User Overview

Followers and Following

Followers
Following
Trendsmap

History

Total Followers - Last Year
Daily Follower Change - Last Year
Daily Tweets - Last Year

Tweet Stats

Analysed 529 tweets, tweets from the last 156 weeks.
Tweets Day of Week (UTC)
Tweets Hour of Day (UTC)
Key:
Tweets
Retweets
Quotes
Replies
Tweets Day and Hour Heatmap (UTC)

Tweets

Last 50 tweets from @sherinasinna
🥳🤗
.@sherinasinna in Studio Ghibli movie soundtrack >>>>>>>>>>>>>

🥺✨ pic.twitter.com/l6MtgIwOyA
 
Kenal Zenius & @sabdaps lebih dari 10 tahun yang lalu! 🤓

Sejak itu kita sering ngobrolin tentang pendidikan & bagaimana mempromosikan berpikir kritis & ilmiah.

Happy banget akhirnya bisa jadi bagian dari @zeniuseducation buat merangkai Indonesia yang cerdas, cerah & asik! 🤩
 
In reply to @sherinasinna
No. 1 rule of contracting COVID-19: STAY OUTTA SOSMED. It ruins your mental health. Honestly. Get well soon Mbak.
Replying to @banglanesian
True. I find myself more engaged in replying unpleasant comments, a bit out of character to be honest. Staying out of Twitter for now and back to recovering. Thanks!
 
In reply to @sherinasinna
lho mbak sy cuma ngikutin saran mbak aja nih, saya juga bisa aja bilang ngapain ke groceries kan tersedia opsi online tapi saya gak ngomongin itu sedari tadi (baru aja sekarang nih). twitter.com/sherinasinna/s…
Replying to @sendagurah @summervalt and 3 others
Nyari-nyari terus. Makin kasihan kebayang pasien2 covid malah dicecer beginian, pdhl udh melakukan yang terbaik. Gak semuanya yg kena covid itu covidiot. I don’t owe this guy anymore explanation. Bye, otw recovering.😊
 
In reply to @sendagurah
sudah selesai, well... i think serapet apapun, ketika keluar rumah chance terpapar tetap tinggi. lets say ke groceries, kitanya udah jaga jarak tapi bisa aja buibu dibelakang ngerapet pas bayar di kasir. and no... pic.twitter.com/nuTPEwPyh7
Replying to @sendagurah @summervalt and 3 others
Oke. Not trying to judge ya? Walau di awal asumsi tanggal dll. Kl kita sama2 ngerti bahwa pasti akan selalu ada celah no matter sestrict apapun, then let’s be compassionate to each other. Kena covid bergejala udah sedih, jadi the least you can do is not cari2 “kesalahan”/blame.
 
In reply to @sherinasinna
sebenernya flaw nya tetep banyak semenjak seseorang memutuskan untuk keluar rumah. misalnya isi bensin, beli makan, beli jajanan, dll. also groceries setau saya sih rame nya jg gila2an. cuma yaudah anggep aja sudah sesuai protokol kesehatan lah.
Replying to @sendagurah @summervalt and 3 others
Ya beli groceries kan kebutuhan esensial. Mau di luar kota/kota domisili, kan ada saatnya harus belanja kebutuhan. Ini sebelum varian delta ngambang di mana-mana ya. Saya pernah taro di IGstory semua langkah yg kami ambil agar aman di perjalanan. Salah satunya di bawah ini.
 
In reply to @sherinasinna
coba itu tgl 8 juni kemana wkwkwkw
Replying to @sendagurah
Foto Baluran itu saya post tanggal 8 Juni. Tapi diambil tanggal April 13. Saya di Jakarta sudah dari tanggal Mei 22 dan gak kemana-mana. 😑
 
In reply to @summervalt
semua juga bisa mbak jalan2 protokol, influencer ig jg banyak gitu. good example? no, apalagi as a covidsmart yang doyang ngehardik orang.
Replying to @sendagurah @summervalt and 3 others
Saya dan suami selama pandemi ini hanya 2 kali ke luar Jakarta. Naik mobil jalur darat hanya berdua, tidak naik pesawat. Sampai di kota tujuan kami DIAM di villa. TIDAK “jalan-jalan” kemana-mana, kecuali kebutuhan groceries seminggu sekali.
 
Orang rumah (suami, ayah, ibu, supir) sdh tes PCR kemarin, semua hasil negatif. Wajar bingung kena dari mana. Kl tahu kan bs ambil langkah lebih jelas seperti tracing.

