Tanggal 20 Januari 2020, Seremban secara rasminya akan diisytihar sebagai sebuah bandaraya.

Pengisytiharan tersebut akan dirasmikan oleh DYMM Yang Di Pertuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz ibni Almarhum Tuanku Munawir.

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 14 replies and 41 quotes found
In reply to @MenteriBesarNS
Persiapan sedang rancak dilakukan oleh Majlis Bandaraya Seremban (MBS) dan sehingga kini, semuanya berjalan dengan lancar. Alhamdulilah YAB DSAH panjatkan doa supaya majlis ini berlangsung dengan sempurna. In Syaa Allah majlis akan dilangsungkan dengan penuh kesederhanaan. pic.twitter.com/rb1zuVePQf
 
Terimo kasih @tokmatn9 😔🙏🏽
 
Maju laa nismilan
 
In reply to @MenteriBesarNS
Setinggi-tinggi Tahniah kepada semua pihak yg terlibat khususnya YB @tokmatn9 di mana perancangan dan persiapan telah dibuat sejak hampir 10 tahun yang lalu. Kepada pihak pentadbiran masa kini sayugialah lestarikan kesemua tindakan berkaitan bahkan perkenalkan juga inisiatif baru
 
 
Never thought I would see this actually happening.
NS had been aiming for a long time, I'd always hear it when I was still in S2.

Imma proud as part of Nogori.🥺
 
 
 
tak nak bagi cuti ke hmmm hehe
 
"tak jj, palm mall.tak palm mall, jj" sksksk
 
Thank you @tokmatn9 ❤️💛🖤
 
Terima kasih, Tok Mat
 
 
 
Steady ah @tokmatn9. Menteri Besar terbaik!
 
Tak sangko den dah buleh koba yang den duduk bandar
 
 
Terboek lah, den banggo jdi nak nogori🥰
 
Setelah hampir 11 tahun,akhirnya menjadi kenyataan.
 
sekarang seremban tengah puasa ke tuuu
 
FINALLY, AMEN 🙏😭
 
Semoga orang Melaka yang salah parking lepas ni kena kompaun jugak! Aku dendam ni!
 
Thank you @tokmatn9 for your hard work to make Seremban as a bandaraya. You really did well. Thanks to the previous state government.
 
Uyaiii pasni dah jadi bandaraya lah.. terima kasih tokmat @tokmatn9
 
In reply to @MenteriBesarNS
TAHNIAH YAB Dato’ Seri
 
In reply to @MenteriBesarNS
Bandaraya Seremban masuk Nilai ke?
 
In reply to @MenteriBesarNS
Tahniah dan terima kasih atas perjuangan dan pengorbanan @tokmatn9
 
In reply to @MenteriBesarNS
tarikh keramat ni .. hari ini dalam sejarah ooh my besday
 
Jgn main2 Ok, Seremban dah bandaraya Ok
 
 
YAB Bandaraya Seremban termasuk Nilai ke?
 
 
Proud to be nogorians💛🖤❤️
 
In reply to @MenteriBesarNS
21 tu birthday saya tok, saja kasitau 🕊❤
 
In reply to @MenteriBesarNS
Ada rancangan Untuk masukkan Nilai ke dalam Bandaraya Seremban?
 
In reply to @MenteriBesarNS
Usaha kejayaan kerajaan terdahulu
 
 
In reply to @MenteriBesarNS
Congratulations Dato for the new achievement... See u in ancasa port Dickson Dato😊
 
Majlis Bandaraya Seremban..
 
I just wish tokmat yang rasmikan.. 😭 also.... LOGO MBS KENAPA BURUK SANGAT? 😭😭😭
 
 
In reply to @aidil_aQmal
 
 
I love seremban. Klau aku nak pindah maybe aku akan ke seremban kot hahaha
 
Terima kasih @tokmatn9 . Power die perintah, mcm2 pembangunan n kemajuan dkt negeri9 skang. Unity rakyat negeri9 zaman die above 90% tu. Sume syg and suke. Tahniah again
 
Kredit to @tokmatn9 timo kasih yo bwk pembangunan jam dulu2, maso n9 ni dulu tkdo apo2 jalan tk bertingkek, semuo idea tokmat untuk pembangunan 👍sodih bona eh bukn tok mat pogang n9 jam ni ha apo pon timo kasih yo
 
 
 
And nismilan people still will call it 'pekan'. Very humble and classic. Love love

"Nak ikut tak? Nak pi pekan semban jap"
 
 
Over 5 replies and quotes not shown

Retweeters

378 retweeters not shown
Register for Trendsmap Access
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

* Analytics, alert and visualisation tools require additional authorisation
Existing users can login

Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Plus subscription provides full access to all available timeframes

Signup Now