@nadianadianne1 | followers
Tweet unavailable : Deleted

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 51 replies and 86 quotes found
Kalau sesiapa yang berada diluar Nilai nak buat sumbangan pun boleh 👍 #justiceforPakYa pic.twitter.com/Q5nb7YncPp
 
Weh sedihnya😢 Cuba imagine he’s our father😭
 
Disebabkan org kaya bodoh tu, habis pakcik ni terpaksa minta sumbangan. 😡
 
semoga allah permudahkan segalanya utk pakya. tkboleh nk imagine kalau orang buat camni kat ayah kita😔☹️
 
I need to know how lan pet pet sleep at night knowing he beat up an old man. The same way he sleeps knowing hes a has been? So many questions now i really need sleeping tips
 
Hahahahahahah, nak keadilan pun kena bayar, what kind of world we are living in right now? 😕😕😕......
 
Lawan sampai menang pak cik..!!! Biadap mya mnusia.. nk len dgn org tua .. ingt dgn wang ringgit ko blh lps mcm tu je ke..
 
Kat ig pakcik ni teruk kena kecam sebab beria, tak pikir lak pakcik ni kena terajang semua
 
buka file mmg kena standby 5k utk lawyer.
 
bukan ada guaman ke sis why nak amik lawyer sampai 5k? rasanya lebih baik seseorang bimbing dia bawak pergi jabatan bantuan guaman. n pray for any lawyer nak buat pro bono.
 
no akaun pakcik tu ade ?
 
i don’t understand is he being sued? by his assaulter???
 
tak silap ada lawyer utk golongan kurang berkemampuan, pro bomo atau pro bono tak silap. Pastu tanya lawyer percentage utk menang saman dulu.
 
Kes dah settlekan?
 
tolong rt 🥰
 
tasnim, bukan peguam ada yang murah ke? Untuk orang tak berkemampuan, atau nak buka file baru memang rm5k?
 
Hopefully after all this crowdfunding, pakcik ni tak drop case. Duit tu lain ke tempatnya nnt.
 
Sometimes lepas balik kelas tgh ari kesian tgk pakcik ni panas2 kt situ muka letih je so kalau beli makanan apa2 mesti bagi sikit 😔 pakcik ni mmg garang tapi klau dia biar je org keluar masuk, dia yg kene dgn majikan 😔stay strong pakcik!
 
Hi sorry nak tanya acacia park tu kat area mana eh sbb kita stay kat Nilai tapi tak pernah dengar huhu
 
Kesianya PakciK Semoga Allah Bersama Orang² Yang Dizalimi .. Boleh X Saya Nk Pinjam Gambar Dekat Atas Tu Saya Ramai Jugak Kawan Dekat Kawasan Tu , Bukan apa Manalah Tahu Ada Yang Boleh Tolong , Kesian Betul Xpasal2 Kena Cari 5K
 
Bukan kes dah settle ke? Kalau nak merayu pun, DPP yg akan uruskan semua. Pakcik nie tak payah bayar apa2. Kecuali kalau dia nk saman sivil la.
 
Wehhh pakcik ni baik gila dgn aku siut klu masuk nak gi umah nuyoi 😭 semoga dipermudahkan urusan pakcik 😭
 
If i be a lawyer now. I would take this case for free.
 
 
Dengar haritu anak menantu yg suruh saman. Tapi kenapa diorg tak tanggung kos untuk ayah & mertua sendiri?
 
Kalau aku dah jadi lawyer serious aku buat service free je kasi lan pet pet pengajaran!!!
 
Open pro bono. Mesti ada yang nak tolong.
 
datin. Do ur thing! Jual sport rim audi tu tolong pakcik ni.
 
weh sakit gila aku tengok 😭😭😭😭 semoga Lan pet pet diberi hidayah semoga urusan semua dipermudahkan
 
Allahuakhbar... Semoga dipermudahkan urusan pakcik ni😭😭😭🤲🤲🤲
 
DPP charge 323 (macam Mazda pulak). Majistret sentence denda 2K. Dah maksimum le tu. Melainkan kalau appeal dengan harapan ditambah hukuman Penjara. Betul ke apa yang aku tulis ni?
 
Aduhh femes lg ni
 
"kalau kau berduit salah tak disabit" - ical mosh-😔😔
Kesian pakcik ni.
 
 
Lan pet2 : "sy mencari masa sesuai utk bersemuka dgn pkcik yahya,Saya dengan rendah diri memohon maaf drpd Yahya dan keluarga. Saya ikhlas dan sanggup berhadapan apa saja. Saya silap dan bodoh ketika itu". Em.. apapun moga urusan pakcik yahya dan lan ni dipermudahkan Allah 🤲🏻
 
Sapa yg bising2 tu pasal pakcik tu beria, bak mai pak ang biaq aku rembat, lepas tu biar aku bayar denda 2k kita selesai...
 