Kami sekeluarga isolasi & tes ulang 5 hari lg krn status kontak erat dari aku yg positif.

Hv some compassion.
Wkkwwk sesungguhnya w paling anti sama ucapan "w kena covid gatau darimana krn ga keluar2"

Pdhl org dlm rumah kan ada yg keluar wkwk. Kena mah ya kena aja, gausah pake embel2 mikir darimana.
 
My current situation. I tested positive for Covid (PCR Swab). Please read my statement below. And let this be a lesson to everyone here, that no matter how strict you are, you can still catch it. So always be prepared.
 
Tokopedianya Pantry Magic berbahaya sekali
Replying to @alderina
Adoh popon ini gue langsung tergerak dan belom berapa detik udah ngewishlist piso alpukat 3 in 1. 🥲
 
Curhat sejenak.. Sharing abc soal covid = pansos. Edukasi a-z soal kesejahteraan satwa = pansos.

Why are they so obsessed with pansos? Why always kritik = lu pansos. Are they out of arguments or what? Apakah cara berpikir mereka, kl semua hal itu ujung-ujungnya untuk pansos?
 
Soal teman/keluarga saling kirim kiriman obat untuk covid tanpa anjuran dokter:
 
Now my tolerance for conspiracy theorists is zero. My heart goes to all the covid frontliners. Physically RISKING their lives everyday yet at the same time subjected to mental stress caused by those who choose to live in a ‘reality’ of hoaxes. Way to add up clutter to the mess.
 
In reply to @sherinasinna
Knp mikirnya sampe segitunya ka Sherina? Apa pertimbangan yg akhirnya membuat kalian ber2 bikin Youtube?
Replying to @dapetrezeki @soeprihatien and 1 otherfalse
Karena aku atlet overthinker. Bangun tidur aja mikir dulu.
 
Setelah mikir dua ribu dua puluh satu kali, kami memutuskan…

Bikin Youtube 🥳

Kalau mau nonton video pertama kami monggo: youtu.be/4gHpyTCrWdY

Kuat2in denger Jaksel indoenglis ya.
 
 
Can’t wait to share our adventures!

#sherinaandbaskara
 
PART 1 of 2

Sempat ada influencer yang viral menunggangi lumba-lumba. Di sosmed jadi dibahas juga soal bisnis atraksi lumba-lumba.

Apakah atraksi lumba-lumba itu edukatif? Lalu bagaimana cara kita bisa mempelajari lumba-lumba?

#ThanksButNoTanks #LetsProtectDolphinsTogether pic.twitter.com/B9TmWDOoCp
Replying to @sherinasinna
PART 2 of 2 Di “UMAH LUMBA” para lumba-lumba yang dulunya bertahun-tahun atraksi di kolam-kolam, direhabilitasi untuk menjadi liar agar bisa dilepasliarkan kembali ke laut. Dolphins belong in the wild, not in tanks.🐬 #ThanksButNoTanks #LetsProtectDolphinsTogether
 
PART 1 of 2

Sempat ada influencer yang viral menunggangi lumba-lumba. Di sosmed jadi dibahas juga soal bisnis atraksi lumba-lumba.

Apakah atraksi lumba-lumba itu edukatif? Lalu bagaimana cara kita bisa mempelajari lumba-lumba?

#ThanksButNoTanks #LetsProtectDolphinsTogether
 
Selamat merayakan Idul Fitri, maaf lahir dan batin!
Selamat memperingati kenaikan Isa Almasih, damai sejahtera!
Meow meow meow meow meow meow, meow meow!

Peluk dari keluarga Sherina, Baskara, Baloo & Bambi.
 
 
Sherina Sinna Retweeted ·  
[DI BALIK BERITA] Insiden yang menimpa KRI Nanggala-402 mengingatkan saya pada sosok Letkol Laut (P) Heri Oktavian yang menjadi komandan kapal selam itu sejak 3 April 2020.

#Dibalikberita #HormatBagiParaPatriot
kompas.id/baca/di-balik-…
 
In the midst of cabin fever, struggling to be productive even for the smallest daily tasks, today I finally finished my 3 month online course!

It wasn’t perfect, few hiccups here & there but I f****ng finished it! Giving myself a mental pat on the back!

Onto the next course!
GIF
 
Sherina Sinna Retweeted ·  
#prayforNTT

Temen-temen, aku minta perhatiannya buat bantu korban banjir bandang di Flores Timur, NTT.

