User Overview

Followers and Following

Followers
Following
Trendsmap

History

Total Followers - Last Year
Daily Follower Change - Last Year
Daily Tweets - Last Year

Tweet Stats

Analysed 1,591 tweets, tweets from the last 249 weeks.
Tweets Day of Week (UTC)
Tweets Hour of Day (UTC)
Key:
Tweets
Retweets
Quotes
Replies
Tweets Day and Hour Heatmap (UTC)

Tweets

Last 50 tweets from @SigridKaag
Einde van een tijdperk. De moderne Elizabethaanse tijd begon met het bouwen aan duurzame Europese vrede en eindigt op een ongewis moment. Haar evenwichtigheid zal gemist worden. Mijn gedachten zijn bij de familie, het Britse volk en allen die haar liefhadden.
 
Verdrietig om te horen dat oud-D66-senator Edo Spier is overleden. Vanaf het begin betrokken bij de partij en tot het laatst actief gebleven. Gesprekken met Edo waren altijd inspirerend en onderhoudend. Mijn gedachten zijn bij zijn nabestaanden.

d66.nl/nieuws/in-memo…
 
Felicitaties aan de onderzoekers en journalisten voor deze prijs. Het onderzoek laat de kracht van data zien. Het houdt een spiegel voor, en is een steun in de rug voor veel vrouwen en mannen. Feiten doen ertoe.

Nu het gedrag nog veranderen.

cbs.nl/nl-nl/corporat…
Onderzoek naar haat en agressie jegens vrouwelijke politici wint CBS-Tegel
cbs.nl
 
Twee jaar sinds de verwoestende explosie in Beirut. Het verlies is nog steeds groot voor velen. Ik ken de inwoners als weerbaar en vrijgevig. Het is daarom dat ik hoop dat Beirut toch weer zal herrijzen.

لبيروت
من قلبي سلامٌ لبيروت

A greeting from my heart, to Beirut
 
 
Een belangrijke opdracht van dit kabinet is het aanpakken van de problemen als gevolg van de gaswinning in Groningen.

Hans Vijlbrief zei ja tegen die opdracht. Zijn betrokkenheid bij de Groningers is groot. Als er iemand is die dit kan, is het Hans.
ad.nl/politiek/crisi…
 
Bewondering voor de geestkracht van Dichter des Vaderlands @liekemarsman.

Het getuigt van enorme kracht om dit te moeten doorstaan en er zo over te praten.
 
Raak profiel van @RobJetten. Nederland kan zich geen betere minister wensen om ons door de klimaatcrisis heen te loodsen. Het klimaat heeft nodig wat hij kan bieden: doorzettingsvermogen, overtuiging en moed.

groene.nl/artikel/de-min…
Zonder macht, maar mt miljarden moet Rob Jetten de groene verbouwing leiden
groene.nl
 
“Ik geloof in dit land.
Ik geloof in verandering ten goede.
Ik geloof in een gedeelde toekomst.”

Ontroerende toespraak van @ministervRB Franc Weerwind tijdens de herdenking van #KetiKoti. Ik hoop dat velen hun geloof en hoop in de toekomst met Franc zullen delen.
 
Dankzij de ambitieuze doelen die dit akkoord stelt blijft Europa koploper in de strijd tegen klimaatverandering. Goed dat klimaatminister @RobJetten en zijn Europese collega’s deze grote stappen vooruit hebben gezet.

nos.nl/l/2434544
 
Wat een angstaanjagende agressie gisteravond. Richting collega Van der Wal en haar gezin. Richting de politie en hulpverleners. Richting onze samenleving.

Dit rellen om je zin door te duwen heeft op geen enkele manier meer met demonstreren te maken. Dit moet stoppen.
 
Pijnlijke stap terug in de tijd. Vreselijk voor al die Amerikaanse vrouwen. Aan iedereen in Nederland: blijf strijden voor keuzevrijheid. Blijf strijden voor vrouwenrechten.

rtlnieuws.nl/nieuws/buitenl…
 
In Brussel met collega’s van @RenewEurope. Samen blijven we werken aan een sterker, democratischer en vrijer Europa. Goed elkaar te zien!
 
Sigrid Kaag Retweeted ·  
Hier wordt een volksvertegenwoordiger geïntimideerd. Wat een verschrikking, voor Wybren van Haga, zijn gezin én voor de democratie.

Stop met deze waanzin! hartvannederland.nl/nieuws/misdaad…
 
Vandaag op Wereldhumanismedag vieren we de rede, de tolerantie en de vooruitgang. Het humanistische ideaal van een wereld waarin ieder mens in vrijheid mag en kan streven naar geluk is de kern van mijn overtuiging. Een belangrijk streven!
 
