ini. Cik boleh DM kami untuk bantuan lanjut. -Qis-
 
In reply to @XavierNaxa
harap lepas gabung fup tu dh hilang
Replying to @muzesolar
Hi @muzesolar, Terima kasih kerana hubungi kami-Yogasnee Tolong DM kami untuk maklumat lanjut ya.
 
Hi @Celcom why I can't add celcom billing as payment method in Google Play?
Replying to @kaiharith
Hi dear @kaiharith Kindly contact with Google first yea. -Ika
 
In reply to @XavierNaxa
Terima kasih atas pencerahan
Replying to @NAFISZ
Sama-sama @NAFISZ -wawa
 
In reply to @Celcom
Yeay, anything in future can let us know too 😉
Replying to @sumberkini
Yes sure will let know ya!-Yogasnee
 
In reply to @Celcom
Lepas ni boleh tukar jadi 5G pulak 😆
Replying to @sumberkini
akan tiba 😍 Stay tuned! - Nana
 
Perkhidmatan 3G Celcom sedia ada di Rumah Panjang Bidayuh di Kampung Mongkos, Serian dinaik taraf daripada 3G kepada 4G. @AnnuarMusa

Berita penuh di:
sumberkini.my/liputan-intern… pic.twitter.com/cnB0TgKC3H
 
In reply to @hzhrhla_
Hi @hzhrhla_, kindly do DM us for further checking. -Roger
 
In reply to @Celcom
Card credit tu tengok atas available limit jugak ke ?
Replying to @ismadi_jemi
Hi @ismadi_jemi. Untuk pertanyaan dan maklumat lanjut mengenai ini, cik boleh DM kami 😀. -Qis-
 
In reply to @Celcom
Syarat untuk order phone ni kena pakai card credit yer ?
Replying to @ismadi_jemi
Hi @ismadi_jemi. Untuk plan easyphone, yes betul mandatory credit card. -Qis-
 
In reply to @Celcom
@Celcom Tgh malam my line was barred!! Celcom Life apps no outstanding bill, Call Customer Svc kerja 9am-6pm. So so from 12 midnight sampai 9am @celcom useless??
Replying to @hizzlin
Hai, @hizzlin. Segala kesulitan amatlah dikesali. Kami akan bantu semak akaun. Cik boleh terus DM kami nama penuh dan nombor telefon untuk semakan lanjut. Terima kasih. - Amar
 
In reply to @Celcom
@celcom is the worst mobile data ever. I reported it to MCMC then i reported juga kat celcom, then i call juga 1111, but still sama, did i need to write a report regarding to this untuk pihak atasan celcom?
Replying to @mztulashikin_
Hi @mztulashikin_. Do DM us for further assistance. -az-
 
In reply to @Celcom
@Celcom yo why is ur internet so slow nowadays? Im at subang usj 1 area man its so frustrating
Replying to @PeiJieWong
Hi @PeiJieWong Our network is performing as expected at your current location. Please try to refresh your (device’s) network connectivity by: 1. Turning your flight mode on and off 2. Restarting your device (just turn your device off then back on again) -Nora
 
 
Free access is provided to the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Explore subscription provides full access to all available timeframes

Find out more

This account is already logged in to Trendsmap.
Your subscription allows access for one user. If you require access for more users, you can create additional subscriptions.
Please Contact us if you are interested in discussing discounts for 3+ users for your organisation, or have any other queries.