@ftmhnashwa | followers
Tweet unavailable : Deleted

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 495 replies and 1,348 quotes found
sis i hope u are doing find bcs this kind of friend is the most toxic friend u could ever had. ignore her when she is at the lowest
 
In reply to @ftmhnashwa
This kind of people doesn’t surprise me anymore.
 
In reply to @ftmhnashwa
Jangan baik sangat lepasni sis , takut makin lama diorang naik lemak . I pun banyak bagi alasan nak tolong orang tapi kadang kadang tu tolong lah . Sebab takut bila kita mintak tolong nanti jadi macamni . Stay strong sis ❤
 
Directnya at least cakap lahh elok elok. Aku lak rasa sedih :((
 
In reply to @ftmhnashwa
betul tu aku mudah kasi pinjam kawan duit tapi disbabkan kawan tu bayar lambat nak mampus sampai aku mengemis hutang sndri walau aku ada duit masa tu time kawan lain nak pinjam susah amat mau kasi pinjamahahaha
 
Ibu selalu pesan. Buat baik itu memang Allah akan balas dengan kebaikan juga. Kalau tak dari orang yang kita pernah tolong, mungkin dari orang lain. Jangan berharap pada manusia. Letak pengharapan hanya pada Allah. 👍🏻
 
This typa people is just fucked up
 
1st rule. If you wanna do good, just do it without expecting them to do the same to you, because not all humans out there are as kind as you are 🙂
 
Kawan macamni baik tinggal je. Ni bukan kawan namanya ni
 
In reply to @ftmhnashwa
Biasa lah tu. Padahal boleh je jawab baik-baik. :(
 
Selalu je kena, tapi diam je
 
 
i’ve been through this like 10000 times you can see that im a clown 🤡
 
At least kalau tak nak tolong pun cakap lah sorry tak dapat tolong, banyak kerja. ni tak. ya Allah tak suka nya member macam tu
 
In reply to @ftmhnashwa
sis, this is a proof that friends like this exist no matter how kind you are to them. i know that person like you is hard to say no when people ask for help, but we need to think and care about ourselves first. have a good day❤️
 
We need to always remind ourselves that not all of them layak dipanggil kawan. It's not that kita kena buruk sangka, just be extra careful before you terkena.
 
 
Jangan sebab sorang kita berhenti jadi baik. Continue being kind, dont let anyone change your kind heart.
 
Buat baik mengharapkan manusia akan balas balik dengan kebaikan, memang akan kecewa. Buat lah baik sebab Tuhan. Kalau tak percaya Tuhan sangat pun, buat lah baik sebab benda tu benda baik.
 
Contoh kawan perempuan....sebabtu sesetengah perempuan lebih suka kawan dengan lelaki😬
 
Janganlah stop buat baik dekat orang lain, mende tu jadi pun sbb Allah nk uji sejauh mana ikhlasnya kita buat baik terhadap orang lain😁
 
orang macam ni memang sial, dah boleh pergi mampos
 
selalu la juga kena tapi tetap sabar.
 
Kacang lupakan kulit. Bukan jenis yang suka ungkit tapi.. me dgn sakit hati mmng ndk akan lari...

This is a thread....
Luahan hati si mangsa. Baca pleasee with rt HAHAHAHHAHAHA.. ndk bhhhh
 
dia punya ‘apa’ tu aku tau dah memang takmau tolong
 
In reply to @ftmhnashwa
Kawan macam ni sumpah boleh pegi mati. Tak layak pun nak panggil kawan sebenarnya
 
You always be disappointed when you expect people to act as you would
 
 
In reply to @ftmhnashwa
tak dinafikan memang banyak manusia tak berguna macam ni. masa susah merengek minta tolong itu ini pastu beriye la konon ckp sayang bagai sbb da tolong dia tapi bila kita susah and minta tolong, macam macam alasan bagi and ayat sungguh menyakitkan hati betul ee geram
 
In reply to @ftmhnashwa
Kita bagi bunga orang balas taik.
 
selagi aku boleh tolong , aku tolong . but once kau buat macam ni aku akan ingat sampai bila bila
 
Lesson learn:
-do good not because you want someone to treat you good
-Don’t expect too high on someone even your bestfriend
-just spread the kindness,someone will appreciate it eventually
 
i've been through this a lot :')
 
Aku jenis kalau dia minta tolong memang tak kesah. Tapi kalau nak minta tolong kat dia rasa entah macam segan feel like better buat sendiri lagi bagus daripada nanti banyak mulut, alasan
 
pergi mampus do kawan mcmni
 
Kalau tengah study. Elakkan ada member macam ni. Kalau ada jauhkan. Kau tidak rugi apa apa
 
Ramai sangat tu macam satu sekolah suruh dia print
 
3 pagi gais org dah tido aku bangon teman membe aku huh pic.twitter.com/kzQZzXWRYl
 
In reply to @ftmhnashwa
samalah, bila orang minta tolong kita, laju gila kita nak tolong. bila kita minta tolong orang hm bluetick je
 
Friend: weh teman aku gi tandas

Me: jom

Tomorrow

Me: weh teman aku gi tandas

Friend: malas aku baik aku tidur

Me: malas nak ungkit😤😤😤
 
sometimes this is the reason why I am so tired being baik.....
 
