@cuti_makan | 36,847 followers
Solat jumaat kat tv tadi, terperasan brader ni gendong ank die semasa solat jumaat. Alhamdulillah.. terbaik la brader ni.

Semoga berjaya dunia dan akhirat. Dia patut dijadikan contoh weiiiii
.
Tahniah brader 🎉🎉
Possibly sensitive media. Public access unavailable.

Tweet Engagement Stats

Stats are based upon replies and quotes of this tweet

Engagement Map

Quotes
Replies
Retweets
Trendsmap

Replies and Quotes

Total of 22 replies and 149 quotes found
In reply to @cuti_makan
kalau di Mekah, menggendong baby waktu solat tu dh jd suatu kebiasaan. Alhamdulillah lps ni kita dpt tgk lebih ramai lagi yg akan buat centu di Malaysia
 
In reply to @cuti_makan
Pastikan tukar pampers bayi dulu sebelum solat sambil dukung anak. Sumber: Mufti WP pic.twitter.com/VehsbK1lhJ
 
 
In reply to @cuti_makan
Ni lah penting belajar ilmu agama. Haaaaaa
 
Benda ni penting, ada mak bapak tak berani/reti peluk anak sebab ada orang agama cakap kalau anggota badan gerak tiga kali batal solat.
 
Perasaan bila solat sambil dukung anak ni memang rasa tenang lain macam sangat gaiss😍😍
 
 
No more alasan, abang nak gi solat jumaat ni mana boleh jaga anak.
 
baby tu lowkey kena batista bomb time brader tu sujud
 
子どもが2歳になったら
父親は力発揮するとか言ってた
おじさん。これ見て??????
 
In reply to @cuti_makan
Ni kira nice ni 😂 Pernah tengok orang Arab ni, anak dia lari satu masjid then dia kejar, tangkap masuk saf balik. I be like... Uwow 😂😂😂
 
Siapa kata ni bare minimum. Aku starlight kepala dia
 
In reply to @cuti_makan
Ramai je bwk anak mai masjid ni.......tp yg xleh belah bawak anak pastu nagis, start sembahyang smpai habis.....bukan nk condemned tp kalau blh cuba elakkan bwk anak, sbap ade pak arab tadi muka xpuas hati budak tu nagis start smpai hbis solat
 
admin pergi solat tak?
 
meanwhile Liberal: kalau dah tak boleh nak jaga, buat apa beranak.
 
 
Imagine getting a husband like this... just imagine
 
 
i wanna be a papa like him to my kids ehekks
 
We stan great wali!
 
Aku pernah solat sebelah brader yang kendong anak. Jadi tak khusyuk bila dia letakkan anak dia kat tempat sujud tu. Comel sangat🤩.
 
Yang rakam ni tak solat jumaat ke
 
In reply to @cuti_makan
jangan cepat nak kecam orang.. ade anak sdiri taula camne 😒
 
Biasa je pd aku
Cuma tak dirakam je
 
In reply to @cuti_makan
Gais bayangkan aku buat cenni time kat mekkah hahahahha sebab adik alu tak nak duduk langsunggggg
 
Bestnya dpt somi macam tu.. 😜
 
In reply to @cuti_makan
baru je tgok tadi haha
 
Bagus ckgu Ali 😀
 
In reply to @cuti_makan
Pastu lepas solat masa jemaah lain tengah berpusu pusu keluar, dia baringkan anak dia atas lantai, lapik kepala dengan napkin pastu macam main main dengan dia. Sangat comel ya guyss😭❤️
 
MasyaAllah..terbaik la brader nie
 
subhanallah 😭😭😭 lelaki idaman,jaga solat serta ayah yg baik
 
 
it hits differently bila ayah ayah yg buat
 
Solat jumaat kat tv tadi..
 
For me, tak salah nak bawak anak sekali, tapi make sure duduk saf paling hujung atau belakang, takut menggangu jemaah lain. Aku 1st time tengok mak Arab solat bawak anak ni pun dulu, aku asyik terjeling dalam solat. Hilang fokus.
 
Ada satu buku yang tulis panduan solat, termasuk pasal pegang anak masa solat; telah diharamkan gomen (zaman BN).
 
Dia bawak anak pun pergi solat jumaat, korang bujang yg bawak perut je pun main skip skip solat jumaat ish ish
 
Tu cousin aku, lepas tu ada pulak makcik bawang kata bini dia dah meninggal 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
 
untung wife dia 😍
 
 
Selalunya mak2 je...boek ah bro ni
 
this reminded me of when my dad had to bring me around everywhere he goes because my mum just passed away so he always wanted to keep me close with him. my dad put me down beside him when he went for solat jumaat & i was 3 yrs old.
 
Omeynyaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😍😍😍😍🤔
 
OH WAITT I THINK THATS MY CG MATHS DKAT TUITION WEH GAIS TU CG KITA KAN CG ALI @fzrnaqlh
 
 
brother ni tahu hukum, yg menghukum dia tktahu hukum 😭
 
islam itu mudah,melayu itu susah,jadi ikut islam jgn ikut melayu
 
Omeyyyyy 😍😍😍❤
 
Aku tak belajar tengok bro ni solat je tadi hahahahahaha. Salute
 
Sah admin mesti perempuan
 
Admin ni kalau pompuan ok, kalau laki mmg sah tak solat Jumaat hsshshsh.
 
Pernah bawa Aryan solat Maghrib dekat Masjid. Lepas fatihah, semua aaaammmiiinnnnnnnn dia nangis. Sekuat hati. Melalak. Dan aku pun terus tak khusyuk. Dan ibu dia dengan cekal nya dtg kat saf lelaki untuk amek 😂 risau kena kecam je dengan jemaah lain huhu.
 
My husband or me everytime solat. Time rukuk paling kena balance 😂
 
Kadang2 bila sensorang kat rumah, dah hujung waktu tak solat lagi and anak tak nak duduk. Terpaksa lah gendong. Kadang tu letak je depan sejadah tu, janji dia nampak mak dia.
 
Ready dah ke wahai adam sekalian nak berkahwin? Nak ada anak?
 
In reply to @cuti_makan
Ohh admin perempuan ke. Mati2 ingat lelaki🤣
 
Haaa dia nie laa yang aku tengok tadi dengan mak aku. First time nampak macam nie pastu anak dia elok jee tak nangis pun 😆 Mak aku cakap nak solat tak perlu alasan pun.
 
Kenapa tak tinggal dkt stroller depan dia tu?
 
 
ya ada lagi ka ni begini. mama aku mau bikin menantu
 
muka macam familiar. Ali ke
 
Jaga anak bukan alasan untuk tak solat ✨
 
1 person in million people
 
Hahaha haritu ust muaz buat kat sekolah
 
cc: future husband pls be like disss😬
 
Dulu, ayah selalu bawa pg masjid masa jumaat sbb mamy kerja. Darjah berapa xda igt. Dduk la diam2 smpai hbis solat😅
 
Time solat terawih tahun lepas ada kakak yang sebelah aku pon buat camni masalahnya time dia letak baby tu boleh pulak ada anak orang lain datang pastu tepuk baby tu kuat kuat 😭 terkejut aku 😭 kan kantoi dah tak khusyuk solat
 
Alahai sebak tengok 🥺
 
Pernah solat macam ni berjemaah. Elok kita letak nak sujud, Dahlia bangun pi tempat lain HHAHHAHAH antara solat yg kurang khusyuk aduhh takut kena angkat ja anak time kita dok solat
 
I used to do this to Aisya when im babysitting her, dia tengok je my heart felt pure for a minute 💕
 
Anak dia pun baik je diam je. MasyaAllah.
 
abang u better be like this
 
 
In reply to @cuti_makan
Alhamdulillah, tp rambut jatuh atas dahi tu okay ke tak?
 
In reply to @cuti_makan
sbb ade kamera 🙄
 
 
Time dekat mekah ramai jumpa ibu ibu yang jaga anak time solat..
 
 
 
 
Aku prnah bwk ank ak smbyg raya tahun lps.rakaat p'tama ak dukung mcm ni la.lps tu dia nangis2 nk turun.then ak lps.lps 2 dia pg lari ke makmum2 lain.lps tu dia cari ak x jumpa dia nangis.ak t'pksa stop smbyg raya aku sbb xnk kaco makmum yg lain.sudahnya x smbyg raya ak pagi tu.
 
Kena belajar cara solat sambil dukung baby. Mana tahu en 😂
 
Solat jumaat depan tv ni
Solat jumaat ghaib ke camne🤔
 
 
Semoga anaknya menjadi anak yg soleh dunia akhirat. Aamin
 
anak dia pun duduk diam je , dia tahu bapak nye nak solat 😍
 
aku pernah solat sebelah orang yang jaga anak mcmni . sumpah tak khusyuk sbb nak tengok baby tu je hm 🙂
 
 
Anak dia tgh tidur.. behave jee 💕
 
Semoga anaknya menjadi anak soleh yang membahagiakan ibu bapa
 
This reminds me masa solat di makkah
 
 
Tgk tadi!! Cute je baby behave
 
Mak aku siap panggil tadi suruh tgok ni 😂😂
 
Hensem pun he semm.. Hesh
 
 
Jab.. Mak dia mana?
 
Kalaw dekat mekah or madinah this is totally normal and im amazed 🥰
 
 
 
Over 71 replies and quotes not shown

Retweeters

13,924 retweeters not shown
Register for Trendsmap Access
Login via Twitter to start your free trial now

Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram

* Analytics, alert and visualisation tools require additional authorisation
Existing users can login

Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page.

A Trendsmap Plus subscription provides full access to all available timeframes

Signup Now