User Overview

Followers and Following

Followers
Following
Trendsmap

History

Total Followers - Last Year
Daily Follower Change - Last Year
Daily Tweets - Last Year

Tweet Stats

Analysed 15,673 tweets, tweets from the last 208 weeks.
Tweets Day of Week (UTC)
Tweets Hour of Day (UTC)
Key:
Tweets
Retweets
Quotes
Replies
Tweets Day and Hour Heatmap (UTC)

Tweets

Last 50 tweets from @tonfvandijk
In reply to @SanderSchimmelp
Mijne heren, ik waardeer u allen zeer! Ieder in uw eigen rol. Maar waarom elkaar dezer dagen zo telkens de maat nemen? Iets met kop en maaiveld? #why @tonfvandijk
Replying to @kavander @SanderSchimmelp and 1 otherfalse
Het is een vakmatige discussie met respect voor elkaar. Als jij iets anders ziet hoor ik graag. Waarom zou je al die moeite doen als je geen respect voor iemand hebt?
 
In reply to @tonfvandijk
Ik heb erover gedacht, en het gedaan. Maar jullie zorg, en die van anderen is genoteerd, en in het vervolg zou ik het anders aanpakken.
Replying to @SanderSchimmelp @EricChrSmit and 1 otherfalse
Zo zijn we tot elkaar gekomen. Mooi.
 
In reply to @tonfvandijk
Journalism is a lifestyle
Replying to @SanderSchimmelp @EricChrSmit and 1 otherfalse
Een vak. Overigens ga ik alleen maar in discussie omdat ik je een getalenteerd persoon vindt, die in dit geval een onjuiste visie heeft op z'n journalistieke activiteiten. Ik denk dat je een belangrijke stem kunt zijn/bent maar die commercial helpt daar niet bij. Denk erover.
 
In reply to @tonfvandijk
Opinie is iets anders dan waarheidsvinding. Ik zou zeggen dat het eerste niet journalistiek is.
Opinie is ook journalistiek, maar heet niet voor niets opinie en geen onderzoek of verslag. Die journalistiek bestaat uit meningen en feiten die gescheiden blijven.
 
In reply to @kavander
Journalisten horen elkaar de maat te nemen, wie doet het anders? Alleen zegt de voormalige hoofdredacteur van Quote en de voormalige presentator van Op1 nu dat hij helemaal geen journalist is.
Replying to @EricChrSmit @kavander and 1 otherfalse
Wat gisteren nog op al zijn social media uitingen stond, dus zo gek is het niet.
 
In reply to @EricChrSmit
Ik was journalist, in loondienst bij Quote. Tot ik daar in 2020 wegging en zelfstandig ondernemer werd.
En nu verricht je nog steeds 'journalistieke' activiteiten naast de andere dingen die je doet en de discussie gaat dacht ik over de verhouding tussen die twee.
 
In reply to @tonfvandijk
Nee hoor. Was Jan Mulder journalist?
Hij zat zeker in de journalistiek. De Volkskrant is een journalistiek medium. Jouw stukjes zijn inhoudelijk en onderbouwd en vallen ook onder de journalistiek.
 
In reply to @tonfvandijk
Sander wil graag lijken op een journalist, maar zich vooral niet aan een beroepsethiek onderwerpen. Daarom zegt hij ook dat hij 'ook niet als journalist is opgevoed'. Met andere woorden: hij kent de mores niet en wil die ook niet kennen.
Je hebt columnisten, onderzoekers en verslaggevers en Daamen vorm je de journalistiek. Dus daar zit je in als je voor de VK schrijft.
 
In reply to @tonfvandijk
Nogmaals; ik zit niet in dat vak. Ik ben columnist, en doe niet aan waarheidsvinding. Er zijn voetballers en acteurs die columnist zijn.
Dus als columnist zit je niet in de journalistiek? Je schrijft stukjes voor een van de belangrijkste journalistieke media van Nederland. Dan zit je in de journalistiek hoor.
 
In reply to @EricChrSmit
Dit leeft niet bij kijkers, maar uitsluitend bij journalisten.
Maar ieder vak heeft toch z'n beroepsethiek en regels? Die misschien niet in eerste instantie leven bij anderen maar die wel voor hen van belang zijn?
 
Kunst is de kracht van verbeelding.
 
