@nyenyelss | 2,837 followers
Rugi la budak budak sekarang tak rasa makan jamuan dalam kelas. Susun meja, susun kerusi, makanan masing-masing bawak, ajak cikgu cikgu yg ajar kelas kita join, conteng papan hitam tulis "jamuan akhir tahun" lawa lawa. God bless that moment

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 345 replies and 2,973 quotes found
I got a chineese friend yang bawa teriyaki chicken masa jamuan class.But the sad thing is,takde sorang pun classmate makan ayam tu sbb takut haram apa lah..he told me that malam tu dia ngan mak dia even beli periuk baru and senduk baru just to feed us muslims classmate.
 
As a non-Muslim, jamuan kelas always made me think back and forth on what to bring. I want my friends to try my mum's dish tapi nanti kena cakap masak babi. A friend bawa kuih pisang his mum made, nobody wants to eat it takut ada babi. Your loss, they were damn good.
 
I saw lot of people quoting this tweet & tell how sad sebab ada non muslim bawa food but whole classmate tak makan. How dumb can you be, dulu classmate I semua makan je include apa yang non muslim bawa. They are not dumb enough to feed you babi. We muslim be wise not racist.
 
masa ni la Tupperware mak nak hilang.
 
legit laa culture jamuan kelas macam ni dah mati? wow kids nowadays surely miss a lot of fun yet simple things, don't they?
 
In reply to @nyenyelss
Budak sekarang jamuan kat hotel masyuk
 
Then comes that rich kid, being all extra, belanja kfc untuk sume orang hshshshsh
 
omg this. this are like one of the happiest moments we primary kids back then got to celebrate happily. like we all beg our parents to buy food to eat with our classmates & teachers. 😭🤟🏼
 
In reply to @nyenyelss
Siapa order kfc masa jamuan kelas memang paling kaya ah dulu
 
My mom made Kek Pandan Chiffon tapi ada hangus kat tepi. I bawak je ke jamuan kelas, sedap tau kerak kek hangus tu. Tapi malangnya kek I tak mendapat sambutan dari kawan2 Melayu. Mula2 I tak tau pasal apa. Rupa2nya sebab kek tu ada hangus. Tak lawa. Dorang makan kek span (1/3)
 
In reply to @nyenyelss
Pernah dulu masa darjah 6..duit kelas tak kutip..lepastu guru kelas garang nak mampos,dia ckp esok kamu semua tak payah ade jamuan,makan nasi lemak kantin je..semua kecewa,then keesokan harinya cikgu tu bawa makan mcm2 guna duit dia sendiri..semoga Allah merahmati cikgu rabedah..
 
 
Buat pertama kali selepas 7 tahun mengajar, tahun ni aku dapat buat jamuan kelas. Diorang dah start kumpul duit. Lepas tu budak-budak dah plan nak bawak makanan apa semua. Tak sabarrr😍😍
 
The only time we do this is Hari Raya di skulah
 
In reply to @nyenyelss
Guys: settle ais, susun meja Ladies: bancuh air, susun makanan, hias kelas Hotstuff: acah2 selfie post ig Yang diam-diam ubi berisi: sengaja balik lewat tunggu tapau makanan *dalam bag dh standby tupperware
 
If I had to name one thing I miss about highschool, it's probably this. This was the shit. No class, bonding time with the teachers, and lepak with the gang. STILL IS THE SHIT.
 
member yang tak bawa apa-apa atau tak bayar duit kelas la yg paling kuat makan.
 
In reply to @nyenyelss
Pakcik. Ada je yang masih lagi buat. Tak hilang pun makan sama sama di kelas dengan cikgu cikgu tu.
 
Ironinya , dah kau amik gambar ni bukan budak-budak sekarang ke ? Ke kau travel masa lalu dan ambil gambar guna hp pada tahun 1999
 
Diatu makai ba hotel urang, ukai ngena baju skula baka kitai suba, betulis ke "Farewell Party" ba papan hitam dilukis cantek2 g papan itam suba, utai dempa plan dlu sapa mai mi, asi, lauk, dessert pa smua. hp sigi ndai kena bgbr suba, camera biasa kena bgbr suba. Neh
 
best time of the year uGh loves!!!
 
In reply to @nyenyelss
The best part is, kelas sebelah datang curi makan. Sialan betul hahaha
 
In reply to @nyenyelss
yg buat jamuan kt hotel tu sekolah ank org kaya je, skolah biasa still buat lagi mcm ni ,ade yg tongtong duit beli pizza bnyk2 share satu kelas
 
In reply to @nyenyelss
Sekolah kita ada buat lagi..kalau jamuan raya..kenyang cikgu gi meronda Kelas Terbuka
 
In reply to @nyenyelss
Kitorang F6 and yes we r still having this 😘✨ pic.twitter.com/wX1hiw7iEW
 
appreciate this moment while you can🥺
 
In reply to @nyenyelss
memang zaman sekarang ni kitorang makan dekat hotel pun
 
 
 
the ones who ordered pizza ... literal unsung heroes Please remember that we all love you
 
Omg did this at the end of every term in jyss 🥺 I miss this
 
In reply to @nyenyelss
Buat potluck atau pon oder KFC hahaha
 
So, ni gambaq budak-budak zaman bila? Bukan gambaq jamuan budak-budak zaman sekarang?
 
jarang ah aku bawak makanan kalau ada jamuan
 
Buat jamuan time prep kantoi dgn warden 🤣
 
 
In reply to @nyenyelss
Eh ada je lagi. Well maybe dah tak semua sekolah camtu, but as a school teacher I can assure and affirm the thing is not dead. 😆
 
aku sendiri yang makan benda yang aku bawak sebab yang aku bawak paling best
 
Aku form 3 , sekolah asrama , and still does this. Cannot relate lah
 
usually, the non muslims cannot bring foods cooked from home to respect the muslims. i asked my mom to decide what to bring for the potluck. She malas masak la bcs she busy. Guess what? Twice, she ordered catering of butter prawn for the whole class. God bless her kind soul ❤️
 
 
we still do that...
 