Caranya:
1. RT/Likes poster ini biar infonya makin tersebar
2. Donasi di bit.ly/bantubencanant…

Saatnya kita bersatu untuk beri pertolongan pertama bagi saudara kita di NTT.
 
In reply to @Finkaaa
I never said anything about kalau gak stay at home then mereka layak disalahkan. I personally do try to stay at home as much as possible because my husband got asthma, my mom has breast cancer, & financially I can get by. Gak semua bisa seperti itu. But this is the choice I made,
dan mudah2an effort aku (yg aku sadari jg bisa karena kemampuan financial aku) bisa meringankan dan melindungi yang lain yang tidak bisa stay at home.
 
In reply to @sherinasinna
Jadi emang harus gimana lagi sih ka? Kita harus stay at home aja gt gausah kemana mana? Keluar rumah ikutin protokol kesehatan yang dianjurkan juga gaboleh? Gimana maksutnya ka
Replying to @Finkaaa
I never said anything about kalau gak stay at home then mereka layak disalahkan. I personally do try to stay at home as much as possible because my husband got asthma, my mom has breast cancer, & financially I can get by. Gak semua bisa seperti itu. But this is the choice I made,
 
In reply to @Finkaaa
Kalau stay at home terus, lantas how could I earn some money and make a living. I lost my job in bali due to pandemic and I force everything that I could to continue paying my bills. Apakah aku salah, going out to find a penny?
Replying to @Finkaaa
Hi, I’m not shaming or demonizing anyone yg harus kerja di luar. I’m truly sorry you lost your job, it must’ve been tough financially & mentally. Gak ada yang menyalahkan kamu. Please stay safe while you do so, because unfortunately memang belum covidfree negara kita.
 
Pandemic fatigue ini terasa lebih buruk karena sensasinya seperti diserobot ibu-ibu waktu antri di Indomaret : yang disiplin justru dirugikan, yang tidak disiplin malah dapat kenikmatan.
Replying to @adriandanarw
Sensasinya seperti ngerjain tugas kelompok tapi sendirian, terus yang dapet ‘reward’ yang kerjanya ngandelin yang beneran kerja.
 
Oh dear, priorities... 🤡 - from the mind of someone currently experiencing pandemic fatigue. I hope I’m not the only one who feels this way.

Stay safe fellas. Even when instagram makes it seem like we’re living in a covidfree universe. We’re getting there but not yet.
 
In case you’ve noticed I’ve deleted the same tweet 3 times. I keep getting things wrong. Se-fatigue itu. But here goes the right one...
 
Sherina Sinna Retweeted ·  
Pandemic fatigue ini terasa lebih buruk karena sensasinya seperti diserobot ibu-ibu waktu antri di Indomaret : yang disiplin justru dirugikan, yang tidak disiplin malah dapat kenikmatan.
 
In reply to @sherinasinna
If they’re not interested in your views, feel free to walk away for your own wellbeing. They’re free to remain as idiots, but you’re better than that. First be an advocate to your own mental health. Then, support others who are also struggling, especially during times like this.
Replying to @sherinasinna
Lastly for those who are struggling with mental disorders, seek help, you’re not alone, hold on to your loved ones, pity the ignorant ones for it’s possible that they are stuck in their own stigma, downplaying their own issues denying the very help that may actually benefit them.
 
In reply to @sherinasinna
If you know someone with suicidal thoughts, encourage them to seek professional help. And if you encounter others who seem to belittle the issue, try to address your views in a healthy discussion first instead of lashing at them immediately when you think they’re being ignorant.
Replying to @sherinasinna
If they’re not interested in your views, feel free to walk away for your own wellbeing. They’re free to remain as idiots, but you’re better than that. First be an advocate to your own mental health. Then, support others who are also struggling, especially during times like this.
 
In reply to @sherinasinna
Although in the end, it is your choice to make an effort by being a helpful person or a simpleton who views ALL vulnerability as a weakness because you can’t be bothered to find out that human beings are far more complicated than your own simplistic views. If you choose to help:
Replying to @sherinasinna
If you know someone with suicidal thoughts, encourage them to seek professional help. And if you encounter others who seem to belittle the issue, try to address your views in a healthy discussion first instead of lashing at them immediately when you think they’re being ignorant.
 