I hate this type of people , but tulah kena remind diri sendiri yg kita buat baik kat org tak semestinya org tu buat baik kat kita jugak...but yeah penat layan org ceni
 
Lom knk sut.. Sikpande ngenang budi org.. Pecah jk muko eh.. Siai🖕
 
In reply to @ftmhnashwa
I bukan nak berkira tapi kawan is kawan, duit is duit. Hahahahah kalau die cakap kite berkira, maka kita boleh start amalkan amalan pergi mampus. Jauhi orang toxic macam ni sis. You deserve better :)
 
Peribahasa yang sesuai ialah ‘bagai babi tak kenang jasa ‘
 
Ni bukan kawan ni babi
 
 
"Ramai sangat suruh aku print". Dah alang alang tu, bukannya dia pergi salin notes pakai tangan sehelai sehelai 😭😭😭
 
silap you , u harap kan balasan. “ expectation “. expectation gonna kill you .. hmm
 
Never expect goodness in return. Never. Cause It’ll only break your heart.
 
kau buat la aku macam ni.kau tunggu apa kau dapat nanti haha.
 
this kind of people make me sick of the word ‘helping’
 
mun org camtok sikda cita. 🙄
 
Timah jugak baik. 💪😭
 
In reply to @ftmhnashwa
Sis,i feel you..ada kawan i selalu mintak tolong belikan top up dia...lepastu sekarang ni bila i mintak tolong pape dia ignore lepastu buat mcm tak kenal je..sumpah do manusia mcm ni memang kmk
 
Ni lah yang jadi di kalangan kita, sebabtu aku fikir fikir kalau nak tolong. Bapak kata tolonglah dia sikit, nanti kita susah dia tolong. Tapi tak weh, kita je beria nak tolong. sampai turn kita habuk pon takde. Beribu alasan adalah
 
In reply to @ftmhnashwa
Sometimes , learn to say no :) . It is not meant that you do not want to help her/him but if you do this regularly with them , they will always ask for your help no matter how big their problems are , not because you are their friend , but because you are too soft.
 
ni la punca aku malas mulakan pertolongan kat orang lain. tak boleh expect orang akan tolong kita balik. tanamkan prinsip berdiri atas kaki sendiri je lepasni
 
In reply to @ftmhnashwa
Kalau aku kena macam ni, aku layan mau nda mau ja kalau dia minta tolong lepastu. N, Kalau 1 kali ja ndakpa tapiii banyak kali langsung teda rasa besalah o
 
In reply to @ftmhnashwa
lain kali kalau dia suruh beli topup lagi belanja je terus 10ringgit, jangan celcom tapi umobile
 
this type of people don't surprise me anymore 😌
 
In reply to @ftmhnashwa
so please sesapa jangan gelar dia ni "sahabat" , jenis ni "kawan" pun taklayak langsung yall macam apalagi perangai .
 
 
banyak kalii dahh rasaaa 😊👌🏻
 
 
Ni bukan kawan ni babi
 
Membe mcm ni la paling puqi. Jenis anak babi, bila susah kemain cari sampai lubang cacing, mintak tolong tu ni. Tp bila senang, dia cari org lain, kau dia tinggal gitu je
 
aku susah senang sorang sorang je
 
In reply to @ftmhnashwa
Aku selalu kena macamni. Aku asal memang ikhlas bila tolong orang tapi lepas selalu kena camni jadi dah tadek hati nak tolong lagi dah. Sebabtu selagi boleh buat sendiri aku usaha sendiri tak harapkan orang.
 
Yep..some people mmg tak worth our time to help them at all...
 
In reply to @ftmhnashwa
 
 
 
 
yes truee. tak semestinya org yg kita tolong tu akan tolong kita balikk oneday.
 
 
In reply to @ftmhnashwa
I feel it :')
 
 
WEHHHH TF DOOOOOOOO BAPAK MCM SIAL
 
people like this mintak rendam lam asid
 
kalau aku dah kena maki dah anak 🐽 ni
 
aku dah kata lain kali jngn mengharap sngt org yg kita tolong tu akan tolong kita balik
 
AKU DAH PERNAH RASA BANYAK KALI. NI LA PUNCA AKU TAKUT NAK TOLONG AND BAIK SANGAT DENGAN ORANG YANG TAK TAHU NAK HARGAI. Sedih😭💔
 
 
In reply to @ftmhnashwa
i feel u bbg 😭 strong ok ❤
 
In reply to @ftmhnashwa
mcm siallnyaaaaaaa perangai
 
In reply to @ftmhnashwa
 
In reply to @ftmhnashwa
Orang macam ni baik bawak masuk lubang jamban. Sekian, jangan lupa jugak tanam bagi dalam 7 petala Bumi.
 
In reply to @ftmhnashwa
ingat aku sorng je yg hadap benda ni,orang lain pun sama jugk😞strong girl
 
In reply to @ftmhnashwa
I feel you. Nak balas balik tapi tak sampai hati kan ? Sebab kita sayang member punya pasal. It’s okay, may Allah repay ur kindness ✨🌈 one day, kalau dia susah, dia akan cari awak jugak. Trust me !
 
U need a quality of friend. Sbb tu hidup kdg kdg je boleh bergantung harap pada org but most of the time baik ko usaha semua benda sendiri je senang hidup bahagia tak stress.
 
Jahatnya cakap la elok elok taknak tolong pun :(
 
Ive been in this situation
 
 
 
Over 1,748 replies and quotes not shown
Get Full Access Now
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

Existing users can login

Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Plus subscription provides full access to all available timeframes

Signup Now