Lepasni sape jumpe lan pet pet tu tayah nak hormat sangat lah artis ke hape perangai cmtu buat tak kenal je lol acah acah. Pukul orang tua bolehla erggg koyak pulak aku
 
The lawyer should take this case as probono. But nothin is free i guess
 
Pro Bono anyone?
 
 
can abah just quit jadi jaga?😭😭😭 cause I can't brain if benda ni jadi kat abah, mintak Allah jauhkan😭😭😭💔💔
 
 
 
Lan pet pet tendang Pakcik ni disebabkan isu apa ye ? Apa kesalahan pakcik ni sampai diperlakukan seperti itu? Maaf..
 
sebenarnya aku nak tahu jugak kenapa pakcik ni kena tendang. dengar n judge dari one side punya story pun tak best jugak. ke dah ada cerita dari side lan tapi aku yang ignorance? 🤔
 
 
Sampai hati kan, yang tukang pukul tu pun bukanlah muda mana. Astaghfirullah al azim. Banyak nau buat lawak dab ketawa, hati tu keras, susah nak kesian dekat orang lain. Waiyazubillah.
 
13 k retweet bgi la seringit sorang☺️
 
Lan Pet pet ni dengan orang tua pun nak kitai ke?
 
So haritu ada orang nak dengar cerita from both side kan ? Perlu ka dengar kalau sampai jadi macam ni HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA
 
seriously you and your wife...? che wan family is cancel
 
done tlg pakcik ni . hopefully semuanya ok n pakcik ni menang😊
 
Kne sepak. Punca dia ap ?
 
 
Sedihnya 😢
 
 
Disebabkan kau kaya kau ingat bole saman pakcik ni sesuka hati kau je bitch
 
Org tu kena saman 2k jer 😑😑😑
 
 
lawyer tak berani guna duit dia dulu ke ?
 
Ingat lagi tak sapa aku?
 
Ramai nye yg struggle nk bagai derma dkt pakcik tuh.. bgus.. respect habis.. dkt derma Palestine ade x struggle gini??? Tnye je.. sumpah tnye je jgn mrah..
 
Sian jgk la kene tibai saman 2K je ingt asrama apa sukahati nk pukol kesian pakcik tu haih😌💪
 
Hm kesian pakya tak pasal pasal dah kena kerja keras cari duit banyak disebabkan kes org yg takde otak macam tu. May Allah ease everything for pakya
 
Kesiannya dia, pasal orang lain tak pasal pasal dia kene tanggung jugak ☹
 
Negeri Sembilan Legal Aid Centre 🤷‍♂️?
 
done! fight for your right pakcik!
 
Kita tolong orang esok lusa Allah hantar orang lain tolong kita
 
 
Boleh gantung kat pokok terus kot si lan pet pet ni🤬
 
Di laman FB...teruk pakcik ni yg kena hentam 🤦‍♂️
 
I read the replies and i saw pro bono. Someone once explained to me but i dont remember what it is. Maybe you wanna help? @frdsh_
 
Aku xpaham kenapa peguam pulak yang merayu on behalf of pak ya? Sepatutnya dpp lah yg merayu kalau hukuman tu tak dirasakan sesuai. And denda 2k untuk pukul orang tua? I wonder why, sedangkan tampar org pon didenda 3-5k, dibawah seksyen 323 kanun keseksaan.
 
Kenapa tak apply for pro bono
 
 
Sebak sia nampak :')
 
 
 
Anak anak pakcik ni tak bantu dia ke?
 
 
May I know pakcik ni sebatang kara ke?😭
 
 
Bodoh anjing lan pet pet ni
 
Semoga dipermudahkan urusan pakcik ni..ditimpa malang hanya disebabkan artis bodoh yg acah kaya ...elok mintak stesen tv banned Lan Pet Pet Cibai tu dr semua program..biar bankrup miskin terus takde job
 
Kes buka 5K...menang dapat 2K 🤣🤣🤣.. Tapi bukan Dah settle ke
 
Kenapa dia kena tumbuk eh?
 
Lan pepet ni pun🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️💁🏻‍♀️
 
 
Haih sedihnya. With his age he could be my grandpa already :(
 
Kesian pakcik ni 😢😢😢. Dah la acacia park tu dekat gila dengan rumah iolls. Geram pulak dengan lan pet pet ni 😤😤😤
 
Yup.. Everything with court is ain't easy. Sebab tu org berduit senang lepas.
 
Jap. Lan pet pet dh mengaku salah then pakcik ni kena bayar urusan mahkamah??? Untuk saman??
 
Dan yg si setan tu bayar 2k je utk lepas. *Sabar jang sabar semoga dpt kumpul duit pakcik! ☹️
 
Kesiannyaaa 😭😭😭😭
 
Manusia yg guna fucking ego to win himself should die. #JusticePakYa
 
Babi punya Lan Pet Pet.
 
Mike Ross mana?!!

Justice utk Pak Guard!!
 
Seleb mesia memang gangster doe.
 
"Cuba imagine if tu ayah kita" 🙄

Jangan tengok umur. Tengok kes! Bukan sebab dia tua, terus side dia. Pakcik ni sendiri ckap, "saya dah maafkan dia" tapi still nak saman 3 juta, tak beragak langsung sampai 3 juta. Memang la si pukul tu salah tapi pakcik ni melebih pula claimnya
 
Hang on.... Its a criminal case kan? bakpenye nak 5K? Ada orang hasut dia suh bawak civil suit while knowing he doesn't have money ke? Lain macam je aku tengok....🤔
 
Over 37 replies and quotes not shown
Get Full Access Now
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

Existing users can login

Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Plus subscription provides full access to all available timeframes

Signup Now