Een mijlpaal voor vrouwen. Jarenlang werkten verschillende D66'ers aan afschaffen van de bedenktijd bij abortus. Van Elida Tuinstra tot Pia Dijkstra en Rob Jetten. Mijn felicitaties aan @jpaternotte, @CorinneEllemeet, @attjekuiken & @vanwijngaardenj! 💐

volkskrant.nl/nieuws-achterg…
 
Een belangrijk en gewichtig signaal aan een land in oorlog. Goed dat we met Nederland deze stap zetten.

nu.nl/politiek/62071…
 
Iedere ouder kan het beamen, de dag dat je kind de uitslag van het eindexamen hoort is een hele spannende dag. Vandaag horen veel eindexamenleerlingen van het vmbo of ze geslaagd zijn. Duimen! 🎉
 
Wat een moed van collega Christianne van der Wal, om standvastig het gesprek aan te gaan!

Maar wat nog meer indruk maakt: de angst van haar gezin die ze beschrijft. Laat iedere demonstrant dat goed in z’n oren knopen. Blijf weg bij mensen thuis!

nos.nl/l/2432225
 
Pinksteren is voor mij het feest van de bezieling en onverwachte inspiratie. De geest doet ons opstaan en verbindt ons met elkaar. Ik wens ons allen de pinkstergeest toe! 🕊
 
Nederland en D66 verliezen een geliefd mens en inspirerend politicus. Hubert Fermina was het eerste Nederlandse Kamerlid met een Antilliaanse achtergrond. Zijn overlijden is droevig, maar zijn leven bijzonder en hoopgevend.

d66.nl/nieuws/in-memo…
 
Mohamed Rabbae was een markant leider en vrolijk rolmodel met grote invloed op generaties na hem. Als een van de eerste migranten die zo ver kwam in de Nederlandse politiek zette hij zich in voor verbinding en respect voor het individu.

trouw.nl/binnenland/moh…
 
De oorlog die in Europa woedt laat zien dat vrede niet vanzelf spreekt.

Je moet er iedere dag opnieuw voor werken. Je hebt structuren nodig die de vrede bewaken. De EU is het product van dat besef; daar sta ik vandaag bij stil. #Europadag
 
“Vrijheid is voor ons elke ochtend een glimlach op je gezicht. Het gevoel dat je altijd en overal jouw geluk kan najagen.”

Een prachtig citaat uit de #5mei speech van Gijs Tuinman. Vandaag vieren we onze vrijheid. Een gevoel dat voor iedereen anders is, maar het vieren waard.
 
“De beste manier om de gevallenen te herdenken is datgene te doen waarvoor zij gestorven zijn." - Godfried Bomans.

#4mei #Dodenherdenking
 
Na een lange periode van vasten wordt vandaag het einde van de Ramadan gevierd.

Ik wens iedereen een fijne dag met familie, vrienden en naasten. #EidAlFitr
 
Sigrid Kaag Retweeted ·  
Blij met de herverkiezing van @EmmanuelMacron. Hij maakt Frankrijk en Europa sterker. De Ned-Franse relatie is uitstekend en zal zich verder verdiepen.
 
Veel Oekraïners vieren vandaag Pasen.

Pasen staat voor mij voor de overwinning van het licht op alle angsten en verdriet. Ik hoop dat de Oekraïners (en wij allen) de kracht mogen ervaren van het feest.
 
Inspirerend initiatief! Geloof kan houvast bieden en verbinden.

nrc.nl/nieuws/2022/04…
 
Lilianne Ploumen neemt op een waardige manier afscheid van de politiek. Haar vertrek uit de Kamer is een verlies voor progressief Nederland.

Lilianne, het ga je goed!
Ik heb besloten per direct terug te treden als politiek leider en Kamerlid van de Partij van de Arbeid.

Lees hier mijn verklaring: pvda.nl/nieuws/liliann…
 
De Ramadan staat symbool voor een periode van bezinning. Een heilige maand voor moslims, een maand van tolerantie en verbroedering.

Ik wens iedereen die meedoet een inspirerende vastenmaand. #ramandanmubarak
 
Deze week zijn alle nieuwe en herkozen raadsleden van start gegaan. Een mooi moment, voor henzelf, maar vooral voor de democratie.

Alle succes gewenst aan de gemeenteraadsleden. Doe het goede voor je dorp of stad. We staan samen voor een grote opdracht.
 
"It took me quite a long time to develop a voice, and now that I have it, I am not going to be silent."

I will remember Madeleine Albright as a champion of human rights and a guiding spirit to girls and women around the world. My thoughts are with her family & friends tonight.
 
We hebben het goed gedaan bij de verkiezingen. Dat stemt optimistisch. Al onze onvermoeibare vrijwilligers wil ik bedanken voor hun inzet tijdens de campagne.

En tegen alle mensen, door het hele land, die op ons gestemd hebben zeg ik: dank voor het vertrouwen in D66.
 
Vanochtend vroeg ben ik gaan stemmen. Maak ook gebruik van uw democratisch recht. Ga stemmen vandaag.

