@sepatahdua | 6,313 followers
Kalau lapar sgt dan trdesak kena masak. Siapa rasa masak mcm gini paling sedap kdg² sampai bertambah nasi?? Fight me, anyone?? 😋

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 54 replies and 409 quotes found
Only if the kicap is kicap habhal
 
In reply to @sepatahdua
Ikan bilis ni kalau nak goreng, tip dia, kena gak letak bawang sikit sekali. Awak bau lah dia punya wangi tu nanti. Lepas tu mula goreng bila minyak dah betul² panas. Kalau tak dia akan jd tak rangup dan warna dia tak menarik 😎 Viral terus ye lauk simple gini pun 😘
 
Dari form 1 aku tak faham asal ds kkb serve kicap masin
 
Srs sedap makan nasi lauk ikan bilis kicap gan telur goreng 😋
 
 
 
Ni la makanan paling sedap time sahur.
 
Tiap hari saya makan kicap . Sampai sebotol kicap sebulan hmmm sbb dewan makan hmmm taknak ckplaa tapi camtulahh makin lame takde dh nikmat kicap tu
 
time tak teredesak pun lauk ni la paling sedap juga
 
In reply to @sepatahdua
nasi + kicap + telur = fav since childhood lelagi bila ibu suap weh 😭❤️
 
 
In reply to @sepatahdua
Ikan bilis tu kena tambah bawang dan kicap time masak. So I wanna fight! Ikan bilis kicap+telur mata is the best
 
Tak yah fight. U win
 
In reply to @sepatahdua
Siapa makan lauk mcm ni sekali dengan butter ???🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️
 
Mana nk dpt ni kt uitm 😭😭😭
 
In reply to @sepatahdua
paling besttt.. ikan bilis tu tambah cili kering sekali lagi sedap.. makan ngan nasi panas..perghhh
 
In reply to @sepatahdua
Waktu sahur makanan yang ada selera nak makan ni lah. Takdenya nak makan ayam masak merah ke masak kicap ke
 
telur hancur lah tapi hehe
 
 
Makan ngn sambal percok dipolah mak 😭😭😭
 
THIS IS LIFE I STAN
 
ummm without the anchovies is better HAHAHAH
 
Telur mata or telur dadar dengan kicap je dah sedap. Lagi satu ikan bilis gaul dengan kicap argh sedap nak mampos
 
Favourite sampe ke poli😌
 
In reply to @sepatahdua
Tak pedas. Yes, i wanna fight!
 
Sedap nokharom natang niii
 
In reply to @sepatahdua
Tak perfect ok kalau tkde kicap kipas udang 😂
 
Makanan macam ni hari hari pon okey je
 
 
 
In reply to @sepatahdua
Buat ape fight? Kn elok ko jemput makan sama2.
 
This, is better than any five Michelin star restaurants there are out there.
 
In reply to @sepatahdua
sokong 🙋‍♂️ kalau lebih sikit, dapat la goreng ikan/ayam 😋 my late mom pun pernah ajar orang dulu-dulu makan letak minyak goreng ikan sikit pastu tabur garam sikit 😍
 
Sayang sekali aku takde kicap TT
 
Boleh nampak dari sini telur kuning dy yg masih lagi cair kat dalam tu. Tempting 🤤🤤🤤
 
Nok tok laa favourite all the time plus sambal belacan 😋
 
Sedap dia tu lain macam serius sampai 2-3 kali tmbah nasi
 
In reply to @belldybala_
@belldybala_ kita ada geng nasi kicap and telut goreng dah
 
 
In reply to @sepatahdua
mcm lama mama tak buat macam ni bila lapa tengah malam emmmm
 
In reply to @sepatahdua
No fight over dis. You win.
 
In reply to @sepatahdua
 
Paling best makan nasi dgn kicap je 😋
 
Benarrr boskurrrr...
 
