@IzwanHs | 176,963 followers
Qitmir adalah nama anjing ashabul kahfi. Satu2nya anjing yang masuk syurga dan Qitmir ini juga adalah raja segala anjing. jika dikejar anjing sebut nama #Qitmir. Inshaa Allah, anjing tu akan duduk diam.
Tell me something I don鈥檛 know 馃 pic.twitter.com/RnyQAPLSSU

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 274 replies and 465 quotes found
Wahai umat Islam, berhentilah daripada menyebarkan perkara dusta & karut seperti ini
 
Kalau nak suruh member senyap, sebut an jing pic.twitter.com/G17Ui8AP94
 
Ada lah beberapa makhluk Allah komen kt bawah ni. Siap tanya sumber kat mana. Pastu aku cakap lah dari Ceramah UAI. Pastu dia tanya lagi Sumber UAI dari mana? Pastu aku cakap nanti tanya UAI. Maksud aku, pegi tanya dia sendiri. Dia masih xpuas hati. 馃槄
 
tapi aku rasa kalau aku kene kejar anjing dh x ingt qitmir tu dah, ingat qimak je
 
Thanks for sharing! But for sure time kena kejar tu panik hbis tk ingt ape
 
 
Bolehlah nak try nanti kalau member bising
 
tapi kalau dah kena kejar anjing tak ingat sebut qitmir dah ,ingat sebut qimakk je
 
Kalau member perangai mcm anjing. Agak agak boleh x nak buat mcm ni?
 
awas kalau ku masih kana bubut di ubd atu
 
Macam bila kucing buat hal... Sebut nama kucing Rasulullah, Muezza, in shaa Allah behave 馃槄
 
Sapa2 nk kepastian boleh google kot...baca kat situ. 馃馃 pic.twitter.com/EGmkjp5fAo
 
 
Nama anjing Ashabul Kahfi bukan Qitmir dan most likely tak masuk syurga. Anjing tak mengamalkan sistem monarki jadi Qitmir bukan raja mereka.

Agak-agak, bila nama Qitmir muncul dalam tradisi Islam?
 
Nampak banyak kali orang rt lalu kat tl. Kepada rakan虏 saya yang rt, mohon dihentikan. Sebab pertama dan paling penting ialah, kita tak pernah disuruh mengambil tahu details kisah ashabul kahfi. Nama pemuda, nama anjing, bil pemuda...
 
ni israiliyat, benda ni tak penting pun untuk akidah. tapi kalau nak pakai sebar benda tak sahih risau orang awam percaya bulat bulat.
 
Thanks bro. This is very useful to handle some of my friends
 
Ada yang kata wan jumpa anjing biasa2 je. 馃槀 mana ada anjing biasa2 area paitan/tongod/kebun sawit. Semuanya anjing penjaga kebun. Bulan lalu ada seorang pekerja perangkaan yang kena gigit anjing kt paha dia. Skrg xboleh buat kerja luar dah. 馃槳
 
So you鈥檙e telling me that DOGS dont go to HEAVEN but humans that SIN and ask for forgiveness after deserves to go to heaven?????

ALL doggos are good boys & girls and only they DESERVE to go to heaven dont fucking @ me.
Thank you for attending my ted talk.
 
Kalau sebut kat member berkesan tak hahaha
 
Okay i will try jangan kena kejar sudah lah hahaha馃槀
 
Brader nak tanya sikit lah. Kalau kena bagi salam sama @InjangNation boleh ke panggil qitmir jugak? Kakaka
 
Sumber Israeliyat ke duuuuu
 
Kelakar juga dia punya cara bagi rujukan, then kita pula kena cari.
Simpan elok-elok jela hal虏 yang tak menentu ni
 
At last, someone said it 馃憦 sebab aku pernah tgk cerita 'Haiwan Teladan' masa bulan puasa kecik kecik dulu dkt TV3 & sampai sekarang aku ingat Qitmir ni. 馃悤 Haiwan Teladan cerita pasal haiwan haiwan yang berjasa masa zaman nabi dlu
 
 
Tapi aku pelat R. Nanti bunyi lain habis aku kena kejar dengan anjing馃槶
 
Bro , satu ja aku nak cakap. Hang bagi aku ilmu yang baru sahabat. Terima Kasih. 馃憣馃徎鉂わ笍
 
 
 
Aku macam nak try...tapi kalau tak jadi......mampuslah aku kena gigit oiiiii
 
nak tanya , macam kalau kene kejar tu , nak sebut Qitmir tu secara perlahan ke ? Ke nak kene jerit? kot la panik 馃槀
 
Ok boleh lah try nnti klau pgi rumah customer yg beranjing馃槅
 
Lpas ni kalau membe2 aku mantul kuat aku cakap je "Qitmir senyap jap"
 
Pernah tanya prof sy dlam kelas Tafsir Tahlili (Thematic and Linguistic Analysis of Quran) waktu di Jordan, soalan seperti berapa bilangan sebenar pemuda di dlm gua? Allah bg tau dlm Quran itu pengetahuan Allah tak prlu kta fikirkn, nikan pulak tntg anjing yg ad dgn mereka
 
 
 
sapa2 perangai anjing tu lps ni aku sebut tu korg duk diam2 eh
 
Boleh try kat anjing jalan habelur
 
 
Hahaha. Penglipur lara.
 