In reply to @sherinasinna
You may think their struggles are nothing compared to yours or others, but try to understand that people deal with emotions differently, and by keeping an open mind, you might actually save a life. Yes. A life.
Replying to @sherinasinna
Although in the end, it is your choice to make an effort by being a helpful person or a simpleton who views ALL vulnerability as a weakness because you can’t be bothered to find out that human beings are far more complicated than your own simplistic views. If you choose to help:
 
In reply to @sherinasinna
And when someone opens up to you about their mental health struggles, the constructive thing to do is to first listen with an open mind, meaning: not immediately comparing their experience to your own problems or anyone else’s.
Replying to @sherinasinna
You may think their struggles are nothing compared to yours or others, but try to understand that people deal with emotions differently, and by keeping an open mind, you might actually save a life. Yes. A life.
 
Asking for help, opening up about your personal mental health is not about asking “the world” to make adjustments for you. It’s about accepting yourself, an awareness that you currently need help to emotionally get back on track & navigate in a life that’s full of consequences.
Replying to @sherinasinna
And when someone opens up to you about their mental health struggles, the constructive thing to do is to first listen with an open mind, meaning: not immediately comparing their experience to your own problems or anyone else’s.
 
Asking for help, opening up about your personal mental health is not about asking “the world” to make adjustments for you. It’s about accepting yourself, an awareness that you currently need help to emotionally get back on track & navigate in a life that’s full of consequences.
 
Video ini dibuat dari suara kolektif penyintas di industri perfilman Indonesia. Sudah saatnya kita mendukung upaya untuk ciptakan lingkungan kerja yang aman dan bebas dari kekerasan, baik di industri perfilman, maupun di industri lainnya.

#HariFilmNasional pic.twitter.com/DtBD2Ummmb
Replying to @sherinasinna
Isu ini tidak hanya terjadi di industri film, tapi lingkungan pekerjaan yang lain juga punya ancaman yang sama. Ini cuma contoh kecil dari kekerasan yang terjadi di Indonesia. Let’s do something to help! Donasi untuk bantu penyintas lewat: kitabisa.com/kawanpuan #kawanpuan
 
Video ini dibuat dari suara kolektif penyintas di industri perfilman Indonesia. Sudah saatnya kita mendukung upaya untuk ciptakan lingkungan kerja yang aman dan bebas dari kekerasan, baik di industri perfilman, maupun di industri lainnya.

#HariFilmNasional
 
Ssst...

Siap-siap bioskop sambil menanti Petualangan Sherina 2.

Selamat #HariFilmNasional 🎥🎬

#FilmIndonesiaFilmKita
#PetualanganSherina2
#KembaliBerputar
#MilesFilms
 
Empty, uninspired, blank, uncreative, nothing.

Feeling hopeless by its emptiness, disappointed by the departure of past ideas, whims, and dreams.

Also,

Feeling hopeful by its emptiness, finally a space to allow the arrival of future ideas, whims and dreams.
 
Sherina Sinna Retweeted ·  
In reply to @mrshananto
For those who say "that's privilege". Be that person who supports teenage girls getting this kind of privilege. Be that person who helps open doors for teenage girls to discuss chemistry, biology, history instead of child marriages. Btw education is right. Not privilege!
GIF
 
Sherina Sinna Retweeted ·  
Our daughter is turning 17.
She studies chemistry, biology, history.
She loves singing.
She is involved in social projects.
She talks about which university to attend some day.

That's life of a teenager in 2021.
Not carrying baby.
Not getting married as early as she can.
 
Sherina Sinna Retweeted ·  
It's here!! My new song featuring @JacksonWang852 is available on all digital platfroms!! Lets keep this one on repeat 🔥🔥

Link: music.empi.re/afganjackson
#Afgan
#JacksonWang
#MIA
@EMPIRE
@TrinityOptimaP
 
Bagi-bagi bunga 💖🌸

ELLE Magazine @elleindonesia
 
Surat Untuk Presiden.

Film Indonesia milik kita semua, menjadi sahabat di banyak waktu, merekam banyak peristiwa bangsa.

Kami ingin kembali bisa berkarya dan menginspirasi.

Kami memohon dukungan Bapak Presiden @jokowi.
Dan seluruh rakyat Indonesia.

#FilmIndonesiaFilmKita
 
 
Malam ini di IGLIVE mau diskusi sama dokter @darrellfernando seputar pencegahan kanker payudara dan serviks.
 
 
Free access is provided to the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Explore subscription provides full access to all available timeframes

Find out more

This account is already logged in to Trendsmap.
Your subscription allows access for one user. If you require access for more users, you can create additional subscriptions.
Please Contact us if you are interested in discussing discounts for 3+ users for your organisation, or have any other queries.