Formeel en praktisch klopt dit natuurlijk. Maar wie controleert de journalistiek? Dat zijn toch vooral andere journalisten (peers) en om die dan ook te blokken (wat mag, want vrij land) maakt het wel moeilijker om elkaar scherp te houden.
Replying to @tonfvandijk
PS: Ik heb groot respect voor @SaskiaBelleman die tot het uiterste gaat om een ieder te woord te staan, zolang het inhoudelijke zaken betreft.
 
Formeel en praktisch klopt dit natuurlijk. Maar wie controleert de journalistiek? Dat zijn toch vooral andere journalisten (peers) en om die dan ook te blokken (wat mag, want vrij land) maakt het wel moeilijker om elkaar scherp te houden.
Dienstmededeling: ik block wie ik wil, ben niemand hier een gesprek of verantwoording over wat dan ook verplicht en ben geen publiek bezit. Ken jullie plek, ontzettende no-no’s.
 
 
In reply to @WSchr75
Een goede journalist stelt iets serieus aan de kaak, dan mag je van een prominente columnist een zinnige reactie verwachten in plaats van een block
De serieuze journalistiek is ook een continue discours tussen de beoefenaren over hun ethische keuzes, er is namelijk niemand die de journalistiek controleert. Het is dus noodzakelijk om elkaar ook die mogelijkheid te bieden om kritiek te geven. Dit gaat dus niet over twitter.
 
In reply to @tonfvandijk
Je overschat mijn vermogen schromelijk, Van Dijk. Ik huur sinds 2013 een prachtig palazzo aan de Oudegracht van een vriend van mij en we hebben de bank destijds voorgesteld het te kopen maar die zei nee want zzp'er. Terwijl ik inmiddels 1/5 had kunnen aflossen. 1/2
Nee joh, ik heb alleen maar respect voor de risico's die jij neemt voor een relatief bescheiden journalisten honorarium.
 
In reply to @baspaternotte
Moet ook. Ik heb ook iets geregeld dit jaar. Maar er zijn echt veel opties. Altijd vergelijken en kijken wat het beste bij je past.
Replying to @kimvankeken @baspaternotte and 1 otherfalse
En ga nooit af op collega stukjesschrijvers, naar neem een onafhankelijk vermogensadviseur.
 
In reply to @tonfvandijk
Ik word dit jaar 45 en moet pensioentechnisch nu dingen regelen. Die 4 maanden dat ik in loondienst was 20 jaar terug zat ik bij PNO en die zeggen dat ik vanaf m'n 67ste 50 euro per jaar krijg. Dus er moet iets gebeuren!
Klopt, ik zeg stop je geld in een huis en los af. Dat geeft je tegen die tijd veel mogelijkheden.
 
In reply to @baspaternotte
Wat zou Brand New Day moeten toevoegen voor je?
Replying to @guido_leenders @baspaternotte and 1 otherfalse
Heb je die commercial niet gezien? Iemand die bij de Volkskrant een column heeft, weet echt wat een goede bank is hoor.
 
Je mag nooit diagnoses stellen.
Trump asking for applause from the Mar-a-Lago brunch crowd. Sad. pic.twitter.com/VuL33c0eGp
 
In reply to @tonfvandijk
Er zijn trouwens ook andere leuke mogelijkheden. Nooit op een reclame afgaan. Ik vind het ook een aardige gast. Maar wat ie vandaag deed is gewoon niet zo oké.
Replying to @kimvankeken @baspaternotte and 1 otherfalse
Dat is inderdaad jammer en niet respectvol naar jou als top vakgenoot. Daar heb ik me dan ook over uitgesproken.
 
Ik zie dat mijn kortgelonte twittervriend @SanderSchimmelp weer met iedereen en z'n oude moeder aan het ruziemaken is. Ondertussen mijn boekhouder gevraagd of Brand New Day een oplossing voor mij is want deze zzp'er heeft een pensioengat gelijk de Grand Canyon. Erg benieuwd.
Schijnt heel goed te zijn voor vermogensopbouw maar je moet wel geduld hebben. En als het dan gelukt is op advies van Sander, wordt je aldus verkregen vermogen meteen afgeroomd op advies van dezelfde Sander-:) Ik vind het trouwens wel een aardige gast.
 