Stem in vrijheid, voor vrijheid. Stem D66. #gemeenteraadsverkiezingen2022
 
Politiek gaat over idealen. En raadsleden zetten zich daar iedere dag voor in. In een tijd waarin zij steeds vaker te maken krijgen met agressie is dat des te moediger.

Steun hen in de strijd voor de verwezenlijking van hun idealen. Maak gebruik van je stemrecht. Ga stemmen.
 
De stembussen zijn geopend!

Stem in vrijheid, voor vrijheid. Wees niet stil. Gebruik uw stem. #wijzijnmetvelen
 
Sigrid Kaag Retweeted ·  
Vanavond is @SigridKaag te gast bij de speciale uitzending 'Pauw – De macht en het vertrouwen'. Over polarisatie. En over de kloof tussen mensen en de politiek.

🕥 22.30 uur
📺 NPO1
npostart.nl/pauw-de-macht-…
 
Sigrid Kaag Retweeted ·  
We will be live with @Minister_FIN @SigridKaag in half an hour! Join us here for her speech on the EU course of the Dutch cabinet and the following interactive discussion with @MathieuLLSegers and the audience: youtube.com/watch?v=6cMgBL…

@Financien #WorkingonEurope
 
Het luchtalarm horen we iedere maand, maar vandaag klinkt het anders in onze oren. Macaber.

Wij leven vandaag bij dit geluid door in vrijheid, maar elders in Europa is het een signaal om veiligheid te zoeken in schuilkelders.

rijksoverheid.nl/actueel/nieuws…
 
Sigrid Kaag Retweeted ·  
Zondagmorgen 10.15 uur: een speciale editie van WNL Op Zondag! Minister van Financiën @SigridKaag in gesprek met Rick Nieman. Over oorlog in Oekraïne. Kijk WNL Op Zondag, 10.15 uur, NPO1 #wnl #wnlopzondag #oekraine @D66
 
Vandaag op straat in Den Haag gingen de meeste gesprekken over de oorlog in Oekraïne. Dat is wat ons allemaal bezighoudt.

Ik heb onderstreept dat de oorlog laat zien hoe belangrijk vrije verkiezingen zijn in een vrije democratie.

Ga dus stemmen op 14, 15 en 16 maart.
 
Nederlanders leven mee met de verschrikkelijke oorlog die de Oekraïners treft. De beelden van duizenden mensen op volle pleinen zijn hartverwarmend.

#StandWithUkraine
 
Sigrid Kaag Retweeted ·  
Het lang ondenkbare is vannacht gebeurd met de aanval van Rusland op Oekraïne. Mijn gedachten gaan uit naar de Oekraïners. Deze illegale daad van agressie mag niet onbeantwoord blijven. Sancties zullen de Russische economie hard treffen.
 
Sigrid Kaag Retweeted ·  
Kijk vanaf 14.00 uur de persconferentie van vicepremier Sigrid Kaag (@Minister_FIN) over de #ministerraad live op Twitter, of via npostart.nl/live/npo-polit… of rtlnieuws.nl/nieuws/politiek
 
Sterk hoe Ernst Kuipers hier een grens trekt en opkomt voor fatsoen en respect. Ons aller stem is nodig. Wees niet stil.

#wijzijnmetvelen
 
Wij staan vóór onze democratie. Landelijk én lokaal. We doen het samen.

Onze lokale lijsttrekkers nemen hierbij het voortouw. Zij gaan alles op alles zetten om extreemrechts uit het stadsbestuur te houden.

Jouw stem telt 14, 15 & 16 maart!
 
De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Nog vier weken te gaan!

In welke stad wil jij straks wakker worden? Over die vraag spreek ik vanmiddag in Rotterdam bij onze campagestart.

Volg de aftrap van onze campagne via D66.NL/live.
 
Diversiteit is kracht. Maar gelijke kansen voor vrouwen en mannen komen niet vanzelf.

Het kabinet zet daarom een belangrijke stap: steun voor het EU-voorstel 'Women on Boards'. Na 10 jaar heft Nederland eindelijk de blokkade in Europa op. Dat werd tijd!
 
Diversiteit is kracht. Maar gelijke kansen voor vrouwen en mannen komen niet vanzelf.

Het kabinet zet daarom een belangrijke stap: steun voor het EU-voorstel 'Women on Boards'. Na 10 jaar heft Nederland eindelijk de blokkade in Europa op. Dat werd tijd!
Nederland is na lange tijd om: we scharen ons achter de Europese richtlijn voor een meer gelijkwaardige verdeling van mannen en vrouwen in topposities. Belangrijk signaal! bit.ly/360YRE1
 
 
Free access is provided to the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Explore subscription provides full access to all available timeframes

Find out more

This account is already logged in to Trendsmap.
Your subscription allows access for one user. If you require access for more users, you can create additional subscriptions.
Please Contact us if you are interested in discussing discounts for 3+ users for your organisation, or have any other queries.