Semua orang akan cari cocktail susu dulu.
 
In reply to @nyenyelss
bdk skrng geli la nk susun meja , pnggil cikgu , tkde class katanya , baik buat ko hotel , dtg jea dh siap p/s im apart of 90s generation , so i feel dis situation .
 
Saya suka jadi cikgu. Tiber😂
 
bukan kita org taknak ,tapi guru besar tak bagi buat jamuan la apa lah

sucks
 
Tbh these days were the best, we didn’t even know what stress was but complained we were. I remember the discussions with the teachers a week b4 to see who was going to bring what. Every year, the same people brought the sameee thing. Take me back, I miss that “stressful” life.
 
ape bodo. habis "budak budak sekarang" makan kat dataran ke punde?? yall old fucks tak babis with the 90s. budak sekarang.
 
oh my god this brings back so much of memories
 
 
Budak sekarang acah2 nak grand buat kat hotel..padahal baru habis darjah 6😂
 
weh jamuan raya maktabbbbbbbbbb izzz daaa besttt and berbuka puasa bersamaaaaaaaa homeroom and eveything related is daaaaaaa bez😭
 
 
In reply to @nyenyelss
Tahun 2009! Merasalahh jugak time form 5 lagi2 most of us budak asrama! Skrg semua timang anak dah haa masing2! Rindu 😭! Al-fatihah baju biru yg duduk tu Amirul Naim ! pic.twitter.com/EBcmvCouJ8
 
SM Teknik Sejingkat has the best gathering ever. Semua perayaan sambut and even after batch 98 left, the juniors had their ladies night in pyjamas! Part ya plg ku jeles 😭
 
 
WAIT ARE U GUYS NOT DOING THIS ANYMORE??

sumpah bestt pastu pergi kelas by kelas join jamuan diorang skali ugh RINDUU
 
Me be the first one to volunteer myself to just bawak air hahahahahahahahaha
 
 
last buat time sek rendah je :(
 
budak sekarang tak merasa macam ni ke
 
 
lmao smsb students still do this every eid
 
yang sedihnya tak ada siapa nak makan makanan aku bawak
 
 
 
One of the best thing during my school days!
 
Penyumbang air gas setiap tahun! Mana suaranyaa!?
 
 
In reply to @nyenyelss
Skang ni masih ada lagi siap ada birthday month lagi. sek ank sy setiap bulan ada jamuan sambutan birthday. Maka, parents akan buat potluck utk anak sambut and jamu kawan2 dan cikgu2 di kelas
 
Teringat dulu sambut dalam kelas lepas tu pergi kelas ke kelas sbb nak makan.
 
Back in my school years, Jamuan Akhir Tahun will always be on my bucket list to celebrate with my whole classmates. It's such a wistful memory to recall! I miss them sm-
 
Jamuan dalam kelas always the best. Last week Adam minta duit RM40, cikgu nak buat jamuan pengawas. Aku tanya kat mana,

“Cikgu buat kat hotel ******, daddy”.

Lain macam bebudak sekarang.
 
 
Damn rindu nanti semua bawa nugget or sosej je AHAHAHAHAHA
 
Meja ngan kerusi kayu colour biru tu paling aku rindu
 
ahhhhhh bestnya benda ni
 
Lepastu pergi kelas sebelah tukar makanan dengan diorang pulak
 
In reply to @nyenyelss
meh masuk balik sekolah
 
Nyaman ayam goreng nya atu
 
Omg rindunya jamuan kelas 😭 but i’ll be having anxiety kalau makanan yang aku bawak tak dimakan orang.. sobs
 
omg i miss this vibes 💙
 
Feeling extremely old but I honestly miss this! Good times indeed 🥺♥️
 
math class nada habis habis ni
 
Paling best merayau , masuk kelas lain ambik makanan , pergi kelas kita balik bagitahu member kelas mana yg makanan sedap and banyak 😅 Part last pergi lelong makanan yg tk habis , betapa bahagianya dulu 😭
 
Dulu pi panggil budak kelas lain join sekali, panggil cikgu cikgu, damn good ol days 😇
 
Yesssssss 💯💯💯💯💯 rinduuuuuuuu semuaaa ☹️🙆
 
potluck tiap kali naik pb kan ada 🤟🏻
 
 
plus curi makanan kelas lain
 
X gempak...kitorg raya kat dewan
 
 
We used to do this when it was Raya at school but uhm they changed the rules and I miss this :<
 
Legit miss this moment where everyone brought they're own home-made food and the rich one usually ordered pizza or kfc but most importantly the feeling of eating varieties of food AAH SHYT
 
Laki bawak bontot jela, paling2 pon cawan polisterin tu jela
 
Rase seronok sebab dapat bagi org makn,walaupun kita bawak kuih muih je 😂😂
 
isbssisj still ade kat kat skola kitaorang😳✌
 
In reply to @nyenyelss
sekarang pun adala 😑 confident je
 
Ye doe, sumpah jamuan kelas paling best, time ni lah nak huha huha kat skolah. Lagi2 yg jamuan kelas satu skolah, hbis je makan kt kelas sndiri, gi kelas2 lain lak HAHAHAHAHA
#RinduSAMER
 
jamuan akhir tahun alphacalypse 2015 🥺 when we went wild and dance lion heart in class 🥺🥺🥺🥺🥺
 
Over 542 replies and quotes not shown

Retweeters

58,182 retweeters not shown
Get Full Access Now
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

Existing users can login