In reply to @tonfvandijk
Ik heb echt geen idee waarom
 
Ton F. van Dijk Retweeted ·  
Het OM roept mensen op om zich níet bij het Voice-misbruikpunt te melden. “Het Openbaar Ministerie en de politie hebben een gesprek gehad met het advocatenkantoor Van Doorne dat in opdracht van tv-producent ITV Studios onderzoek doet naar de vermeende misstanden.”
1/2
 
In reply to @kimvankeken
Bij mij mag het wel, @tonfvandijk ?
Replying to @Elswoutshoek @kimvankeken and 1 otherfalse
Alles mag, maar waarom?
 
Ton F. van Dijk Retweeted ·  
Dank de Here voor de ‘noselift’. Zonder is de laaghangende Porsche nergens, schrijft Bas van Putten. nrc.nl/nieuws/2022/01…
De Porsche 911 GT3 is een van de laatste analoge krachtcentrales
nrc.nl
 
De man (@WybrenvanHaga) die volgens Rutte teveel in de Kijk heeft gelezen als het gaat om gaswinning in Groningen stond al olie te boren in Afrika toen Rutte nog maar net klaar was met z'n studie. Zie hier het 'bewijs': (Van Haga is de man met de wurgslang om z'n nek).
 
 
In reply to @tonfvandijk
Maar natuurlijk. En ik mag daar anders over denken. Maar daar ging het niet over.
De discussie die ik heb gezien ging daar wel over. in ieder geval niet over @geenstijl. Maar jij bent baas over je eigen blokkeerbeleid.
 
In reply to @tonfvandijk
Ik block wie ik wil. Kim is een uitstekende journalist en blijf haar stukken graag lezen. Maar ik heb geen zin in haar manier van discussiëren, noch in haar Geenstijlgevolg.
Tuurlijk bepaal je dat zelf. Het komt alleen over als een kind dat z'n zin niet krijgt en het argument is niet sterk, alleen omdat Kim samenwerkt met @traumbeertje, die overigens ook een prima journalist is? Beoordeel Kim op haar werk. Daar kunnen jij en ik nog van leren.
 
 
In reply to @tonfvandijk
Ik ben geen journalist. Ik ben columnist, podcastmaker, presentator en ondernemer. Verder is dat dus helemaal niet de reden dat ik haar heb geblocked, zoals ik je net al vertelde.
Je bent geloofwaardig omdat je onafhankelijke stukjes schrijft voor een onafhankelijke krant. Die geloofwaardigheid wordt nu gebruikt door een bank en dat sta jij toe in ruil voor geld. Daar kun je best bezwaar tegen hebben. Da's toch simpel?
 
In reply to @tonfvandijk
Over reclamemaken is een interessant gesprek te beluisteren, mocht je daadwerkelijk in de inhoud geïnteresseerd zijn: open.spotify.com/episode/28qgEZ…
Replying to @SanderSchimmelp
Dank, maar voor iemand die kaatst, waarom zo gevoelig dat je @kimvankeken - echt een goede journaliste - blokt? Wees het dan gewoon oneens.
 
In reply to @tonfvandijk
Het gaat helemaal niet om die commercial; daar heb ik me uitgebreid over uitgelaten en daarover verschillen we gewoon van mening. Het gaat om haar humorloze gedram en verbondenheid met Geenstijl, dat mij voortdurend belastert.
Nou ik heb die discussie toevallig gevolgd tussen jullie en het viel op dat je erg op de vrouw speelde en niet écht op de inhoud in ging. Er is wel degelijk een heel principieel bezwaar tegen vermenging van de rollen van journalist en iemand die een bank aanprijst voor geld.
 
In reply to @kimvankeken
En me ook nog eens in zo'n hokje plaatsen en tegelijk ongeloofwaardig noemen zonder een argument te noemen. Deze man is te lang serieus genomen en moet echt eens in de spiegel kijken.
Het is in ieder geval een Volkskrant columnist en VPRO programmamaker onwaardig om jou te blokkeren vanwege je discussie over zijn commercial. Überhaupt om iemand van jouw statuur te blokken.
 
Kinderachtig. Van Keken is één van de beste onderzoeksjournalisten in dit land én een heldere geest op twitter. Ze had ook nog eens gelijk in haar kritiek op commerciële activiteiten @SanderSchimmelp omdat hij geloofwaardigheid als journalist inzet voor commercieel product.
Zelden iemand meegemaakt die zo hoog van de toren blaast, maar zelf niets kan hebben. pic.twitter.com/PL72RL0Dln
 
Mijn huis is de afgelopen vijf jaar niet afgebrand. Wat dom dat ik een brandverzekering had afgesloten.
Replying to @lexhoogduin
Mijn huis wel. Dus always be prepared.
 