Real OG's just eat telur nasi and kicap
 
bodo ni benda paling sedap cial aku nak beli tong gas pastu masak kat rumah
 
 
 
paling sedap dahni
 
Makanan wajib masa degree. 😂
 
alaa alaaa tengok nasi telur goreng dengan kicap rindu zaman budak budak haaa😫
 
Ni pun feveret.. Pastu telur kuning tu pecahkan buat kuah pergggh
 
Kalau gemok mcm aku ni tak cukup dua piring ni 😂
 
People need to know that, if you fried the rjce with kicap, the flavour will be double triple delicious.

The minyak2 taste is really good.
 
The best ever 😋
 
 
Ikan bilis goreng is way better than ayam goreng. Fight me!
 
Fv all time sejak pandai goreng telur sendiri. Maksud sendiri tu hasil dari air tangan aku
 
Kalau balik rumah nie , tgk ada telur ada ikan bilis aku tak pandang lauk lain dahh . Hehe
 
Menu ni boleh bertambah makan nasi
 
Plus sambal belacan.
 
Nie kalo kt dm sumpah sedap
 
In reply to @sepatahdua
Nasi panas2 sedap
 
In reply to @sepatahdua
Yess truee 😅
 
In reply to @sepatahdua
Waktu tak terdesak pun benda ni sedap gila
 
In reply to @sepatahdua
🤤🤤🤤😍😍
 
In reply to @sepatahdua
sorry takmakan telur .😂
 
In reply to @sepatahdua
tapi paling perit megi lah. satu tak cukup dua tak habis
 
 
In reply to @sepatahdua
Kalau lagi terdesak, roti gardenia buh sos cili
 
In reply to @sepatahdua
Ini bukan mknan terdesak tpi ni makanan fav aku boss, nasi, telur hancur kicap + ape2 yg pedas, budu, lada potong kicap, semua jenis sambal.. janji pedas semua sedap..
 
In reply to @sepatahdua
taruk ikan bakar + budu lgi sedap ade ulam lagi sedap
 
sehari dua boleh ah bertambah. kalau dah sebulan straight makan cam ni, 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
 
Nasi..telur goreng..kicap..kalau ada sardin...ya allaahhhh!!!
 
 
 
I could eat this two plate full
 
Sedap yg tiada tandingan
 
i miss my homeeee😣😣😣
 
nasi kosong dengan sambalje pun i okay hihi
 
Nak lagi sedap sambal belacan fuh
 
Yo this dish need mad skills mun nak puas hati. Paling naise when nasi baru masak moist2 gituw, letak kicap, telo kuning cair, bilis jenis kecik goreng rangup, ko tgk telo kuning cair atas nasik with this I conclude DIA PUNYA ZUP NAIK SAMPAI KE ATAS
 
Ni tak umph sangat. Kalau aku, aku hancurkan je telur tu dengan kicap dalam kuali. Makan nanti ramas-ramas dengan nasi.

Nak nak nasi tambah 4 pinggan...
 
Ikan bilis mahal la anjai
 
Tengok benda ni pun buat aku tak keruan bila puasa
 
Sedap teruks ni baranggg🤪
 
Ni hari hari makan pun tak muak
 
Honestly, the best.👌🏻👌🏻👌🏻
 
Baru semalam ada orang tu sembang kononnya aku tak pernah merasa makan lauk macam ni 😂 just so you know this malaysian's fav okay 😋
 
Telur goreng kicap laa padu!! Pastu cili padi 3 4 batang potong pakai gigi jee
 
Makanan paling sedap ft. simple di planet bumi. No one says no, unless you "nengkrek"!
 
cuisine's for university student's 🤤
 
ughhh that ikan bilis thou 😍😍😍😍😍😍😍
 
 
 
Cili padi sikit. Padu beb padu beb
 
Allahu sedapnyaaaa 😭
 
Gaul majerin dengan nasi.
 
Kalau mak yg suap,lagi sedap..siap tambah lagi 😂
 
Ya allah makanan rutin ni @Nadeeraaaaa
 
Over 275 replies and quotes not shown

Retweeters

10,795 retweeters not shown
Get Full Access Now
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

Existing users can login