 
Fake. Dalam Quran xda sebut nama anjing. Even ulama pun ada yg ckp tu bkn anjing n something else. Entah2 Qitmir tu nama setan. Buat apa nk sebut2 nama yg tak pasti asal usul semata nk elak kena kejar anjing?

This is just dumb. 馃う馃徎鈥嶁檪锔
 
 
So lepas ni kita ada jurus QITMIR dan valid untuk anjing.

Manusia berperangai anjing pun rasanya boleh diamkan diorang guna QITMIR ni sebab diorang diam memikir apa maksudnya馃槀
 
 
Anjing yang lain masuk neraka ke eh?
 
 
 
 
 
youtu.be/-WT0qELwaJ0 Yg ni kot, UAI ade sebut pasal anjing tu
 
for your future @Ahdoled 馃馃徎
 
"Satu-satunya anjing yang masuk Syurga?"

RT dah banyak sayang nak delete.
 
@ sms students, if lily ever comes back say 鈥榪itmir鈥 and see if she鈥檇 stop hoeing around
 
 
 
Maaf saya yg jahil nie nak bertanya, bukan ke pengajaran anjing dalam ashabul khafi tu bermaksud sesiapa yg berkawan dengan orang beriman akan mendapat syafaat dengan berkat orang yg beriman tu walaupun anjing.
 
Weh... Ustazah Intan Salwa wasn鈥檛 joking about this
 
esok nak try kat membe yang perangai macam anjing HAHAHAHH
 
Yes. My dad taught me this when I was a little. Reason? Wild dogs tend to roam around my neighbourhood and cause a mess. Is it working? Alhamdulillah, with Allah's Will, yes.
They ran away.
 
 
Jumpa anjing baca 鈥 Summum Bu鈥檓um Umyun Fahum La Yarji Unn 鈥 bukan qitmir. Haha aduh
 
Qitmir! @Ariff_ft_ezlan mesti kau tengah duduk kan sekarang?
 
My ustazah said dia dgn suami dia pernah kena kejar anjing then dia sebut "Qitmir" kat anjing tu and that dog terus stop kejar. Wallahualam saya tak pernah cuba lagi tapi saya percaya cerita ustazah saya ni
 
 
Dulu dkt area pekan sekolah banyak anjing. Ustazah pun pesan kalau jumpa sebut ' ya qitmir'
 
 
 
 
lepasni dh tkkene kejar ngan anjing dh.
 
Bukan israeliyat(sp?) ke ni?
 
So all other good bois, other human companions since millennia are going to hell ke :< /s
 
dah boleh ni kalau nk jinak Kallary guna nama ni
 
 
I remember this my ustaz once told me abt it masa tadika dulu, ada video mcm tu hah habis mengaji my ustaz will play the videos & terangkan after that. And yes if takut dog ganggu just say qitmir dalam hati Insyallah dia x kacau, instead dia limpas lemah lembut je kat sblh kau 馃槄
 
 
 
Assalamualaikum tuan @The_X_Guy maaf bertanya adakah ini dari sumber israeliyyat? Dan ada ke riwayat yg mengatakan anjing tu masuk syurga?
Terima kasih. Jazakkallah
 
Kalau aku kena kejar anjing tak ingat dah nak sebut apa sebab dah gelabah biawak.
 
ha buleh suh esoh senyap pasni @ekiasatina
 
 
Macam dekat Qitmir dengan Kimi @kimisjks
 
@HazzuinZulkifli esok kau try kejar aku nak tengok bila aku sebut qitmir kau duk diam tak
 
Satu-satunya anjing yang masuk syurga atau yang dah masuk syurga? Anjing-anjing lain macam mana?
 
 
kau patut cuba ni dulu
 
 
 
 
Sebenarnya ramai yang tak buat fact check kat speech UAI ni. Bila aku tanya balik kat Ustaz tempat aku, dia kata tidak diketahui anjing ashabul kahfi ini. Apatahlagi hendak menggelar Qitmir sebagai raja anjing. Mohon jangan sebarkan sekiranya tidak fasih agama ini.
 
Tp bukan semua haiwan masuk syurga ka?
 
ingtkan @Hawi0077 n @frhanakml raja anjing..rupanya qitmir
 
Dekat YouTube pun ada ceramah UAI padal ashabul kahfi tu. Ade cerita ttg qitmir. Org melayu ni memang malas nk tgk benda2 mcm ni. Lepastu bila dgr statement yg dia rasa pelik dia mula meroyan mcm dia tu terer bab2 ni. Konyol loo
 
 
Kalau jumpa manusia perangai macam anjing boleh tak sebut qitmir?
 
This is why aku suka sangat sangat bila orang lain post gambar diorang and tanya "tell me something that idk" . Terima kasih yang mana share benda benda manfaat macamni 馃挴
 
 
Qitmir @khaimizann 鈽濔煆解槤馃徑
 
Finally there鈥檚 something i can do to make @badasschicklee sits quietly
 
Over 495 replies and quotes not shown

Retweeters

19,249 retweeters not shown
Get Full Access Now
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

Existing users can login

Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Plus subscription provides full access to all available timeframes

Signup Now