In reply to @tonfvandijk
nee deze gaat ook niet op, wat ik zo lees.
Replying to @EinsteinBarbie
Jij stelde in het kader van het algemeen belang een misstand aan de kaak met geanonimiseerde foto's, dat valt denk ik onder vrijheid van meningsuiting en is niet strafbaar.
 
In reply to @tonfvandijk
nou iedereen daagt me maar lekker voor het gerecht!
Replying to @EinsteinBarbie
Oh jij doelde op de foto's die jij deelde...
 
 
In reply to @tonfvandijk
Ik ben vooral benieuwd naar zijn verhaal over gaswinning.
Replying to @contrapunt
Daar ging mijn opmerking niet over, dus vraag het hem zelf?
 
In reply to @tonfvandijk
Zijn er artikelen die zijn verhaal ondersteunen?
Replying to @contrapunt
Het gaat om de omgang tussen premier en een volksvertegenwoordiger (met 100.000-en stemmen), Daar zijn inderdaad artikelen over: in de Grondwet.
 
Eigenlijk heeft Rutte dus weinig geleerd van het debacle rondom zijn leiderschapsstijl vorig jaar en was zijn nederigheid tijdelijk van aard. Een premier die er te lang zit en daar verandert niemand meer iets aan.
Van Haga heeft los van z'n politieke opvatting een punt als hij door de premier wordt weggezet als iemand de de 'Kijk' (populair wetenschappelijk blad voor kids) gelezen heeft. Het is een gebrek aan respect. En het is de foute reflex van #Rutte geworden in het debat.
 
Ton F. van Dijk Retweeted ·  
Heel benieuwd of @nrcombudsman 'm ook heeft gezien. En wat er over schade in staat. (Weet je wat, @NRC: gooi 'm gewoon on line.)
 
In reply to @tonfvandijk
Maurice de Hond, heren.
Replying to @Teunvandekeuken
Is in lijn met de andere peilingen van vorige week. Bovendien je kunt De Hond natuurlijk altijd met De Hond zelf vergelijken voor de trends.
 
Van Haga heeft los van z'n politieke opvatting een punt als hij door de premier wordt weggezet als iemand de de 'Kijk' (populair wetenschappelijk blad voor kids) gelezen heeft. Het is een gebrek aan respect. En het is de foute reflex van #Rutte geworden in het debat.
De energiekosten rijzen de pan uit, we zijn afhankelijk van Poetin en we hebben de Groningers totaal laten barsten. Dat had allemaal niet gehoeven als er op zoek was gegaan naar een oplossing. @MinPres Rutte lacht het weg en 'vergeet' hoeveel Nederlanders hij heeft geschoffeerd. pic.twitter.com/I8rxrhq9Zq
 
In reply to @tonfvandijk
Niet voorbereid - en denken tijd te kunnen kopen…
 
Publiekelijk over iemand 'nadenken' - in plaats van in beslotenheid - is niet alleen onbeschoft maar laat de persoon in kwestie ook bijna geen keuze meer. Dus los van grote principes gaat het ook om elementaire omgangsvormen binnen de VVD.
Soumayah Sala heeft haar straf uitgezeten en afstand genomen van haar opvattingen. Een partij die rechtsstaat verdedigt komt voor haar op! VVD gaat nadenken over positie ex-lid Hofstadgroep, 'voelt ongemakkelijk' /via @NOS nos.nl/l/2414174
 
In reply to @tonfvandijk
Nou, denk maar niet dat @MeritBoersma meekijkt dus misschien kunnen jullie iets samen doen?
Replying to @janwillemwits @AliceBroere and 1 otherfalse
Haha, terwijl jij met Alice kijkt? Goed idee!
 
‘Maar Katja Schuurman heeft zich op de wc laten nemen.’ Als reactie op haar bericht over seksueel ongewenste ervaringen. Stop toch met die domme takes, zedenpolizei. Hoe en waar en hoe vaak iemand neukt, heeft geen reet met #metoo te maken. Gaat heen.
Replying to @MyrtheHilkens
Wat begrijpt men niet in het verschil tussen gewenst en ongewenst?
 
 
Free access is provided to the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Explore subscription provides full access to all available timeframes

Find out more

This account is already logged in to Trendsmap.
Your subscription allows access for one user. If you require access for more users, you can create additional subscriptions.
Please Contact us if you are interested in discussing discounts for 3+ users for your organisation, or have any other queries.